| marsy a întrebat:

Cum se pregateste Soleanca happy? Cine a facut si vrea sa-mi destainuie reteta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soleanca
2-3 l apa, 1 ceapa, salam uscat, costita, piept de pui 500-600gr, 100 gr ciuperi, 3-4 castraveti acri, 8-10 masline
1 ardei gras
2-3 linguri sos de rosii
3-4 linguri smantana
Patrunjel
2-3 rondele lamaie

Totul se taie in fasii foarte subtiri, se caleste ceapa maruntita si ciupercile taiate.
Separat se rumenste putin carnea taiata subtire si se stinge cu sosul de rosii- varza, ceapa, ardei, castraveti murati si afumatura (salam uscat, costita, piept de pui). Carnea si ceapa se calesc putin si se sting cu sos de rosii, se aduga ardeiul si supa de vita. Catre sfarsit se pun castraveti acri si masline (intregi), putin patrunjel tocat, iar dupa ce ai stins focul: felii subtiri de lamaie si smantana.

O alta varianta -
Soleanca de peste
300 g fileuri de scrumbii, o ceapa, un morcov, doi-trei castraveti murati, 100 g varza de mare, capere, o ceasca de masline fara samburi, o jumatate de lamaie, doua linguri de pasta de tomate, doua linguri de ulei, piper, sare.

Preparare: Fileurile de peste se pun la fiert in apa rece. Dupa aceea, se scot si se taie in bucati. Ceapa si morcovul se curata, se taie fideluta si se inabusa in ulei si pasta de tomate. Castravetii murati se taie tot fideluta, varza de mare in bucati si se adauga peste supa. Se lasa la fiert cam un sfert de ora, apoi se pun legumele inabusite in ulei, pasta de tomate si caperele. Se sareaza, se pipereaza si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Cand supa este gata, se pun maslinele si lamaia taiate felioare.

3 răspunsuri:
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soleanca in conditii fiarta e mai delicioasa