| Bilii a întrebat:

Salut. Voi cei cu acnee care faceti sala. Consumati praf de proteina, creatina, preworkout?
Va agravează acneea? Ca eu cand am luat proteina (faceam shake cu apa).mi-a agravat acneea.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu proteina agraveaza acneea ci igiena precara.
Facand slaa transpiri, praful si impuritatile se amesteca cu tranpiratia si se depun in porii tenului tau. Imediat dupa sala sau sport este obligatoriu sa-ti speli fata si corpul cu apa calda si sapun, eliminand tot ce se depune in pori.
Cand nu esti consecvent cu fata si pielea ta, nespaland-o zilniccu apa calda si sapun, se depun impuritati si transpiratie in porii fetei, se formeaza in puncte negre care astupa porul si-l inabusa si asa seformeaza bubele (acneea) pe fata.
O fata curatata zilnic cu apa calda si sapun, nu are cosuri!

| Bilii explică (pentru Violleta2022):

Ma spal numai cu apa rece pe fata.
Si ma spal dimineata si seara pe fata deci nu cred ca e de la igiena. Si poate de la laptele din proteine? Sa incerc proteine din lapte de soia? O fi mai bun

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bilii):

In cazul asta este clar de la igiena precara, fiindca apa rece nu degeseaza si nici nu curata pielea de mizeria depusa in pori, facand chiar ca porii sa se inchida cu mizeria in ei, sa se inflameze si se infecteze, aparand bubele pe fata.
Este obligatoriu spalarea in feicare seara, cand ai umblat toata pe ziua afara, cu apa calda si sapun, tocmai pentru a eliomina din pori transpiratia amestecata cu uleiurile produse de piele, cu prfaul si impuritatile de pe strada.
Proteina NU produce acnee!

| Violleta2022 a răspuns:

Eu ti-am recomandat sa incetezi si cu sala, pe topicul anterior, mai ales ca ai coloana stramba si NU ai voie sa faci sala deloc, dar se pare ca sfaturile noastre nu le bagi in seama.

| Hyperion7 a răspuns:

Pai depinde și din ce e făcut și depinde și de ce mănânci în general, daca te speli sau nu după antrenamente(pentru că trebuie sa te speli de 2 ori pe zi cu apă călduță, dar acum fiind și transpirat, ar fi de preferat sa te speli după ce ai transpirat)
Și nu exclude vizita la un dermatolog.
Alimentația afectează acneea, dar nu intr-o proporție foarte mare, dar poate e vorba de un ingredient la care ești alergic sau ai intoleranta și corpul îți dă un semn că trebuie să lași produsul.
Bafta!big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai lua chestii despre care nu stii nimic! Invata sa cauti tratamente naturale pentru ca acneea e ceva serios!

| Gigiduru007 a răspuns:

Citeste ce contin mizeriile alea.