Si cine te impiedica?
Internetul este foarte mare si cred ca o sa gasesti destule.
Eu vreau sa citesc pareri personale
Poligamia este un RAU major! Te alegi cu multe soacre...
Deseori si monogamia este povara. "Casnicia este ca o cursa de sobolani: cand esti afara, vrei inauntru, iar cand esti inauntru, vrei afara".
Mai bine ramai burlac si faci ce vrei, de capul tau
Oricat de mult as vrea sa fiu de acord cu tine, nu pot. Daca nu exista monogamie nu poti creea o familie, nu avem mentalitatea destul de dezvoltata.
Parerea mea este ca omul este o fiinta poligama, pana cand acesta se decide pe un partener si atunci devine monogamie. Dar nicidecum in sensul de proprietate, omul nu este proprietatea altui om.
Pentru ca nu acorda destul timp cunoasterii persoanei, din ambele parti, si pentru ca din disperare(sau lipsa de iubire) "intra" in relatie cu prima persoana care ii iese in cale. Asta am patit-o fiecare dintre noi.
Nu sunt de acord cu poligamia intr-o relatie serioasa. Crede-ma Ray, nu vrei ca iubita ta sa si-o traga cu altul! Este un sentiment foarte urat.
Total de acord! Poți avea multe relații în viata și e normal. Nu mai trăim în trecut când mentalitatea era ca femeia sa fie virgina la căsătorie (și presupun ca și bărbatul) și ca să rămână pe veci în acea relație. Dar dacă ai găsit persoana cu care vrei sa îți întemeiezi o familie, e normal și corect ca să devii monogam/a. Pentru ca într-un cuplu unde exista și un/o a trei-a persoana, deja nu mai e familie. Și eu sunt pro familie, pro monogamie în căsătorie.
Si eu sunt pro. Dar cum explicam faptul ca, o persoana gaseste o alta persoana cu care vrea sa intemeieze o familie, si se presupune a fi monogam, dar in gandire este poligam si isi inseala prietena? Adica, atunci cand relatia este oficiala, deja se numeste inselat, nu poligamie. Poligamia este atunci cand ambii parteneri nu vor o relatie serioasa, ci doar se bucura de momente impreuna, ca un fel de bestfriends dar + sex. De ce sa minti ca vrei monogamie cand tu nu poti sa oferi asta, mai bine o lasi, nu?
Te cam contrazici singur. Ba zici ca esti de acord cu monogamia ba ca ne mințim....deci nu inteleg. Dar cine zice ca daca te gândesti sa iti înșeli partenerul mai esti monogam? Am zis parerea mea: ca sunt pro familie si monogamie. (Chestia cu căsnicia e relativă) dar nu am zis ca se si aplica. Într-adevăr toti susținem sus si tare ca nu înșelăm. Pe cand toti cel putin cu gândul si cel putin o data in viata am înșelat persoana lângă care suntem. (Si cand zis înșelat cu gândul nu ma refer la chestii religioase)
Scuze daca te-am incurcat . Am vrut sa precizez ca inselatul in monogamie inseamna ca unul dintre parteneri este de fapt poligam. Iar poligamia se poate doar daca ambii parteneri sunt decisi pentru asta.
Omul este diferit de animale. Omul se poate controla, animalele nu. Unii aleg sa nu se controleze, astfel ca au mai multi parteneri.
Un om care crede in monogamie nu va dori sa isi insele partenerul. Asta vine si cu obisnuinta, dupa o viata in care a avut mai multi parteneri (poligam), unui om nu ii va fi usor sa treaca la o viata cu un singur partener. De asta poate sunt atatea divorturi.
Suntem oameni, avem ratiune. Asta e, unii se gandesc doar la sexualitate.
- Exista multi oameni care nu intretin relatii sexuale pana la casatorie. Nu, nu sunt asexuali. Sunt oameni normali, nu iau ceva medicamente, se controleaza pur si simplu. Asta da dovada ca omul nu pateste nimic daca nu intretine relatii sexuale frecvent.
Omul poate alege sa fie monogam sau poligam. Dar, cred ca monogamia are doar avantaje.
Si faptul ca ai mai multi parteneri pana la casatorie o consider poligamie.
Da e la nivel animalic Dar omul a mai dezvoltat sentimente, atasament. Care te face sa fii loial si sa rãmâi. Asta fiind si o sabie cu 2 tãisuri, uneori e o slabiciune asta.
Omul animalic e poligam, omul rational e monogam?
Trebuie sa fii tâmpit sa crezi in monogamie acum, in trecut a fost.dar si poligamia e fuk’t up din toate punctele de vedere
solteris întreabă: