| Aalexander a întrebat:

Ce intelegeti prin fericire si cum vo insusiti?

19 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Cred ca e cazul sa nu mai alergam dupa cai verzi pe pereti. Ne-au dovedit inaintasii nostri, generatie dupa generatie, ca fericirea nu exista, sau nu poate fi gasita, sau nu poate fi atinsa. Deci, ar trebui sa ne vedem de treaba si sa facem si noi ce se mai poate face.

| LuS[z] a răspuns:

Fericirea este aceea stare minunata care te face sa te simti minunat, special, multumit. Incerc sa fiu mereu fericita doar ca viata e facuta in asa fel incat uit sa ma bucur de lucrurile simple. Incerc sa fiu fericita pe cat pot big grin si cand pot laughing

| Nolkyz a răspuns:

Nu stiu ce as putea raspunde! Nici nu stiu daca fericirea exista. De ce zic asta? Pentru ca nu poti fi sigur de existenta adevarata a fericirii in noi. E ceva utopic, ceva de care nici nu suntem constienti probabil de cele mai multe ori sau, din contra, doar traim mirajul ei. Iar aceasta stare, fericirea, e invaluita de o aura de nesiguranta. Daca am fi fost siguri de fericire, nu ne-am mai fi pus intrebarea "ce e fericirea?". Daca am fi cunoscut-o cu adevarat, fericirea nu ar mai fi fost fericire si s-ar fi incadrat in ordinar. Astfel ea ramane undeva, intr-un colt de neatins al universului iar noua ne ramane sa ne mintim ca suntem fericiti ori sa ne resemnam cu privire la incapacitatea noastra de a atinge fericirea cu adevarat aflandu-ne in stare materiala. Si poate ca e mai bine asa. Daca am ajunge la fericire, noi oamenii, am altera-o, am distruge-o, n-ar mai exista in esenta ei pura.

| 0PopaPorno a răspuns:

Fericirea nu exista. E doar o stare de inconstient. Gandeste-te esti fericit o portiune de timp, dar apoi revii din nou cum erai. Starea de monoton si tristete e cea generala. Apoi cand ti se intampla ceva 'bun' cica esti 'fericit', de fapt esti inconstient. E multa filosofie pe treaba asta, nu toti inteleg.

| zurick a răspuns:

O stare trecătoare care mă enervează. Dacă n-aș ști cum e fericirea n-aș ma fi așa ușor de doborât.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Inteleg un raport bun de serotonina in creier. Eventual si de norepinefrina si dopamina (depinde de caz)

| OOOLEOOO a răspuns:

Fericire = Pace interioara

Centrul emotional este ca un muschi, daca nu este antrenat se antrofiaza


Daca inca ai probleme cu stariile tale emotionale te sfatuiesc sa incepi cu dezvoltarea inteligentei emotionale.

Prima lectie? Fericirea vine din interior nu din exterior. Deci nu de la partenerul de cuplu, nu de la o slujba buna, nu de la familie sau orce altceva definesti tu ca fiind fericire.
Odata ce sursa ta de fericire vine din exterior nu iti apartine nu ai control asupra ei si esti dependent de acea sursa cea ce te face sa fii condamnat la depresie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Subscriu complet
era un citat ceva de genul ''nu cauta fericirea in persoana iubita, fiindca atunci cand va pleca, vei ramane cu nimic''

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fericirea...multa lume se intreaba ce este(unii considera ca daca esti bogat esti ferict, daca ai o slujba esti fericit, daca ai o familie esti fericit...etc)
Toate aceste lucruri duc insa la IMPLINIRE nu neaparat la FERICIRE(ceea ce e cu TOTUL diferit)
Fericirea se gaseste in fiecare din noi-trebuie insa sa-i secretul!

| xBya a răspuns:

Oamenii cauta fericirea toata viata lor. Ca accepta asta, sau nu. Asta-i scopul vietii fiecaruia. Si de multe ori, in cautarea ei, o ocolesc fara sa`si dea seama. In orice caz, fericirea asta nu arata la fel pentru toata lumea. Ceea ce pentru unii ar fi apogeul fericirii, pentru altii e un lucru banal sau poate chiar antipatic. Acel lucru dupa care alergi mult timp si care te multumeste/satisface atunci cand il obtii.
Fericirea se naste din dorinta, si fiecare dintre noi isi doreste ceva.

| KateMiddleton a răspuns:

Nu tin minte cine a spus-o dar sunt de acor:"Sa fii fericit inseamna sa-ti doresti ceea ce ai deja".
Vederea a doar lucrurilor bue, optimismul si privirea cu optimism a tuturor problemor, asta e optimismul in opinia mea.
Nu cred ca o masina sau o tablea iti va aduce fericirea pe mult imp, dar poate ma insel.

| Swan39 a răspuns:

"Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci." - Mahatma Gandhi
Eu zic că a spus-o destul de binehee hee Până la urmă, fericirea vine din noi, din interiorul nostru.
Eu deocamdată nu mi-o însuşesc nicicum, există doar în imaginaţia mea, dar cred (sper) că mă îndrept înspre ea şi că în viitor o voi ajunge din urmă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Swan39):

''că mă îndrept înspre ea şi că în viitor o voi ajunge din urmă.'' Deja vorbesti cu ea XD

| Swan39 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing Oh, deci tu eşti fericirea însăşi? Nu ştiu ce să zic, aveam totuşi aşteptări mai mari de la acest sentiment atât de râvnit de toţi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Swan39):

Sunt mituri, doar ca sa motiveze oamenii dar multi n-ajung la mine. uneori, fericirea e ca dezvirginarea, te doare la inceput. dupa aceea nu mai vrei sa scapi de placere si tocmai am realizat (scriindu-ti) ca sunt ca o dezvirginare pentru multi oameni, in viata reala.

| Swan39 a răspuns (pentru anonim_4396):

Oh vai, ce să zic, mă bucur că te-am adus la această realizare.

| AalLeExX02 a răspuns:

Fericirea...e complicata si de multe feluri laughing! Poti fi fericit chiar si cand esti nefericit ...sau cel putin asa zice lumea! Deci fericirea consta in mentalitatea ta si gandirea ta! La exterior posomorat dar in suflet fericit si implinit!laughing.
Prea multa filozofie in asta

| rosudani333 a răspuns:

O stare pe care nu pori sa o descrii(in caz ca esti foarte fericit)

| DianaaaaDienutzaaaaaaa a răspuns:

Fericirea se apropie incontestabil de lumea emotiilor: e traita intr-o maniera involuntara, fizica si psihica, adesea se poate lipsi de cuvinte si nimeni nu poate hotari sa fie fericit la comanda. Fiecare dintre noi are o viziune proprie asupra fericirii: ca este sau nu posibila, ca tine de actiune sau de repaos, ca depinde de eforturile noastre sau de intamplare. Ce putem face daca vrem sa fim fericiti?

Sa luam decizia de a fi fericiti si sa facem ceva in acest sens, sa nu ramanem in pozitia spectatorului impartial.
Sa depunem eforturi, sa nu dam inapoi in fata oricarui lucru dificil; fericirea se cultiva si se construieste in timp, putin cate putin.
Sa savuram toate formele de fericire: fericirea ca traim, ca avem cele necesare traiului, ca apartinem unei familii, colectivitati si ca putem face multe activitati.
Sa nu ne lasam prada mahnirii, oferindu-ne mici momente de fericire si detasare, cat mai des posibil.
Sa facem din fericire un scop, nu o obsesie.
Sa" gradinarim" fericirea, pentru ca ea presupune eforturi si timp, fara sa simtim dezamagirea daca ea nu apare imediat.
Sa cultivam o constiinta a fericirii, sa tinem ochii deschisi spre ea.
Sa nu acceptam nici o fericire care se castiga in detrimentul celor mai multi.
Sa fim optimisti, sa presupunem in fata incertitudinii ca exista o solutie favorabila si sa actionam pentru a o pune in practica.
Sa-i observam pe oamenii fericiti si sa invatam de la ei cum sa ne comportam.
Sa fim fericiti cand totul merge bine si sa sa nu ratam nici un moment in care putem fi fericiti.