Salutare ! Uite care este reteta mea: iei un vas si pui in el 50 ml ulei de masline extravirgin si apoi mai torni 20 de picaturi de ulei esential de Ti tree (Melaleuca alternifolia), care se gaseste la plafar (ce-i drept mai greu, pentru ca asa este in lumea aceasta tot ce este bun este si greu de gasit; dar insista si cauta).
Aborigenii din Australia folosesc acest ulei esential din vremuri ancestrale (stramosesti) datorita efectelor extraordinar de potente in ceea ce priveste actiunea antibacteriana, antivirala, antifungala si in anumite combinatii chiar antiparazitara si antioncogena (anticancerigena).
Acest preparat bine omogenizat (amestecat) se aplica pe par ca o masca de 3 ori pe saptamana (luni, miercuri, vineri). Se tine timp de 1 ora, iar capul trebuie sa fie acoperit cu o folie de plastic sau orice altceva ce il poate acoperi si mentine umed. Dupa se inlatura cu un sampon pe baza de zinc pirition (Pétrol Hahn - costa putin peste 10 lei, Blu Cap - maxim 30 lei etc.) sau daca nu reusesti sa gasesti, poti folosi un sampon pe baza de sulf cu o concentratie de minim 5, maxim 8%.
Si eu am probleme cu matreata. M-am pricopsit cu ea de la un salon pentru ingrijirea parului (asa ca mare grija). Am folosit mai toate produsele. Insa Dumnezeu m-a ajutat si cu ajutorul sfatului celui mai bun prieten al meu am cumparat samponul Petrol Hann (cel impotriva matretii are ambalajul de culoare albastra). Dupa 1 luna am scapat de ea, insa cand m-am dus in alta parte, iar m-am ales cu dansa, asta pentru ca igiena la noi in tara cam lasa de dorit. Acum continui sa folosesc samponul respectiv si sper ca intr-o buna zi sa scap defintitiv de ea, lucru care doresc sa se intample tuturor care au aceste probleme ! Doamne ajuta !
Revenind la reteta. Dupa ce ai terminat etapele respective astepti sa vina ziua de duminica. In dimineata zilei respective te speli cu samponul in cauza, iar dupa aceea te clatesti cu ceai de urzica (preparat de tine), care sa fie foarte concentrat. Nu-ti usuci parul, ramai cu el umed si iar te acoperi pe cap cu o folie sau cu orice altceva care sa-ti-l mentina ud pe parcursul a minim 1 ora. Urmezi aceasta schema terapeutica timp de minim 1 luna. Efectele sunt garantate ! Sanatatea cere sacrificii ! Mult succes
Eu am incecrat toate sampoanele posibile, inclusiv clear si nu a dat rezultate. Pana la head & shoulders. Acu nu mai am mayreata deloc. DUpa cca o luna de folosire.
Ai auzit probabil de-a lungul timpului cum fiecare producator se lauda cu eficienta produsului sau in materie de sampoane. Aveam si eu niscai matreata, nu prea abundenta si am incercat tot felul de clabucareli de-astea de sampoane. Fara niciun rezultat. Mai degraba scapam daca ma spalam cu sapun de casa care era facut din oase
si putea urat. Asta pana am gasit solutia. De cand a aparut sapunul Dove Exfoliant, mi-a placut cum se comporta pe piele si ma simteam intotdeauna bine cand ma spalam cu el, fresh cu adevarat. Asa ca l-am aplicat si pe par. Iti speli parul cu el de 2-3 ori la o spalare pana auzi ca "scartiie" si nu mai e unsuros si totodata masezi bine firele la radacina insa nu cu unghiile, ci cu buricul degetelor. Asa cum se comporta la straturile moarte de piele de pe corp, aia face si cu pielea capului. Sa vezi ce bine te simti pe urma, ai si o senzatie de prospetime si parul ramane cu un luciu natural. Nu te spala in fiecare zi pe par, doar de 2-3 ori pe saptamana. Ai sa vezi ca scapi de matreata. Dupa mine e cea mai eficienta solutie. Bafta!
Incearca sa mergi pe un singur sampon. Te sfatuiesc sa folosesti clear, e foarte bun.si eu folosesc.
Cu sampon Clear ai incercat?(eu folosesc si este foarte bun)
Control dermatologic ai facut?(este posibil sa ai o micoza/ciuperca)
Eu recomand si sampon Nizoral.(este scump dar isi merita pe deplin banii)
Cauta-ti un sampon conform scalpului si parului tau(pentru par gras/deteriorat etc...)
Asa...si sa nu iti cumperi un sampon ieftin pentru ca nu sunt bune de nimic...sa fie cat de cat o firma cunoscuta si buna.
Foloseste un sampon antimatreata sau am auzit la o prietena ca ea se spala cu sampon de urzica prima data si apoi cu sampon normal.Incearca si tu daca vrei poate scapi de ea
. Succes!
Sh* eu ma confrunt cu matreata
...folosesc nizan forte sh ma scapata de matreata temporal, apoi din nou apare si deja* in folosesc de vreo 3 ani... port si plete sh poate si asta este o problema pentru ca atuncea cand* ma tund nu mai fac matreata dar nizan forte nu prea este pe placul meu .as dori sa imi spuneti un sampon care sa ma scape de matreata permanent nu temporal! help
(![]()
...
Spala-te cu H&S si in limpezestete cu apa si otet sa vezi ca se duce eu chiar azi am incercat si a fost un "miracol" nu mai am pic de matreata
Hei! Iti spun ca, mie de vreo 2 luni mi-a aparut matreata, si am incercat sa ma spal cu ceva sampon. de fapt nu sampon. ceva intr.o cutie rotunda, asa ca pasta, dupa care, ma clateam cu otet. [ intr.un litru de otet, puneam 250-300 ml de otet, si o lamaie stoarsa eventual, daca vrei! Sa stii ca, jumatate din matreata a disparut dupa freo 4-5 spalari, dar nu era de ajuns. Sa stii ca eu ma spalam asa tot a 2-a zii, pana ce, am intrat si eu pe TPU, si am intrebat, iar multe raspunsuri imi erau cele cu clatirea cu otet, iar fooooarte multe erau de a ma spala cu samponul tratament anti-matreata de la Vichy. Mi.am cumparat luni acest sampon [ se gaseste la farmacii ] si m.am spalat cu el luni seara, apoi marti seara [ aseara ] si nu mai am nici un pic de matreata. Deci, iti spun ca acest sampon este minunat, si a facut ca matreata sa dispara dupa chiar a doua spalare. Ti.l recomand, este intr.adevar putin cam scump, eu l.am luat cu 56 lei, altii spun ca l.au luat cu 45, 50, 60 etc, etc. Este foarte bun, are si un miros placut. Ti.l recomand! :*
Ma spal si eu zilnic pe cap cu H&S dar parca tot nu ma ajuta...care-i treaba aia cu otetu? cum trebuie sa-l aplici... si cit? mersi
Ma spal si eu zilnic cu H&S dar parca tot nu ma ajuta...care-i treaba aia cu otetu? cum trebuie sa-l aplici... si cit?