anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Epilepsia cauzata de o lovitura la cap se poate vindeca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, epilepsia nu se poate vindeca niciodata.
Este o boala mentala mostenita.
Manifestarile epileptice apar fara sa te anunte si fara sa stii vreodata, putand fii provocate de un soc emotional, o cazatura sau pur si simplu din senin.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O Lovitură în cap nu cauzează epilepsia, ci declanșează boala deja existentă. Epilepsia nu se vindecă dar poate fi controlată prin medicație.

| aXy99 a răspuns (pentru sadrian46):

Ba da, poate provoca epilepsie.

| sadrian46 a răspuns (pentru aXy99):

Atunci care e treaba cu boxerii, ar trebui să fie toți epileptici. Poate, dar cu ce frecvență, în ce condiții? Deci, nu prea.

| aXy99 a răspuns (pentru sadrian46):

N-a spus nimeni ca orice lovitura la cap provoaca epilepsie, dar unele foarte puternice, da.

| Floridori a răspuns:

In cazul copiilor, tratamentul pe o perioada de aproximativ 3 ani poate ajuta in diminuarea si disparitia convulsiilor.
In cazul adultilor, daca timp de 3 ani nu au prezentat convulsii, dozele de medicamente se pot diminua si cu timpul se poate renunta la medicatie.
Tratamentul depinde mult de tipul de epilepsie.De obicei, medicatia epilepsiei cauzate de traumatism cranio-cerebral este pe baza de carbamazepina, dar depinde mult si de alti factori.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Numai neurologul știe dacă se poate sau nu se poate.

| mihaela000ela a răspuns:

Epilepsia este o boala cronica neuniforma a creierului care afecteaza aproximativ 50 de milioane de oameni din intreaga lume. Boala se caracterizeaza prin convulsii recurente, care sunt episoade scurte de miscare involuntara care pot implica o parte a corpului (partial) sau intregul corp (generalizata) si uneori sunt insotite de pierderea constientei si controlul functiei intestinului sau vezicii urinare.
Pentru a va diagnostica boala, medicul va examina simptomele si istoricul medical si poate comanda mai multe teste pentru a confirma diagnosticul si a determina cauza convulsiilor. In acest sens, este necesar un examen neurologic, examen ce este efectuat prin electroencefalograma.

| alexcuamare123 a răspuns:

Daca mergi la doctor cat mai rapid da, asta e tot ce pot sa iti zic