| Flavius1998 a întrebat:

eu fac exercitii fizice acasa, abdomene, flotari, genoflexiuni, intinderi si vreau sa va pun o intrebare. Cum sa fa exercitile? O zi fac, o zi ma odihnesc, 2 zile fac, 2 zile ma odihnesc, sau in fiecare zi dar nu exagerate? Daca puteti sa imi scrieti un program, va rog nu copy paste. un program cum sa le fac pe serii, in fiecare zi sau nu, ( intelegeti voi  ). Mentionez ca am 17 ani si nu am gantere, greutati. Nu merg la sala. (Nu mai intrebati dc)

Practic Handball, sunt la liceu cu program sportiv.

Stiu ca alimentatia este ff importanta.

Spuneti-mi un program ce l-as putea face cum sa iau pauze etc



Nu vr sa aud comentarii ca nu poti face "muschi" de acasa, vr sa ma mentin in forma si da daca se pun si cv "muschi" in timp nu-i suparare.

4 răspunsuri:
| Firewalker a răspuns:

Depinde ce vrei... daca vrei forta poti sa faci zilnic, iar daca vrei masa musculara trebuie sa faci o data/de doua ori pe saptamana o grupa.
Uita-te la videoclipurile astea
https://www.youtube.com/watch?v=bqCojo2O7hw
https://www.youtube.com/watch?v=nqbFPN0SkLI
bafta :D

| Cosmin86 a răspuns (pentru Firewalker):

Serios? forta zilnic? Cand faci pentru forta, faci PUTINE repetari cu greutate mare => ai nevoie de multe zile de refacere.

Pentru forta in general o grupa / saptamana sau chiar la 10 zile.

Mai documenteaza-te si tu

| Firewalker a răspuns (pentru Cosmin86):

Frate, intreaba pe cine vrei tu cum faci forta, ceea ce zici tu se numeste masa musculara, ai dreptate ceea ce zici, dar e despre masa musculara, nu forta. Daca vrei masa musculara trebuie sa faci putine repetari (maxim 4-5) cu o greutate mai mare. Treaba cu refacerea tine de tine, daca ai tras tare si ai facut febra ti-a intrat antrenamentul si ai nevoie de refacere pentru ca muschiul creste doar cand se odihneste.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Firewalker):

Intreb oameni cu MEDALII la capitolul forta ( nu copii pampalai care fac "zilnic" ), eu sunt la clubul de skandenberg "lupii dacici" si membru al clubului este si Alin Sandu ( vicecampion mondial ), pe care cu 2 maini abia il tin 3-4 secunde, alti membrii : Radu Valahu, Andronache, etc.

Intre un vicecampion mondial + altii cu medalii si niste copii care "fac zilnic", tin sa-i cred pe primii.

P.S.: vezi si asta

http://www.getfit.ro/......serie.html

Citez:

1. Forta- 2-6 repetari
2. Maximizarea masei musculare 6-10 repetari