| Madalina_Flor_1989 a întrebat:

De ce mi se inmoaie branza la saramura? stie cineva cauza?

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, pentru că saramura NU este suficient de concentrată!

Bănuiesc că te referi la saramura pentru brânza telemea.

Preferabil să pui atâta sare ( pe care o amesteci să se topească ) până când stă/pluteşte oul de găină ( nefiert ) deasupra!

Atunci saramura are destulă sare.

După aceea se fierbe această saramură, se lasă la răcit şi apoi se toarnă peste bucăţile de telemea!


Este RECOMANDAT să se facă o saramură foarte concentrată ( 20-25 % ) : 200-250 g sare albă/mare la 1 l apă - vezi linkul :
http://reteteaz.net/branza-de-vaca/branza-telemea

http://www.scritube.com/......A83456.php

http://retetecusecrete.blogspot.ro/2012/07/prepararea-branzei-telemea.html


Toate cele bune.

| Octavia1 a răspuns:

Saramura nu are destula sare! Pune mai multa! Sper ca te-am ajutat! :*