| UnAltUtilizatorTpu1 a întrebat:

Vreau sa mă dezvolt. Am 1.70 și 60 kg. Eu cred ca sunt destul de slab. vreau sa am antebrațele mai groase, degetele de la mana, pieptul. ce trebuie sa fac sa arat așa cum vreau?
De ce alții sunt mai masivi? E din cauza grăsimii? Nu cred ca au toți mușchi ca sa spunem ca au frecventat mersul la sala. Aștept răspuns, multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Cauta sa mananci sanatos; adica sa nu-ti vinzi sanatatea pe frumusete.
Cei mai multi nu au facut nimic ca sa arate aspectuos; asa au primit genetic de la parintii lor.
Sunt altii care au depus eforturi serioase pentru a arata bine pe dinafara; dar nu vreau sa ma gandesc la sanatatea organelor lor interne(stomac, ficat, rinichi, pancreas, etc) care au fost suprasolicitate datorita concentratiilor de proteine, aminoacizi, creatina si altele.
Corpul nostru a fost creat de Dumnezeu ca sa fie alimentat asa cum trebuie. Dandu-i suplimente prea mari este ca si cum ai alimenta motorul unei masini cu kerosen(combustibil de avion). Adica ceva din organism va ceda. Boala poate sa nu apara imediat; ea poate sa apara si la varste mai inaintate.
Proteinele se gasesc in cantiti destul de mari in carne, lapte, oua, branza; dar si alimentele sanatoase: soia, fasole, mazare, alune, etc.
Este bine sa facem exercitii fizice -caci daca nu le facem ne imbolnavim.
Culturistii au nevoie de cantitati mai mari de proteine decat ar putea manca intr-o zi; de aceea au nevoie de suplimente.
Uite aici cateva informatii utile:
http://www.culturism.ro/suplimente-nutritive/-totul-despre-aminoacizi.html
http://www.culturism.ro/fitness/adevarul-despre-creatina.html

4 răspunsuri:
| Pinocchio a răspuns:

Mult depinde si ce mostenire genetica ai.
Cu a alimentatie sanatoasa si sport iti poti forma corpul frumos si armonios.

| Ralucaa69 a răspuns:

Depinde de structura fiecaruia. Ia proteine sau alte chesti care te fac mare. Intreaba la sala ca safi informat bine

| HomeAlone2223 a răspuns:

Dacă aşa este structura ta sau aşa ai moştenit de la vreunul dintre părinţi nu cred că se poate schimba mare lucru, sau trebuie măcar incercat, în primul rând o alimentatie sănătoasa(carne multa căci dacă vrei să pui pe tine nu pui cu frunze şi ierburi, pește, carne roşie combinate cu salate multe că deh... şi alea au multe vitamine), lichide multe apă nu carbogazoase şi în al doilea rând o porţie mare de ambiţie ca să faci multă mişcare, alergat, înot, ciclism etc... sau sală.

| UnAltUtilizatorTpu1 explică:

Evit sa cred ca toate astea țin de genetic. Nimeni nu s-a născut perfect, toți ne formam cumva. Când am spus ca alții sunt mai dezvoltați fără sa facă nimic, mă refeream la faptul ca ei au devenit așa doar alimentandu-se. Se vede treaba ăsta cu ochiul liber fiindcă una e grăsimea și alții sunt mușchii. Mulțumesc de răspunsuri, tuturor!