anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aș vrea să mă apuc de sală. Nu am mai fost niciodată.
Și vreau să îmi dați niște detalii. Aș vrea să dau burta jos, să slăbesc, să îmi fac un corp „bun". De care exerciții să fac? Fitness, cardio etc. De care?
Și bănuiesc că am instructor/antrenor/whatever, nu sunt de capul meu acolo, nu?
Și cei care ați fost, povestiți-mi și mie cum e, de ce anume trebuie să mă pregătesc, dificultăți, etc.
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| raluk27 a răspuns:

Pai depinde de sala. In general, sunt un fel de supraveghetori pe acolo (asa zisi instructori), care o sa iti explice cum se executa corect miscarile si cum se foloseste fiecare aparat, dar asta in mare parte doar la inceput. Sau iti dau sfaturi numai daca ii intrebi. Instructorul care sa stea in permananta de fundul tau este cel personal, pe care trebuie sa il platesti separat, in afara abonamentului de sala. Insa dupa o perioada ai sa stii singura ce ai de facut. Acum nu stiu care e greutatea ta actuala si la cat vrei sa ajungi. Insa, in general, incepi cu incalzire (cardio) cam 20 min pe banda/bicicleta stationara/bicicleta eliptica, vezi tu care e libera si ce aparate mai sunt pe acolo. Apoi te apuci si tragi de fiare. Ideea e sa lucrezi o grup amare de muschi si una mica.Grupele musculare sunt impartie in grupe principale(grupe mari) si grupe secundare(grupe mici). Grupele mari sunt picioarele, spatele, pieptul si umerii iar grupele mici sunt tricepsul, bicepsul si trapezu. Pt fiecare grupa sunt suficiente 2-3 tipuri de exercitii, 3 serii a cate 10-12 repetari. Eu recomand sa faci pauza de o zi intre antrenamantele pentru muschi. Gen: luni, miercuri, vineri. Cauta pe net si ai sa gasesti antenamente. Dupa ce tragi de fiare, mai poti face inca 20 min cardio. Apoi in restul zilelor, adica marti, joi si sambata, poti face doar cardio sau poti merge la aerobic. Insa pentru slabit, cel putin in prima faza fa mult cardio si aerobic, deci chestii care te fac sa transpiri, sa curga apele de pe tine. Daca te "bagi" pe fiare din prima, risti sa faci conversie (adica sa cresti in masa musculara) si sa nu vezi absolut nimic pe cantar. Oricum, nu-ti imagina ca o sa arati ca o culturista. Ce vezi tu prin poze se obtine in ani intregi de tras de fiare. Atentie insa la febra musculara! Nu e nevoie sa exagerezi. O ora, o ora jumate e mai mult decat suficient.
Apoi trebuie sa ai grija cu alimentatia. Eu nu mananc o ora inainte si dupa sala. Consum multe fructe, legume, proteine si incerc sa nu exagerez cu carbohidratii. Adica daca muncesti o ora la sala si cand ajungi acasa te infigi intr-o paine, n-ai facut nimic. Si crede-ma ca dupa sala, o sa ti se faca o foame!
Eu nu am avut pe nimeni care sa stea efectiv langa mine. Prima data cand am intrat intr-o sala, eram paralela. Mi-a explicat tipul de acolo ce si cum, apoi m-am descurcat singura, am citit pe net, m-am uitat la clipuri pe you tube si mi-am creat propriul antrenament. Ai sa vezi ca in timp o sa observi ce ti se potriveste.

4 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Da, ai instructor. O sa-ti explice tot, o sa-ti arate cum faci exercitiile, etc. Poti sa-l intrebi si de alimentatie.

Cel mai bine e sa combini fitness cu aerobic.

Nu ai cu ce sa te pregatesti, o sa fie ok, ia-ti haine de schimb, adidasi de schimb, prosop si o sticluta de apa plata, atat happy

Răspuns utilizator avertizat
| EllaMazerschi a răspuns:

Eu sunt instructoare de Zumba fitness si Step aerobic in Bucuresti uite un videoclip unde ma poti urmari;) http://www.youtube.com/watch?v=FzXczDP3EkY scuze ca am raspuns tarziu

| Terente7 a răspuns:

Daca nu ai bani sa platesti si un instructor o sa gasesti baieti de treaba care o sa-ti arate cum si ce sa faciwinking