| GoodLuck15 a întrebat:

Salut.
Am 17 ani si fac antrenament pentru masa musculara acasa cu greutatea corpului si niste gantere adjustabile pana la 30kg.
Am ales antrenamentele acasa deoarece nu am prea mult timp sa merg la sala si deocamdata fac acasa.
Eu as dori sa imi spuneti daca e ok sa iau ceva suplimente la varsta aceasta si ce mi-ati recomanda?
Pana acum am luat doar Beef mass fiindca am intoleranta la lactoza.
Deci ce suplimente imi recomandati?

16 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Bai eu nu pot ma sa va inteleg oricat m-as chinui.Nici nu ati inceput bine antrenamentul ca deja nu stiti ce prafuri sa mai bagati.Habar nu aveti sa va antrenati, sa mancati si nu stiti nici cat de repede se dezvolta corpul vostru ca aruncati din primele 24 de ore de la incepere, banii pe toate rahaturile.Suplimentele se iau de sportivii care nu mai pot creste doar cu nutrientii din mancare.Vai de capul vostru!

| GoodLuck15 explică (pentru siriusblack98):

Hai sa iti spun un adevar prietene.
Eu stiu cum sa mananc si cum sa ma antrenez, dar tu ai idee cat de greu iti poti lua toti nutrientii din mancare?
Ei bine uite eu nu sunt obsedat de sala, fac asta pentru fizicul meu nu pentru concursuri si performanta.
Cu toate ca nu am buget prea mare, mananc 5-6 mese pe zi si tot am nevoie de ceva suplimente ca sa fiu sigur ca, consum cantitatea necesara de proteine si carbohidrati.

| siriusblack98 a răspuns (pentru GoodLuck15):

De cat timp spuneai copilas ca te antrenezi? Eu unul ma antrenez de vreo 8 ani.Stai cumintel ca stiu cat de greu este sa iti iei toti nutrientii doar din mancare.Cate kg ziceai ca ai? Banuiesc ca mai mult de 60kg nu depasesti.Stii sa te antrenezi spui? Tu vrei masa si te antrenezi cu greutatea corpului si vreo 30 de kilograme? Baga-te pe sah.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Suplimentele se aleg in functie de alimentația sportivului. Deci: cum stai cu mâncarea?

| GoodLuck15 explică (pentru BuLaNNNeL):

Cu alimentatia stau bine, am 5-6 mese pe zi, printre aceste mese se numara si doua cupe de Beef Mass luate dupa antrenament.
Problema e e ca beef mass contine 60g carbo si 15.6g proteine mi se pare.As vrea ceva cu mai multe proteine fiindca carbohidratii mi pot lua usor din mancare.
Dar repet am intoleranta la lactoza deci nu vreau ceva din zer

| Iunix a răspuns (pentru GoodLuck15):

Pentru proteine încearcă soia. Cică ar conține 100% proteine și o poți gătii alături de o mâncare preferată de tine ( se gătesc ambele în același timp ) și soia va împrumuta într-o oarecare măsură gustul mâncării lângă care a fost gătită. De exemplu ai mei făceau ciulama de ciuperci și soia. Soia era... din magazin și ca niște pernuțe de mărimea unei chiftele. Erau făcute din făină de soia.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru GoodLuck15):

E irelevant numărul meselor, contează ca pana la sfârșitul zilei sa-ti îndeplinești obiectivul alimentar. Consuma pui, pește sunt bogate in proteina. Cate kg ai? 1, 8g/kg proteine iti sunt suficiente. Grasimi nu consumi? Sunt foarte sănătoase și importante. După antrenament iesi mai ieftin sa papi o glucoza (un exemplu de la "garda veche") happy, plus ca ai deja in sânge macronutrientii si micronutrientii necesari proveniți din mesele trecute. Procesul de digestie durează, nu cum bagi ceva in gura cum ajunge in sânge sa-ti hrănească mușchii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Iunix):

Nu exista 100% proteina, soia are cam 25%. Si e proteina incomplet (nu are toti aminoacizii).

| AnastasiaK a răspuns (pentru Iunix):

Ia-o logic: daca ar fi continut soia 100% proteine, de ce ar mai fi dat oamenii bani pe pudre proteice cand soia e mult mai ieftina?

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Esti sigur? Eu tin minte ca soia facea parte din putinele surse vegetale de proteine complete.

| Iunix a răspuns (pentru Cosmin86):

Ok, când o să mai iau o să mă uit, dar eu așa îmi amintesc că arăta în tabelu ăla cu valorile nutriționale, arăta doar proteine, nu avea glucide, lipide, zaharuri etc., alea aveau 0g.

| Iunix a răspuns (pentru AnastasiaK):

Din același motiv pentru care unii dau click pe reclame la titan gel. Oamenii pot fi influențați foarte mult de reclame, mai ales de genu ăsta că iei produsul x și slăbești nefăcând nimic, că iei produsul y și faci mușchi de 2 ori mai repede etc. E doar o părere. Legat de soia, eu când am cumpărat mai de mult și m-am uitat pe acel tabel în care arată cantitatea de glucide, lipide, zaharuri etc. alea erau la 0g și proteinele erau 100%.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Iunix):

Ai un link?

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu exista nicio sursa vegetala cu proteina completa. Poti obtine proteina completa combinand diferite surse la aceeasi masa.

Cel putin asa stiam eu cand m-am documentat ultima data... ai alte surse?

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Am verificat acum:

"While beans are normally low in the amino acid methionine, soy is a complete protein and thoroughly deserves its status as the go-to substitute for the meat-free (but go easy on the processed varieties)."

https://www.bodybuilding.com/fun/12-complete-vegetarian-proteins.html

"Soy’s quality makes it a very attractive alternative for those seeking non-animal sources of protein in their diet and those who are lactose intolerant. Soy is a complete protein with a high concentration of BCAA’s."

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3905294/

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Interesant. Bine de stiut!