| nescafe720 a întrebat:

Cine-mi poate da mai multe detalii in ceea ce priveste alergatul? Ma refer aici la: Alimentatie, vitamine, km, greutatea alergatorului, frecventa zilelor de alergat, etc. Sau macar un site cu asa ceva. Am tot citit eu pe net dar nu stiu daca am citit bine. Nu mai am voie de altfel de efort decat aerob (mi s-a propus DOAR alergatul) si nu mai stiu acum cum sa fac acum. FUNDA!

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Doar alergat? nu am vazut doctor sa interzica inotul, si am vizitat multi doctori la viata mea.

alimentatie? orice mai putin zahar (prajituri, bomboane, sucuri, etc). sare (orice contine multa sare gen conserve, cipsuri, mezeluri) si faina alba. in rest poti manca orice (sper ca nu intelegi sorici cu sunca sau altele de genul).
vitamine? un complex de la farmacie e suficient. ceva gen multivit sau one a day.
km? prefer in ore. 3-5 ore pe saptamana impartite in perioade egale zilnic.
frecventa? minim 3 zile, maxim 6 (as prefera 5, dar fie 6).
nu alerga daca esti supraponderal. greutatea in plus pune multa presiune pe genunchi si sold si s-ar putea sa ai probleme cu anii. daca ai probleme cu kg alege inot sau bicicleta magnetica/eliptica, unde presiunea contactului piciorului cu solul nu solicita incheieturile la fel de mult

| nescafe720 explică (pentru JohnnyBi):

Momentan doar alergatul. Am facut ciclism. Pedalam zilnic cam 100-120km cu 40-60/ora. Luam cam i data pe luna sau o data la doua sapt pauza. Pauza intre ghilimele zis. Gaseam eu ce sa fac. Nu am stare. Ma rog. M-am ales cu niste probleme de sanatate si cu agravarea altora din cauza asta (probabil si suprasolicitarea a fost), iar medicul mi-a zis clar si raspicat: "momentan doar veti alerga. Atat! O zi da si una nu ar fi celai indicat pentru inceput dar vedeti cum o sa va simtiti. Veti avea tendinta sa faceti mereu ceva dar recomand zilele de pauza sa fie zile de pauza. Informati-va cu privire la asta. " pana cand el nu imi spune ca mai pot combina cu altceva sincera sa fiu nu as vrea sa risc.Iti multumesc pentru raspuns!

| JohnnyBi a răspuns (pentru nescafe720):

Mai minte lumea, dar 60 km/h cu bicicleta...asta e o hiperbola amuzanta.

| nescafe720 explică (pentru JohnnyBi):

Asa arata pe bicicleta aia a mea... Pe ceasul ala al ei. Si aveam viteza, iar viteza aia era confirmata si de tabela pe care o asifa nenea antrenoru'. In fine si eu spuneam ca aparatul ala ma minte frumos, desi mi se zicea ca nu ma minte. :-))

| offline2003 a răspuns (pentru nescafe720):

Te minte... si inca foarte frumos. am patit cu un ceas din ala. il puneam la mana ca sa imi arate cam cu cat alerg (pura curiozitate) si imi arata 16km/ora. pe o banda abia prindeam 9 la ora si banda nici macar nu era inclinata. cat despre tabela din cate stiu aia merge odata cu acel ceas sau aparat atasat pe bicicleta ca sa iti arate timpul si km facuti. deci: te minte :-)) scuze ca m-am bagat in bors dar nu m-am putut abtine. am patit-o si eu si cunosc senzatia.

4 răspunsuri: