| VoicuStefanDaniel a întrebat:

Care-i treaba cu greata in fiecare seara? mentionez ca am asa ceva dar nu greata mare, ci micuta acu 2 sapt am tinut un regim etc pentru intoxcatia la stomac si acum din zi in zi sau 2-3 zile imi vine un pic de greata dupa ce mananc imi trece, sa fie faptul ca inca ficatul meu este ranit de diferite alimente care le consumam la scoala cola la greu hamburgeri si pizza? eu de asta am fost intoxicat sete de apa nu am cine stie ce alte simptome nu am nici durere in dreapta la coasta nu nimic, eu acu am redus definitiv sucurile carbogazoase dulciurile si mai ales cola si pepsi mananc doar mancare facuta in casa ciorbe, cartofi, uneori chiar si pizza facute de bunica-mea cel mai bun raspuns primeste funda! va rog happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anamia1998 a răspuns:

Probabil ca ai acid gastric.Acidul gastric este de fapt o secreţie produsă în stomac şi este formată, în mare parte, din acid clorhidric, clorură de potasiu şi clorură de sodiu. Ea este esenţială în procesul digestiv însă devine o problemă în momentul în care este produsă în cantităţi mari sau, din contră, scăzute, provocaând numeroase tulburări digestive, cum sunt gastritele, ulcerele gastrice, arsurile stomacale etc.

Pot exista mai mulţi factori care duc la aciditatea la stomac însă principala cauză este lipsa vitaminelor şi mineralelor necesare pentru producţia şi absorbţia de acid gastric.

Dacă vrei să eviţi medicamentele, noi îţi recomandăm cinci remedii pe care le poţi prepara chiar la tine în casă şi fără costuri suplimentare.

1. Frunzele de busuioc

Frunzele de busuioc sunt recunoscute pentru proprietăţile lor benefice asupra mucoasei stomacale. Mestecând câteva frunze de busuioc după ce ai servit cina vei preveni apariţia acidităţii gastrice sau poţi ameliora simptomele. Busuiocul poate fi consumat ca atare sau în ceaiuri.

2. Bananele

Bananele au un efect natural antiacid în corp, deci dacă suferiţi din cauza arsurilor gastrice, încercaţi să mâncaţi câteva banane pentru a calma durerea. De asemenea, le puteţi consuma sub forma unui milkshake delicios. Bananele sunt indicate şi în caz de ulcer, normalizare a tensiunii arteriale, împotriva constipaţiei şi, mai nou, folosind coaja de babană, vei scăpa de senzaţia de mâncărime resimţită după înţepăturile de ţânţari.

3. Ghimbirul

Substanţele active din ghimbir ajută la combaterea arsurilor stomacale cu cel puţin 40% şi elimină greaţa, fără a provoca reacţii adverse precum somnolenţa. De asemenea, ghimbirul consumat sub formă de ceai sau ca atare, în stare proaspătă, stimulează funcţia ficatului şi a fierii, prevenind apariţia crizelor biliare şi a calculilor renali.

4. Laptele

Laptele conţine mult calciu şi poate ameliora senzaţia de arsură la stomac. Beţi un pahar mare cu lapte rece după o masă şi veţi scăpa de simptomele provocate de aciditate şi arsuri.
Laptele cu conţinut scăzut de grăsimi, băut rece, neutralizează temporar aciditatea stomacului şi ajută la ameliorarea arsurilor.

5. Guma de mestecat

Nu este nevoie să mesteci continuu gumă de mestecat, nici măcar nu este indicat acest lucru, însă după fiecare masă medicii recomandă să facem acest lucru pentru că astfel prevenim apariţia arsurilor stomacale prin dublarea cantităţii de salivă din esofag, care are rolul de a neutraliza acizii dins tomac.

| VoicuStefanDaniel explică (pentru anamia1998):

Da am avut reflux gastro-esofagian, dar mi-a trecut, nu mai am arsuri. nu nimic doar un pic de greata.

1 răspuns: