anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce apar afectiunile psihice?
Care e cauza?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din cauza unor defectiuni la nivelul creierului (hardware sau software).

| Freya1 a răspuns:

Poate sa fie o problema din nastere sau de la o trauma care te-a marcat sau pur si simplu inaintezi in varsta si faci o anumita boala care iti provoaca probleme psihice.Sunt oameni care au probleme din cauza unei pierderi (bani, familie, persoana draga). Sunt persoane care au atacuri de panica netratate care ii duc in pragul nebuniei, sau femei care au o depresie postnatala

| Clorox a răspuns:

Intrebi de parca te-ai intreba de ce plang copiii cand le iei acadeaua din gura...

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Din lipsa de armonizare a subconstientului "activ", cu subconstientul profund si cu realitatea imediata/palpabila/cognoscibila

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Manifestarea deficitara a dragostei reciproce intre oameni si in raport cu Dumnezeu creatorul omului. Si imperfectiunea mostenita de la Adam si Eva care se exprima in boli. happy

| Anonima6789777 a răspuns:

Cauzele afectiunii mintale sunt diverse.
Dobandite din nastere, dezechilibre biochimice in creier, factori biologici, sociali si culturali, stresul, depresi nenumarate dobandite pe parcursul vietii sau din cauza unor fapte, marcante din copilarie. traume, socuri...
Pentru a evita bolile psihice trebuie sa evitam in primul rand stresul, factor de baza in provocarea bolilor psihice.

| sammy7 a răspuns:

Tulburarile mintale sunt conceptualizate ca fiind dereglari functionale ale creierului, care pot fi cauzate de procese de dezvoltare modelate de interactiunea complexa a geneticii cu experienta individuala. Cu alte cuvinte, bolile psihice ar avea la baza dezechilibre ale creierului determinate de influentele ereditare asupra dezvoltarii acestuia, in functie de contextele biologice si de mediu.

Peste o treime din populatia totala a lumii sufera de tulburari mintale. Factorii declansatori sunt deseori explicati prin intermediul modelului diateza-stres (stresul survine peste o vulnerabilitate sau predispozitie genetica) si modelul biopsihosocial (care pune accent pe corelatia dintre dintre minte, organism si influentata factorilor sociali).

Diagnosticarea bolilor psihice este realizata de medicul specialist psihiatru sau psiholog, folosind diferite metode; in acest scop, importante sunt: istoricul medical al pacientului, observatia si chestionarele. Tratamentele medicamentoase vor fi recomandate doar de medicii psihiatri, iar sedintele de psihoterapie vor fi sustinute atat de psihiatrii cat si de psihologi.

Psihoterapia si medicatia sunt principalele optiuni de tratament care implica interventia sociala (presupune stabilirea relatiei interpersonale intre specialist si pacient), suport si contributie personala. In functie de gravitatea cazurilor, poate fi necesara internarea sau supravegherea medicala directa si tratamentul involuntar al bolnavilor, daca legislatia permite acest lucru.

| Iancu_Silvan_1996 a răspuns:

Salut! Afectiunile psihice apar, pe de o parte, datorita unor socuri pe care persoana respectiva le-a suferit de-a lungul vietii (societate, familie, rani fizice etc) si, pe de alta parte, unele tulburarii psihice se pot afla in genetica persoanei respective.

| Bogdan26E a răspuns:

Cauzele sunt multe enumar cateva: traume suferite in copilarie, vulnerabilitate genetica, consumul de substante interzise, chiar si stresul poate genera unele afectiuni de ori psihiatric, etc.

Întrebări similare