anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu practic Krav Maga de cam 11 luni si fac si sala de un an jumate cu mici pauze din cauza unor accidente. Sunt foarte multumit de ce invat (ma refer la cursurile de aparare ) dar va intreb eu acum pe voi, e bine sa "schimbi lucrurile " sau e bine sa te tii de una si sa te perfectionezi cat mai mult pe aceea? La ce ma refer. Un amic de la munca de la mine a facut arte martiale mixe pentru 3 ani si acum vine si el aici cu mine si a zis ca ii place sa mai schimbe sa vada ce poate invata si de la altii. Eu acum desigur ca vreau sa mai raman ceva timp aici nu-i problema dar pe viitor sunt curios daca e spre favoarea sa mai schimb "reteta" sau sa raman aici. Voi ce credeti?

11 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Traiesti in Israel cumva? De cind se face Krav Maga pe toate drumurile?

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

In Italia cei de la politie practica mult asa ceva. si a devenit oarecum "fenomen". nu prea vad problema laughing

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai e combat style axat pe omorit adversarul cit mai repede, nu pe imobilizat sau auto-aparare. Stiu ca era destul de greu sa te antrenezi in asa ceva. E ca si cum ai zice ca te-ai dus la un curs de confectionat bombe artizanale...winking

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

As zice mai degraba "imobilizat" adversarul. omorat e un cuvnat urat. dar totusi mi-a fost de folos foarte mult. chiar de recent am pus in practica asta. una in viata reala alta e cand te antrenezi cu cei de acolo, dar e eficient. poti face "pachetel" un barbat foarte repede, si fara sa il ranesti, cum te invata in alte "sporturi".

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Imobilizatul e asa, mai pentru civili. Stii si tu scopul pentru care a fost dezvoltat Krav Maga. Israelienii nu prea se obosesc sa ia prizonieri de obicei...

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

Eh, tocmai de aia pentru un civil ca mine, nu trebuie sa ridic nivelul pana acolo. cum am zis mai sus, dupa 6 ani, am dat saptamanile trecute peste primul rasisit in Italia. tot ma impingea la coada in mall si facea pe cocosul. cand a ridicat si mana la mama l-am trantit la pamant cu burta in jos si i-am blocat o mana si un picior la spate. mai haios a fost cand a venit paza, vroia sa cheme politi si i-am zis ca nu e nevoie pentru ca nu l-am ranit doar mi-am aparat mama, sa se uite pe inregistrari. dupa 20 de minute m-au lasat sa plec, nu stiu ce au facut cu ala totusi.
invatatura care voiam sa zic, depinde de persoana unde pune punctul. puteam sa ii fac mai rau aluia, dar dupa eram eu rasistul, deci avand limita buna am iesit eu cu fata curata.

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Lol, jos palaria.

| Doub a răspuns:

"Eu practic Krav Maga".-Tu, periculosulelaughing. Tine strict de tine. Daca iti place nu are sens sa renunti, dar daca vrei sa incerci si altceva o poti face.winking

| SiLaS a răspuns:

Depinde ce vrei sa faci, unde vrei sa ajungi, pentru ca daca ai un scop de atins atunci ti-ar fi mult mai usor sa stii ce vrei.

| anonim_4396 explică (pentru SiLaS):

"un scop" nu am. pe langa munca, fac si sala si cursuri de aparare pentru placere. acum a devenit o obisnuinta

| SiLaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci poti ramane la krav maga.Nu cred ca are rost sa incerci si alte sporturi poate doar din curiozitate dar in rest nu vad rostul.