| yomiky123 a întrebat:

Ajutor ma doare urechea ingrozitor simt ca.mi explodeaza timpanul si sunt racita de ce? funda de la doua conturi si vot ps scuze categoria :**

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SefaTa97 a răspuns:

Buna.
Ai stat in curent de aceea te doare urechea. Pune pe o bucatica de vata apa calda si bag-o in ureche.
Poti lua si o pastila sa te calmeze, iar maine mergi la doctor!

3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Probabil ai facut o otita, ai nevoie de antiinflamatorii si antibiotic. Du-te la medic.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Durerea de ureche se poate datora faptului că eşti răcită!
În plus, pe lângă viroza respiratorie ( banala răceală ) pe care bănuiesc că o ai, e posibil să ai şi otită :(


În PRIMUL rând, îţi recomand un control la medicul de familie!

Apoi, dacă îţi dă Paracetamol şi Vitamina C, atunci îţi recomand altceva ( în caz că ai şi alte simptome de răceală şi nu-ţi trece ).

Poţi încerca unul ( nu toate ) dintre următoarele remedii/medicamente :
* Coldrex MaxGrip ( plicuri ) - le dizolvi în apă fierbinte şi bei unul la 4-6 ore ( îl bei cât de fierbinte rezişti ) – a se citi şi RESPECTA Prospectul.
* Coldrex HotRem - aceeaşi indicaţie ( ca la cel anterior )
* Theraflu Extra răceală şi gripă ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Fervex ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Modafen HotDrink ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Nurofen răceală şi gripă - comprimate.

Iar pentru durerea de amigdale, ca şi adjuvant, mai poţi folosi şi :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.

Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...

Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.

Pentru răceală se poate consuma usturoi proaspăt ( cu diverse alimente ), citrice ( care conţin multă Vitamina C, în special kiwi ), vin fiert, ceai fierbinte, etc.

Pentru tuse se poate folosi ceai de soc îndulcit cu miere de albine, sau ceai de ceapă + jumătăţi de nucă.
Vezi şi alte remedii pentru tuse la linkul :
http://sanatate.bzi.ro/remediu-cu-usturoi-si-miere-pentru-tuse-seaca-6822
http://www.tonica.ro/......-tuse.html

Dacă nu ai probleme cu tusea/gâtul, se poate bea ceai de natural din orice plante.

Totuşi, sunt unele mai indicate în caz de răceală - vezi detalii la linkul :
http://www.gradinamea.ro/......550_1.html

http://www.ele.ro/sanatate/tratamente-naturiste/5-ceaiuri-antiraceala-4225

Pentru nasul înfundat se recomandă diverse picături nazale ( de la farmacie ) sau inhalaţii cu abur/ceai de mentă sau muşeţel ( în care se pot pune câţiva picuri de ulei de brad sau de eucalipt ).

Dacă ai şi febră atunci se pot face frecţii ( pe tot corpul ) cu spirt sanitar, carmol, etc.

Antibiotice se iau DOAR în ultimă instanţă ( NU se administrează de la început ), în cazul în care simptomele se agravează şi DOAR dacă sunt prescrise de medic!


Pentru durerea de ureche poţi folosi soluţie auriculară/otică ( picături ) de la farmacie.

Preferabil şi un control la ORL!


Toate cele bune şi multă sănătate.

Sărbători fericite!



P.S. : NU ai voie să deţi 2 conturi pe TPU deoarece ÎNCALCI Regulamentul şi poţi fi sancţionată!


Vezi detalii la linkul :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii

http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente

| Satango a răspuns:

Bună!
Durerea de ureche aparuta din senin contituie un real motiv de ingrijorare pentru pacienti, iar examinarea trebuie facuta cu maxima seriozitate si cat mai curand posibil. De multe ori, dam vine pe un curent de aer rece pentru durerea insuportabila de ureche, insa adevaratele cauze sunt cu totul altele.
Inflamarea trompei lui Eustachio, cea mai frecventa cauza a durerilor de urechi

Se poate intampla atat in cazul copiilor, cat si al adultilor si se manifesta in special in sezonul rece. Trompa lui Eustachio este de fapt tubul care leaga casa timpanului de cavitatea nazala, iar inflamarea acestuia poarta si denumirea de catar tubo-timpanic. Acest fenomen apare in special atunci cand suntem raciti, in ureche aparand initial senzatia de pocnitura sau de astupare. Blocarea trompei lui Eustachio favorizeaza inmultirea bacteriilor si a germenilor care provoaca durere la nivelul urechilor.

Perioadele prelungite de viroze respiratorii pot duce la aparitia durerilor la nivelul urechii, caz in care este indicat sa consultam medicul oto-rino-laringolog pentru a evita aparitia otitei medii.

In cazul copiilor, durerile de urechi sunt cauzate in mare parte de procesul de crestere a dintilor, insa nici adultii nu sunt feriti de aceste probleme. Exista cazuri de pacienti care au suferit dureri serioase de ureche din cauza unor afectiuni dentare netratate (carii, gingivita etc.). Un alt motiv este infectia numita urechea inotatorului. Poate aparea ca urmare a stagnarii unei cantitati de apa in interiorul urechii, lucru frecvent in timpul dusului, ceea ce poate duce la dureri de ureche si surditate tranzitorie.


Ameteala si tinitusul, simptome specifice bolii Meniere

O tulburare foarte periculoasa o constituie boala Meniere, caracterizata prin vertij, ameteli, tinitus (tiuit), ce poate duce la pierderea permanenta a auzului. Aceasta afectiune este cauzata de o modificare a volumului de lichid in labirintul urechii interne care produce umflarea si ruperea anumitor membrane. Alti factori de risc pentru aparitia bolii Meniere sunt: infectiile virale, poluarea sonora si factorii biologici.


Castile, sursa sigura de infectii bacteriene la nivelul urechii

Daca sunteti un impatimit al tehnologiei, iar telefonul sau iPod-ul sunt cele mai indragite obiecte, retineti ca puteti suferi in timp de dureri, senzatie de ameteala sau chiar pierderea auzului. Aceste obiecte sunt pline de microbi, iar castile constituie calea cea mai simpla de transmitere a acestora catre canalul urechii.

Daca durerea de ureche persista, cel mai bine este sa consultati medicul specialist pentru a afla cauza exacta si pentru a beneficia de cel mai potrivit tratament.

Baftă!