| AnoniMmMzZ a întrebat:


Am si eu o intrebare : Am 15 ani, fac sport. Joc fotbal cam 2 zile pe saptamana si merg la sala insa nu mi se vad muschii... M-ar interesa niste proteine. Ce as putea lua? Multumesc!

10 răspunsuri:
| Bogdanovici24 a răspuns:

Te sfatuiesc sa iei daca vrei proteine, nu pastile sau eu stiu mai ce....si shake-uri, un prieten a facut si sala si in acel timp a consumat aceste shake-uri si pot sa zic ca la ajutat.

| AnoniMmMzZ explică (pentru Bogdanovici24):

Poti sa-mi recomanzi vreo firma sau un produs?

| alexutzu1981 a răspuns:

Nu-ti recomand niciun supliment din acesta comercial. Cu toate ca pe ele scrie ca sunt 100% naturale cine iti poate garanta ca nu-ti modifica metabolismul. Stiu prieteni care dupa ce s-au lasat de sala s-au ingrasat foarte tare. Trebuie sa cantaresti avantajele vs dezavantajele care ar putea sa apara fara sa te astepti. Pune-le pe toate pe lista! Cel mai indicat ar fi un nutritionist care sa-ti calculeze ratia de proteine zilnica din mancare. Pe net gasesti tabele cu continutul multor alimente si vei sti care sunt cele mai bogate in proteine, si iti calculezi meniul zilnic incat sa-ti faci portia de proteine.

| AnoniMmMzZ explică (pentru alexutzu1981):

Multumesc pentru sfat! Eu am un prieten care a luat suplimente, facea sala si acum s-a lasat si nu s-a intamplat nimic...Deci nu stiu ce sa zic happy Oricum, de fel sunt activ deci nu e sa zic ca ma las sau ceva... dar pur si simplu nu se vad muschii pe mine, insa am putere si forta

| Goldenboy97 a răspuns (pentru alexutzu1981):

Prietenii tai s-au ingrasat pentru ca au mancat mai mult decat necesar, vezi tu. cand mergeau la sala si se antrenau consumau energie si in acest fel isi mentineau greutate.
Nu te ingrasi ca te lasi de sala, te ingrasi pentru ca mananci mai multe calorii decat consumi.
Nu exista proteine artificiale prietene, nu inca. Probabil in viitor.

| alexutzu1981 a răspuns (pentru AnoniMmMzZ):

Stai linistit ca genul de fete care se uita la muschi sunt atrase mai tare de bani. Asa ca antreneaza-ti creierul sa faci bani, nu te zbate sa faci muschi. Iar legat de metabolism mai vedem dupa ce treci de 30 ani cand nu mai esti la fel de activ dupa ce stai 8 ore la job si apoi mai plimbi si 2 copii prin parc big grin

| AnoniMmMzZ explică (pentru alexutzu1981):

Nu e vorba neaparat sa impresionez vreo fata laughing big grin
Dar arat aiurea, sunt cam slab.

| Cosmin86 a răspuns (pentru alexutzu1981):

"nu te zbate sa faci muschi" gandire de PAMPALAU FIRAV.

Si nu inteleg ideea sa te lasi de sala, prietenii tai sunt batuti in cap.

| alexutzu1981 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da, sunt vai de capul meu. Urat, scund, chel si cu burta! Macar ma bucur ca am familia perfecta careia sa-i dedic cat mai mult din timpul meu. Cand o sa ajungi sa ai o familie, un job, si o afacere pe langa toate astea si sa-ti mearga toate bine, mai discutam. Prietenii mei de care vorbeam erau nerabdatori ca acest tanar domn, si pe langa asta putin visatori crezand ca odata dobandite rezultatele se vor mentine toata viata fara sa mai continue cu acest sport. Pe abdomenul candva plat si plin de patratele sta acum la loc de cinste un morman de grasime amestecat cu celulita, plus vergeturile care au ramas de pe vremea cand muschii s-au dezvoltat prea rapid de aratau de parca ar fi suferit o cezariana. Am cunoscut pe cineva si mai visator care a trecut direct la steroizi, n-a mai apucat sa faca muschi ca si-a distrus organismul si a fost la un pas sa moara. Din punctul meu de vedere fiecare e liber sa faca ce vrea, iar selectia naturala sa-si faca datoria.

Din fericire suntem in secolul al XXI-lea si nu mai este nevoie sa ne masuram in muschi. In aceasta perioada pampalaii firavi sunt la putere gen Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steve Jobs si multi altii.

Inchei cu unul din sfaturile lui Bill Gates pentru tineri: "Regula nr 11: "Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.""

| Cosmin86 a răspuns (pentru alexutzu1981):

"Cand o sa ajungi sa ai o familie, un job, si o afacere pe langa toate astea si sa-ti mearga toate bine, mai discutam.", am, in afara de afacere.

Lucrez in IT ( senior software engineer 2 ) si am facut Politehnica + am fost olimpic national in liceu ( locul 3 si locul 6 pe tara la olimpiada nationala de informatica ).

Asa ca nu-mi mai vorbi de sus.

p.s. : legat de steroizi, se vede clar ca sunt contra, eu sunt adeptul unei alimentatii sanatoase + suplimente daca e nevoie.

"crezand ca odata dobandite rezultatele se vor mentine toata viata fara sa mai continue cu acest sport" -> asta scrie CLAR in ORICE REVISTA de fitness/culturism ca NU SE INTAMPLA.

Prietenii tai au citit ZERO carti/reviste/articole despre sportul asta si despre nutritie.