| Sawarekh a întrebat:

Salut, am 2 intrebari legate de Arte martiale

1 )Ce stil de lupta ar fi cel mai potrivit pentru sa te aperi de ghertoii obositi?
Cand te mai duci la o petrecere, etc si se trezeste un scandalagiu, stiti ca la betie, unii oameni sun cam agresivi.

2) Ce este cel mai important si ce face practic, diferenta?

Viteza, forta sau tehnica?

Ma refer, cand vine la tine cineva sa iti dea una, fie cu pumnul sau fie sa scoata o arma, sa reactionezi imediat, fie sa-i dau una si sa-l lesin, fie sa il mobilizez.

Nu ma refer aici, sa te tavalesti pe jos cum fac acei oameni in MMA, nici nu vreau sa se ajunga pana acolo....fiindca stiu ca acolo va castiga ala mai musculos.

Răspuns Câştigător
| SkandallKamataru a răspuns:

"1 )Ce stil de lupta ar fi cel mai potrivit pentru sa te aperi de ghertoii obositi?
Cand te mai duci la o petrecere, etc si se trezeste un scandalagiu, stiti ca la betie, unii oameni sun cam agresivi."

Decat sa vii cu o intrebare de genu de parca ai fi intr-un joc video, mai bine te apuci naiba de kickboxing si inveti sa te bati, o sa iti dai si tu seama ce intrebare tampita ai pus, pentru ca si cel mai pr0st stil de lupta daca esti bun si ai tehnica, poti sa il bati pe unu care face kickboxing dar nu stie pe ce lume traieste.

"2) Ce este cel mai important si ce face practic, diferenta?
Viteza, forta sau tehnica?"

Sunt cazuri si cazuri peste cazuri... tu invata sa te bati ca astea se dezvolta in timp.

"Ma refer, cand vine la tine cineva sa iti dea una, fie cu pumnul sau fie sa scoata o arma, sa reactionezi imediat, fie sa-i dau una si sa-l lesin, fie sa il mobilizez."
Cazuri si cazuri, depinde cine vine, de ce vine, ce ti-a facut, ce i-ai facut si asa mai departe... Nu exista un raspuns fix.

"Nu ma refer aici, sa te tavalesti pe jos cum fac acei oameni in MMA, nici nu vreau sa se ajunga pana acolo....fiindca stiu ca acolo va castiga ala mai musculos."
Stii pr0st, daca esti la sol si nu ai tehnica, te caci in ei de muschi ca te obosesti, nu stii ce sa faci, cum sa te pozitionezi si sa-i controlezi greutatea oponentului, nu ai habar de unghiuri si de nimic...
Daca pui 2 tarani pr0sti sa se bata, ala mai puternic castiga in teorie, ca pana la urma ambii sunt la fel de pr0sti, dar tu nu vrei sa fii un taran pr0st, nu-i asa?

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

1. probabil cele mai eficiente sunt pe langa MMA ( pe care eu unul il detest), kickbox, Muay Thai si de ce nu boxul!

2. Viteza, forta sau tehnica?

toate sunt importante, si ele vin cumva dupa pratica corecta si indelungata! ce inseamna indelungata? asta nu pot defini exact pentru ca unii devin din novici repede profesionisti, deci cu alte cuvinte depinde la caz la caz de la om la om

| johnnny123 a răspuns:

Gherțoi-Fu

| Slade11 a răspuns:

1. Cel mai simplu e boxul. E periculos sa dai cu piciorul intr-o bataie de strada, daca ala stie ce face, nu prea e pont. Luptele la sol ies din discutie, degeaba il ai jos, poate aparea unul de nicaieri si iti poti lua un picior in cap. Cu boxul ai mobilitate si folosesti doar bratele.
2. Toate, acum depinde de tine si cat de eficient esti. Ai putea sa vorbesti cu un antrenor despre asta si o sa iti arate el ce si cum, daca chiar vrei sa practici un sport de contact.

| Sawarekh explică (pentru Slade11):

Interesant ce spui, eu practic am facut atletism 8 ani, sunt foarte flexibil si am mobilitate.
Inca nu am luat decizia la ce stil sa ma bag, insa simt nevoia, in ultima perioada am tot fost indimidat de ciori, si chiar simt nevoia sa ma apuc asa.
Deci datorita atletismului sunt si foarte rapid.

| Sawarekh explică (pentru Slade11):

Ce parere ai daca ma apuc de tahi box? ma pasiuneaza multicel acel stil.

| Slade11 a răspuns (pentru Sawarekh):

Vrei sa spui muay thai, este dur si destul de misto. Orice sport de contact e solid atata timp cat stii ce faci. Sfatul meu e sa te apuci de un sport care iti face placere sa il practici. In strada poti folosi orice pana la urma, depinde de tine. Spor!

| mitenka a răspuns:

Dacă scoate vreo armă, fugi (cât timp nu e o armă de foc). Iar dacă e mai rapid decât tine, atunci... Mea culpa... laughing
Am vizionat un videoclip acum ceva timp de „autoapărare", dar din punctul meu de vedere (1) trebuie să ai viteză; (2) precizie; (3) forță. Și scuze că zic așa, dar ai văzut că aproape 3 sferturi din traficul rutier e ocupat de oameni care nu au dexteritatea necesară de a evita pericole - și acolo nici măcar nu le este viața pusă în pericol. Imaginează-ți să fii pus într-o situație de criză precum cea indicată de tine - crede-mă, uiți și cum te cheamă.

Era o zicală militară, „Dacă ai ajuns să scoți cuțitul, înseamnă că ceva a mers prost". Folosirea unui cuțit reprezintă, de obicei, un ultim resort.

Iar dacă nu e vorba de nicio armă, orice din jur poate deveni o armă, până și extinctorul sau scaunul. Nu te pui cu nebunii și nici în situații în care apar nebuni laughing