| Fitnesero12 a întrebat:

Salut natiune. Am o intrebare legata de slabire de arderea grasimii. Ce incerc eu sa realizez este definirea musculara si raman la un deficit de 500 de kalorii pe zi ca vreau sa pastrez cat mai bine masa musculara si fac exercitii usoare, plimbat cate 4 km pe zi sau la 2 zile diferenta sa ma recuperez si se observa ca grasimea se inmoaie si slabesc. Mai fac si plimbari cu bicicleta, tractiuni, flotari dar nu merg la sala ca nu pot.Gen stau mai mult in zona calistenice dar mai ridic si greutati dar rar.Asta a fost o prezentare intrebarea adevarata este si astept raspuns pe masura si legat de ce voi intreba. Astazi dimineata ca exercitiu am facut gen fandari cu indreptari si tragere cu o greutate legata sus cu maner, cu o mana trageam ca sa implic si spatele cu bratele si am repetat 30 de minute cu 30 secunde odihna (sunt beginer) dupa execitiu de abia mai stateam in picioare si mama mi-a luat o savarina si am gustat jumatate din ea. Poate influenta slabirea, adica eu stau la grasimi in zona mai joasa si cand scad, mai scad carbohidrati si cresc proteinele ca asa reusesc sa slabesc anicipat.Astept un raspuns de la voi baieti sportivi. Sunt Endo-Mezomorf.

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Chestia aia cu definirea e ceva vrajeala de prin reviste, cat timp esti in deficit caloric masa musculara nu prea are cum sa creasca pentru ca nu are cu ce. Masa musculara este o chestie extrem de taxanta pentru organism deci este necesar un surplus caloric pentru a creste.

Ce vrei tu in momentul asta este sa pierzi cat mai putina masa musculara pana ajungi la greutatea ideala pentru ca atat timp cat esti in deficit o sa pierzi. Ca sa faci asta trebuie sa cresti aportul de proteine peste 1, 6g/kg de masa corporala zilnic si sa continui cu exercitiile usoare.

Cate despre ametelile tale, motive sunt multe dar cel mai probabil e o combinatie intre faptul ca esti incepator si faptul ca am o presimtire ca ai taiat masiv din carbohidrati dar daca incepe se se intample frecvent ai nevoie de o vizita la medic.

Deficitul de 500 e ok, in funcite de nivelul de activitate fizica esti doar intr-un deficit moderat. Eu zic sa nu te mai feresti cu atata pasiune de carbohidrati si grasimi, ca sa tii problema simpla cat timp esti cu 500 calorii in deficit si consumi macar 1, 6g de proteina pe kg de masa corporala pe zi nu mai conteaza cate grasimi si carbs bagi, e chiar neproductiv sa faci miscare fara carbohidrati pentru ca muschii tai ruleaza pe sec.

Si nu, jumatatea aia de savarina nu o sa afecteze nimic daca se intampla o data pe stpamana.

| Fitnesero12 explică (pentru RoCkKiD):

Mersi de raspunsul concret!

2 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Trebuie sa fii nebun sa faci mișcare serios și să mergi pe deficit de 500 de calorii. E calea sigură spre autodistrugere. Mai ales daca te uiți că ai mîncat o jumătate de savarina.
Fratele meu, ți-a cedat corpul și tu nici măcar o savarina întreaga nu ai mincat! Maninca bine macar atunci cînd îți cedează. Altfel îți faci praf sănătatea. Dar ar trebui sa ai grija mare la alimentație. Pentru orice sportiv e necesar minim aportul caloric normal, de 2000 pe zi. La cei ce trag din greu nu e o problema nici 3000. Soldații americani cam atit primesc in meniul lor.
Iar dacă chiar vrei sa faci ceva serios, pauzele își au rostul lor. Nu trage o jumate de ora fara pauze. E normal ca abia sa stai pe picioare la aport caloric redus. Și pauze de minim un minut. Doar la alergare poți merge pe 30 de min fără să te oprești.