| mmariusd a întrebat:

Buna TPU.Am luat recent o pusca cu luneta de airsoft.Si nu stiu cum se regleaza luneta(Nu sunt pasionat de sport, dar am luat-o pentru a trage cu ea la tinta).As vrea sa stiu daca are cineva un link cu niste instructiuni sau eventual un video in care se prezinta cum se regleaza.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pentru reglarea lunetei eu ( in armata) foloseam un dispozitiv destul de simplu, mecanic. Acum n-am vazut nimic asemanator pe net. Vad ca sunt cu laser. http://www.maxlife.ro/lunete/bushnell/dispozitiv-reglat-luneta-laser/
Acolo este si un videoclip care te ajuta.
Daca scrii inbrowser: dispozitiv de reglat arma cu luneta" poate gasesti unul la un pret si mai mic.
Ideea este sa gasesti un laser care sa trimita o raza paralela cu axul tevii. Apoi, din suruburi aduci axul lunetei in acelasi loc cu laserul, la o distanta cat mai mare de arma. Dispozitivele noastre mecanice erau puse sa bata la tinte de peste un kilometru si asa reglam. Pe centrul lunetei era o cruce. Cand crucea batea in acelasi loc cu crucea de pe axul armei consideram luneta regalata. Puneam crucea de pe axul armei pe crucea unei biserici.

| mmariusd explică (pentru Salontanul):

Daca tot ai fost lunetist sunt curios de ce arma se folosea.In armata romana ma gandesc la PSL sau Dragunov

| Salontanul a răspuns (pentru mmariusd):

N-am fost lunetist. Am fost ofiter ceea ce presupune sa tragi cu toate tipurile de arma. Foloseam ( in armata romana) P.Sa.L.-ul (pusca semiautomata cu luneta). Asta era prescurtarea legala folosita in armata romana. Cei mai multi foloseau prescurtarea P.S.L. Ea era model 1974 (asa se numea la noi) si era asociata incorect cu pusca semiautomata cu luneta ruseasca SVD Dragunov, P.Sa.L. este o arma diferita de aceasta, avand la baza pusca-mitraliera RPK, fabricata sub licenta in Romania cu denumirea PM md. 1964. P.Sa.L.-ul a fost exportata pe scara larga, fiind un produs de succes al industriei locale de armament pe piata internationala.
Uite aici cele doua pusti: http://s1066.photobucket.com/user/tsc1956/media/PSL_zpsi0kzxnpf.jpg.html
Si in exterior au mici diferente. In interior sunt mult mai diferite.

2 răspunsuri: