| vlad88 a întrebat:

am 180cm si 95 kg sunt endomorf, am inceput sa fac sala si folosesc urmatoarele suplimente: 100% whey gold standard de la ON, Kre alkalyn efx si amino 2700.am sanse sa cresc masa musculara si sa mai scap de stratul adipos de pe abdomen si solduri? va rog ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
| cristi1505 a răspuns:

Nu se pot face amandoua lucrurile deoadata.Ori bagi perioada de definire, ori de masa.Una din doua. Daca le faci pe amandoua vei ramane la fel. Daca vrei sa reduci stratul adipos trebuie sa bagi perioada de definire.Incepi sa faci cate 15-20 minute la sfarsitul fiecarui antrenament cardio.Ca suplimente ai putea folosi aminoacizi in combinatie cu l-carnitina.Este cea mai buna combinatie pentru slabit+o alimentatie adecvata.

| vlad88 explică (pentru cristi1505):

Deci whey-ul
il iau degeaba?

| Nickname1890 a răspuns (pentru cristi1505):

Ai fi surprins sa vezi ca se pot face amandoua odata. Eu unul am reusit, chiar fara intentie. Aveam 80kg si cam 13% grasime, am reusit sa cobor la 11%grasime si am ramas la 80kg, din moment ce am exact aceeasi greutate inseamna ca am pus masa si am ars grasimi in acelasi timp. Intr-adevar nu se face treaba la fel de bine, ca atunci cand o iei pe fiecare in parte. Eu nu am incercat nici sa pun masa nici sa slabesc, doar sa-mi pun la punct conditia fizica pentru sportul pe care il practic dupa o pauza de antrenamente, iar cu alimentatie ok care sa-mi sustina antrenamentele foarte grele se pare ca am reusit ceva ce multi zic ca e imposibil laughing

Si eu iti recomand sa le iei pe fiecare in parte sa pui masa mai intai iar apoi sa incerci sa slabesti.

Daca vrei sa le faci pe amandoua inseamna deja sa ai ceva muschi sub stratul ala de grasime, iar in cazul asta iti recomand sa faci o data sau de 2 ori pe saptamana la sala un full-body workout, iar in restul zilelor cardio. Toata astea insotite de o dieta hiper-proteica adica alea 1-2g proteina pe kg de corp. Ca suplimente aminoacizi, proteina din zer si eventual carnitina.

| cristi1505 a răspuns (pentru vlad88):

Cam da.Tu vrei definire.Adica sa reduci din stratul adipos.Pentru asta e bine sa iei l-carnitina cu aminoacizi. Daca vrei sa pui muschi fara grasime cumpara whey-ul.Dar daca il cumperi nu mai faci perioada de definire, esti deja in cea de masa.Tu alegi acum:
-iti cumperi carnitina si aminoacizi pentru definire sau iti iei 100% whey gold standard si esti in perioada de masa.

| Nickname1890 a răspuns (pentru vlad88):

Nu iei degeaba whey-ul. Proteinele in combinatie cu amino acizii te ajuta sa te refaci dupa antrenamente si sa iti pastrezi sau chiar sa iti mai cresti putin muschii in timp ce arzi grasimile. Deci parerea mea e ca ar trebui sa-ti iei whey, amino, si carnitina.

| vlad88 explică (pentru Nickname1890):

Precizez ca la brat am 39-40 in la rece ma interseaza sa pun masa musculara...dar nu vreau ca in acelasi timp de la suplimentele care le iau sa ma ingras...

| cristi1505 a răspuns (pentru Nickname1890):

Frate deci, te rog eu:Inceteaza cu chestia asta ca poti face si definire si masa in acelasi timp.De cand practic culturismul nu am mai auzit pe nimeni sa zica asa ceva.E logic ca daca le faci pe amandoua deodata vei avea rezultate mult mai lente.

| Nickname1890 a răspuns (pentru cristi1505):

Normal ca sunt mai lente rezultatele, dar mor cand va aud pe voi culturistii ca este imposibil. Este foarte posibil.

| Nickname1890 a răspuns (pentru vlad88):

Nu prea exista suplimente care sa te ingrase. Mancarea pe care o mananci poate sa te ingrase. Atata timp cat mananci ce trebuie si nu uiti de antrenamentele cardio (cum multi uita in perioada de crestere in masa) nu ar trebui sa pui pe tine grasime.

| cristi1505 a răspuns (pentru Nickname1890):

In perioada de crestere musculara nu incerci sa scapi de grasimea acumulata facand cardiowinking.In niciun caz nu faci cardio in perioada de masa.In prioada de masa incerci sa acumulezi cat mai multa masa musculara luand in greutate.Cardio faci in perioada de definire daca o iei pe rand cum e normalwinking.Mai intereseaza-te daca nu ma crezi.

| Nickname1890 a răspuns (pentru cristi1505):

Doamne voi culturistii chiar aveti o problema. E frumos rau nu sa ai 50 in brat si conditie fizica yok, nu? In primul rand nu toti care merg la sala vor sa faca culturism, si nu cred ca baiatul care intreaba isi doreste sa fie culturist, cred ca pur si simplu vrea sa arate bine si sa fie sanatos. Mai mult de asta este endomorf, are un surplus de grasime acolo. Iar un antrenament cardio daca este facut usor cu pulsul pana in 140, arde din grasimi, nu proteine.

In al 2-lea rand aveti voi majoritatea "culturistilor" conceptia gresita ca daca faci cardio nu pui masa musculara sau pierzi din masa musculara. Stagnarea in perioada de crestere, sau pierderea masei estei mai degraba colerata cu o alimentatie incorecta decat cu antrenamentul cardio. Pentru curiozitatea ta, stii cate calorii consumi in 20 min de alergare usoara? Iti zic eu undeva in jur de 200, asta e echivalentul a 2 felii de paine. Ba mai mult o sesiune usoara de 20 de min de cardio dupa un antrenament ajuta la refacerea musculara promovand un flux crescut de nutrienti si oxigen la muschi. Deci nu mai fiti atat de speriati de bombe cand vine vorba de cardio si crestere in masa musculara ca daca alimentatia este in regula si adaptata efortului pe care il faci cresti bine mersi. Ca sa nu mai zic ca este mult mai sanatos pentru organism decat antrenamentele cu greutati.

Deci nu mai speria atat oamenii ca nu e cardio atat de rau, ba chair este foarte folositor si sanatos.

| cristi1505 a răspuns (pentru Nickname1890):

Este,dar dupa parerea mea este foarte bun in perioada de definire, nu de masa.Ma rog nu mai conteaza.Fiecare are dreptul la propria opinie corect? Deci hai sa incetam!

11 răspunsuri: