Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171470intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
20 Oct
SATI 279.733AFISARI
183.019VIZITE
167.535V. UNICI

Aa dori sa stiu daca pentru a schimba tigla de pe un acoperis imi trebuie o abrobare sau un act de la primarie?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Conform Legii nr. 50/1991, republicata in 2004 si cu modificarile ulterioare, art. 11. alin. 1 lit. a), se pot executa fara autorizatie de construire lucrarile care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural, printre acestea fiind si reparatiile la acoperisuri si invelitori, daca nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate. Daca nu se indeplinesc conditiile aratate in lege, atunci este nevoie de autorizatie. Numai bine!
 • a răspuns:
  Asa cum spune @ioandelasal, legea precizeaza expres ca nu necesita autorizatie de constructie reparatiile efectuate la acoperis, daca nu se modifica forma acoperisului si materialele din care este executat. Inlocuind tigla tot cu tigla, indiferent de culoare, nu se poate lega nimeni de tine.
  Prin extensie, desi nu este prevazut de lege, arhitectul care mi-a facut mie proiectul mi-a spus ca pot utiliza si o alta invelitoare, cu conditia sa aiba greutatea mai redusa decat cea din proiect. In speta, in proiect a prevazut tigla, iar in realitate s-a montat sindrila bituminoasa. Nici la controlul pe care l-au facut in timpul executiei, nici la receptia finala, inspectorii de la primarie nu au obiectat nimic in aceasta privinta.
 • a răspuns:
  Nu cred. Schimba tu linistit ca nu te intreaba nimeni. La fel de bine ar trebui sa iti dea acte sa-ti schimbi mocheta.
 • a răspuns:
  Depinde de primarie. Dar in principiu, da. Iti trebuie certificat de urbanism - ala se elibereaza cel mai usor si pe urma autorizatie de constructie. De exemplu, in Brasov, sunt zone in care nu ai voie sa iti faci acoperisul decat rosu (culoarea tiglei) si te verifica primaria.
 • a răspuns:
  Nu cred ca iti trebuie asa ceva, decat daca modifici structura casei, adica darami/ridici camere.