La inceput,italienii au gatit snitel.L-au facut crocant la exterior si fraged in interior,l-au prajit la foc rapid in tigaie dar al lor era facut din carne de porc. Apoi,cei din zona siciliana au venit cu ideea sa-l prajeasca in ulei de masline.
Cand a ajuns ideea la austrieci, cam prin secolul 19, a luat nastere snitelul
vienez. Diferenta este ca vienezii preparau snitelul cu carne de vita frageda.
Stii ca si japonezii au importat mancarea asta europeana? prin portughezii ajunsi in Japonia.Nu vreau sa ma gandesc cum o fi snitelul japonez raman la ideea ca shusi este bun-bun dar snitelul e treaba noastra!
Azi snitelul se face din carne de porc,vita, curcan, pui dar parca poti sa stii?
Servus @Allz22! Potrivit cunoscătorilor, se pare că şniţelul a fost preparat pentru prima oară în nordul Italiei, răspândindu-se ulterior în Austria, care l-a promovat- de unde şi denumirea de şniţel vienez. Aici http://www.ghid-culinar.ro/......lului.html poţi citi detalii despre acest subiect.
O zi cu zâmbet să ai!
Snitelul isi are originea din urmatoarele tari:Argentina, Australia, Brazilia, Columbia, Croatia, Gibraltar si Portugalia. In toate aceste tari, snitelul este o specialitate.
Originea,prietene,inseamna proveniența,punctul de plecare, locul de unde s-a format.
Tu ai insirat cateva tari care au preluat serios felul asta de mancare.Dar locul oficial unde cineva a gatit pentru prima oara snitel este Italia, zona milaneza.
Nu ştiu bine originea, dar bunica mea a învăţat să facă şniţel de la o nemţoaică în timpul răboiului.Cred că şi numele e nemţesc.Dar e meniu de frunte, dacă murezi muşchiul de vită în usturoi!
Tsukuyomi6 întreabă:
Utilizatoare123 întreabă:
Rony23 întreabă: