| andrutik a întrebat:

Buna ziua am si eu o problema.De mult timp ma lupt cu o infectie urinara am fost la doctori care mai de care imi prescriu cate un antibiotic dar eu nu imi revin deloc am dureri mari si nu stiu ce sa mai fac.Va rog sa ma sfatuiti dumneavoastra. Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa gasesti cauza care duce la recaderi ale infectiei urinare. Pentru asta ar trebui sa te internezi intr-un serviciu de urologie, sa faci o ecografie, o urografie fractionata si poate o cistoscopie. In paralel, trebuie sa combati constipatia (adesea cauza de infectii urinare) si sa faci un consult ginecologic pentru a exclue o cauza ginecologica a recaderilor, Partenerul tau ar trebui sa faca un examen de secretie prostatica si o spermocultura, pentru a vedea daca nu e el purtatorul unei infectii.

| doctoressa a răspuns:

Trebuie sa dai o proba de urina pentru urocultura si sa faci un tratament antibiotic specific. Daca deja ai facut asta si problema persista, sunt necesare investigatii suplimentare, care sa deceleze o eventuala anomalie de tract urinar care sa te predispuna la infectii repetate (urografie intravenoasa, ureterocistoscopie). http://www.i-medic.ro/analize/citoscopia

| Lysergide a răspuns:

Tot la medic trebuie sa mergi.Vezi sa nu ai cumva vreo pietricica la rinichi.Banuiesc ca atunci cand urinezi ai dureri.Criza de rinichi e foarte dureroasa.MERGI LA MEDIC.

| Adrian1606 a răspuns:

Trebuie sa mergi la un doctor Urolog.

Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica.

Simptome

Printre simptomele cistitelor acute se numara:
- disurie (disconfort la urinat)
- poliurie (cresterea numarului de mictiuni zilnice)
- nicturie (mictiuni in timpul noptii)
- incontinenta urinara (pierdere involuntara de urina)
- enurezis nocturn (incontinenta urinara in timpul noptii)
- dureri uretrale
- dureri suprapubiene
- dureri lombare joase
- hematurie (sange in urina)
- febra este neobisnuita.
Simptomele debuteaza, de obicei, dupa un contact sexual ("cistita din luna de miere"). Pana la 30% din persoanele cu simptome de cistita au, de fapt, o pielonefrita subacuta (nu la fel de zgomotoasa ca si cea acuta, motiv pentru care se poate pune eronat diagnosticul de cistita), in special daca simptomele dureaza de mai mult de 1 saptamana.