| Marius_Andrei_1998 a întrebat:

Zice-ti-mi si mie un program de antrenament bun : eu ma gandeam la asta:Luni: Piept +abdomen Marti: Picioare MIercuri:Spate + abdomen Joi: Umeri + trapez Vineri: Brate sau asta Lunitongueiept + biceps Marti tongueicioare+abdomen Miercuri Spat+ Triceps Joi:Umeri +trapez+abdomen.
Care ziceti ca e mai bun? sau ziceti-mi voi unu
PS:La piept cu ce e mai bine sa incep planu inclinat sau impinsu culcat?

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Ziceti-mi. ambele programe sunt ok, incearca-le pe fiecare vezi cum iti intra tie personal cel mai bine. eu nu am niciodata 2 saptamani acelasi program. ca daca marti fac spate si urmatoarea zi de marti am un disconfort, fac altceva.

cat despre cu ce sa incepi. la fel, cu ce simti tu ca te ajuta. eu incep 1 sapt orizontal, o saptamana inclinat.

| Marius_Andrei_1998 explică (pentru JohnnyBi):

Pai cand incep cu inclinat nu prea mai pot sa fac orizontal dupa iar cand cep cu orizontal pot sa fac inclinat. PRoblema e ca vreau sa imi dezvolt partea superioara a pieptului pentru ca a cam ramas in urma si se vede nasol. Ce zici daca as trage asa?
Luni : Impins culcat 4 serii inclinat 3 serii declinat 3 serii si Sambata INclinat 4 serii si declinat 4 serii(+ extensii si luni si sambata). Ar fi bine? Sau ar trebui sa il trag doar odata pe saptamana?
PS: cum ar fi mai bine sa fac pentru masa 4 serii sa cresc greutatea (ex: 1x10 1x8 1x6 1x4)sau (1x10 1x8 1x8 1x6)?

| JohnnyBi a răspuns (pentru Marius_Andrei_1998):

Daca vrei partea superioara faci inclinat. simplu. nu exista nu pot, exista sunt prea femeie sa vreau. nu pari victima daca te plangi aici. te duci la sala fii pregatit SA POTI nu sa te plangi.
ce 3 serii? 4 serii la toate. 4 inclinat, 4 orizontal, 4 declinat, 4 chiar 5 serii la fluturari.
piept luni si sambata = rahat. ai doar duminica de recuperare. 1 grupa mare se lucreaza 1 data pe saptamana. eu fac pieptul de 2 ori ca dupa 2 ani de sala am ajung la plafonare si am o zi hard si una soft (adica 3-5 repetari luni si vineri 20-40 secunde pe serie, nu numar repetarile). dar eu aveam 2 ani in care pieptul nu progresa. tu ai macar 6 luni sa te plangi de piept si sa il faci de 2 ori? ai crescut in greutati masiv la celelalte grupe si cu pieptul faci prost in minim 6 luni? altfel nu il faci de 2 ori.

cum sa faci bine? tocmai ce mancam rahat mai sus ca FIECARE CORP E DIFERIT. deci cum e bine? CUM SIMTI TU CA INTRA. eu la piept in ziua hard fac 5-4-3-1 ca repetari si vineri in ziua soft iau gantere sa imi permita minim 20 de secunde tensiune continua (deci scad de la bara de la 70-90 kg la 55-60, gantere de la 35-40 la 25 si tot asa)

| Marius_Andrei_1998 explică (pentru JohnnyBi):

Vroiam sa zic ca dupa ca, daca fac inclinat cu gantere primul exercitiu dupa nu mai am forta la piept sa imping cum as impinge normal mai mult decat atat chiar daca fac cu greutati mai mici nu simt ca mai trage pieptu. O fi din cauza ca fac cu gantere prima data? Pt ca inclinat eu fac cu gantere si orizontal cu haltera.

| JohnnyBi a răspuns (pentru Marius_Andrei_1998):

Pai e si normal ma sa nu ai energie ca la primul aparat. corpul foloseste carbo ca energie, nivelul de glicogen scade, creatina din corp este folosita, etc.
nu simti ca trage ca te grabesti tu aiurea si conexiunea minte-corp e dupa curul tipei din fata ta (ma rog, orice altceva decat unde trebuie sa fie). eu iti arat ca normal facand cu 25 kg pe gantera, simt pompare cu ganterele de 12 kg. pentru ca 1 repetare o pot face si in 5 secunde ca sa fac muschiul sa stea in tensiune, o pot face mai adanc (aici e irelevant, intra umar si triceps mai mult) cat si legatura minte-corp este la locul ei. nu trebuie sa fac la toate aparatele 90% din maximul pe care il pot face sa am un antrenament bun, trebuie doar mintea sa fie in tandem cu corpul si tensiunea continua va face restul. nu te mai uita la greutati, alea sunt irelevante. lasa retarzii cu "eu trag mai mult" si cand te pui pe aparatul ala te gandesti asa: 3 secunde 1 repetare, mintea sa fie la locul ei, sa impingi cu mintea greutatea pentru a simti pomparea.

4 răspunsuri: