| Lio a întrebat:

Salut,

Fac sală și cardio de câteva luni, sunt vegetarian, iau proteine vegane (izolat proteic din mazăre) dar mă gândeam să iau și Creatină monohidrată (cea mai comună de pe piață, din câte observ).
Eu vreau să mai slăbesc câteva kg, dar evident, doresc să pun și masă musculară. Lucruri care se întâmplă dacă suntem atenți la alimentație și consistenți în activități.

Ce aș vrea să vă întreb, în cazul în care iau acea creatină (monohidrată), voi crește țesutul adipos (grăsimea)? Nu doresc asta, știu că e o retenție de apă în mușchi, dar nu aș vrea să pun și țesut adipos.
1. Se va întâmpla asta, sau va crește doar masa musculară? - Am tot auzit diverse păreri.
2. E o altă creatină mai bună?
3. Trebuie consumată multă apă, există riscuri dacă iau creatină?

Mulțumesc!

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

1. Va creste masa musculara, tesutul adipos tine de alimentatie. DAR, iti va incetini slabirea. De-asta sportivii in perioada de definire nu consuma creatina, ci carnitina, fat-burnere si altele

2. Creatina monohidrata e cea mai simpla si buna. S-o consumi cu carbohidrati simpli (gen suc de fructe, miere, etc.) ca sa se absoarba mai bine

3. Da, altfel iti forteaza rinichii.

Inca ceva, ai spus :"Eu vreau să mai slăbesc câteva kg, dar evident, doresc să pun și masă musculară. Lucruri care se întâmplă dacă suntem atenți la alimentație și consistenți în activități.", din pacate NU e asa (altfel toti "fraierii" aia de sportivi cu medalii internationale NU ar mai pierde vremea cu perioada de masa si perioada de definire)::

-> cresti in masa musculara: trebuie SURPLUS celoric
-> vrei sa slabesti, trebuie DEFICIT caloric

SIMPLU!

Răspuns utilizator avertizat
| DanRaul77 a răspuns:

Hahah iau creatina de 10 ani. creatina o produce si corpul doar un 70 la suta restul suplimentezi tu. n are reactii adverse iar cea monohidrata ii cea mai eficienta si mai studiata. in plus studile pe creatina sunt de peste 1000 de studii. nu te ingrasi n are treaba cu slabitu. creatina ii calu ala putere in muschi pe care il dai tu corpului. iar retentia e in muschi si nu e cine stie ce retentie mare. eu iau cupa inainte de sala altii iau dupa depinde. eu iau inainte ca beau 2 l de ala la sala si o elimin. Marius mitrache la de Gym beam ia de peste 11 ani creatina. care zic ca are efecte adverse habar n au ce vb. si ce este creatina. in cel mai rau caz o sa faci diaree daca nu stiu ai mancat inainte fructe sau ceva. mai fac si eu da rar.