| ster a întrebat:

Cum se prepara anghinarea si la ce este buna?

Răspuns Câştigător
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Ai toate detaliile despre aceasta aici:
http://retete.acasa.ro/......71012.html
Te pup!

| RainboyDash a răspuns:

Anghinarea e buna pentru ficat, dar la gust nu e buna deloc

| BuGz a răspuns:

Această legumă este recomandată în afecţiuni hepatice, dischinezii biliare, stări de astenie, surmenaj, insuficienţă renală, reumatism, afecţiuni cardiace, metabolice şi stări alergice. În plan subtil, purifică, elimină reziduurile şi blocajele.
Principala acţiune a acestei plante este cea de stimulare a secreţiei de bilă, favorizând eliminarea ei în duoden. De asemenea, are acţiune antitoxică hepatică, ajutând la eliminarea substanţelor toxice de către ficat şi regenerează celula hepatică. Anghinarea are acţiune hipolipemiantă şi diuretică, favorizând eliminarea colesterolului prin bilă şi scăderea valorilor lui sangvine.
Această plantă se poate utiliza în caz de urticarii şi eczeme, dar şi în manifestări alergice şi respiratorii, precum rinita sau astmul. De altfel, se recomandă în hepatită cronică, steatoză hepatică, ciroză, hipercolesterolemie, ateroscleroză, calculoză biliară, dischinezie biliară, inapetenţă, precum şi în caz de balonare, greaţă, constipaţie şi hiperglicemie. Datorită acţiunii sale diuretice, este indicată şi în nefrite.

ele se prepara in mai multe feluri
Mie imi place asa :
Se stoarce sucul de la două jumătăţi de lămâie într-un bol cu apă rece. Cu ajutorul unui cuţit, se taie tulpina anghinarelor de la bază. Se freacă tulpina tăiată cu o altă jumătate de lămâie.

Se curăţă frunzele verde închis de deasupra până când se ajunge la cele din mijloc, mai moi, de un verde-gălbui.
Ţinând cu o mână snopul de frunze, se curăţă coaja verde închis de la baza anghinarei, până când se ajunge la pulpa verde. Se freacă în continuare cu jumătatea de lămâie, pentru a împiedica oxidarea.

Se desface snopul de frunze din mijloc, până când se ajunge la interiorul păros, care se înlătură cu ajutorul unei linguriţe. Se freacă toată anghinarea cu lămâie, apoi se aruncă în apă cu lămâie, în timp ce se curăţă celelalte bucăţi.

• Odată curăţate, anghinarele se oxidează foarte repede, ceea ce le face să-şi piardă din culoare. Aşadar, pentru a împedica să se întâmple acest lucru, freacă-le cu lămâie, imediat după ce le decojeşti. În multe restaurante se păstrează anghinarele crude, gata preparate, în apă cu adaos de vitamina C (acid ascorbic) – acesta nu dă nicio aromă apei – dar o lămâie stoarsă va avea acelaşi efect.

• Când prepari anghinarele, mirosul metalic de legumă crudă se va transfera pe degete. Spală-ţi mâinile bine după prepararea reţetei, deoarece acest miros este oarecum neplăcut.

• Pentru a verifica dacă anghinarele sunt făcute, se înţeapă în centru cu un băţ de frigăruie sau cu vârful unui cuţit ascuţit – nu ar trebui să întâmpini mare rezistenţă. Dacă totuşi par tari, mai lasă-le la fiert; verifică în continuare din minut în minut.

• Prepararea anghinarelor poate că necesită ceva efort, dar pot fi pregătite şi lăsate în zeama în care au fiert până la două zile.

| a12 a răspuns:

Fiarta sau se foloseste la salate,

Întrebări similare