TPU Blog

Probabi ca ati observat ca, de ceva vreme incoace, am introdus pe site o noua functie: cea de notarea intrebarilor. Practic, v-am invitat sa ne spuneti ce credeti despre fiecare intrebare in parte.

da nota intrebarii

Care e scopul acestor note?

Ei bine, in functie de cum cotati intrebarile, ele vor fi considerate mai mult sau mai putin relevante.  In alte cuvinte,

ele vor aparea pe prima pagina sau pe a doua, a treia, samd. Cele mai prost cotate intrebari vor fi respinse de pe site. Ideea este sa ne dati de inteles care credeti ca sunt cele mai bune intrebari, iar sistemul nostru le va spori vizibilitatea lor, scazand vizibilitatea celor prost cotate.

In conditiile in care multi dintre voi au reclamat o nemultumire provocata de continutul TPU.ro, va punem la dispozitie aceasta metoda, prin care sa contribuiti voi insiva la filtrarea intrebarilor.

Mentionez ca scriu pe blog despre asta din cauza ca, de la activarea functiei de notare si pana acum, media de opinii exprimate e de doua voturi per intrebare, adica s-au dat insuficiente voturi.

Intrucat va ia mai putin de o 2 secunde sa votati, va invit sa va exprimati opinia si sa notati intrebarile dupa cum credeti de cuviinta.


PS – Postarile in care elevii incearca sa isi rezolve temele pentru acasa nu sunt intrebari valide si, de aceea, va sfatuiesc sa nu le mai notati, ci sa mi le semnalati direct, fiindca vor fi sterse.

Raluca, admin TPU.ro

11 thoughts on “Criteriile voastre sunt cele mai importante

  1. Hmm, iti dai seama ca acum or sa isi voteze unii altora intrebarile cu 10 sau 1, ca sa fie pe prima/ultima pagina, nu? Va fi interesant de vazut ce iese. Eu am votat, nu toate intrebarile la care am raspuns, dar pe cele care mi-au atras atentia, fie ca au fost bune, meditative, comunicau ceva, fie ca au fost niste aberatii.

  2. PS: si cum le semnalam? Chiar voiam sa intreb. Daca o intrebare e nepotrivita, de ce nu exista un buton de “raportare” cum exista pentru raspunsuri? Ar fi mai simplu decat sa iti scriem mail si sa iti dam link.

  3. wau, o sa avem ceva de genul cel mai destept, cel mai amuzant, cel mai folositor si se vor vota pe bisericute. Daca ai multi prieteni, poti scrie orice timpenie si ai sa fii in top. Daca ai multi dusmani, ai sa primesti voturi proaste cu ghiotura si intrebarea ta ori va fi ultima si nevazuta, ori va fi stearsa, chiar daca este o intrebare pertinenta, sau un real strigat de ajutor.

  4. Daca se pune asa problema…nu o sa mai votez niciodata!Sa stiti ca nu orice ”imbunatatire” este una buna si nu trebuie sa fiti asa extaziati pentru ca functia ”noua” este total inutila…si cam aberanta!
    Imi pare ca poate va simtiti atacati dar fiti tari…si scoateti aceasta functie…!

  5. Mda, si masura asta ma determina sa raresc si mai mult vizitele pe site. De data asta cred ca o sa ajung la una la trei zile.

  6. Si pana vor fi respinse de pe site, cati isi vor pierde timpul raspunzand la acele intrebari? Dupa ce criteriu sa votez o-ntrebare in care, de ex. cineva cere ajutor? Sa o votez in functie de cat de grava este problema sa, ori in functie de formularea corecta a enuntului, sau poate de amuzamentul pe care mi l-a produs, sau proasta impresie ce mi-a lasato!? Orice stare, in care cineva posteaza un enunt, se regaseste la altcineva intr-o oarecare masura incat sa-i raspunda. N-am votat, si n-am s-o fac in parte caci cuvintele lui BRO puncteaza o probabilitate care se va materializa dupa modelul “cel mai inteligent/folositor/amuzant” si a stupidelor aruncare cu dusmanie intre grupurile de la-nceputul anului. In curand e posibil sa apara “bisericute”: cei care pun intrebari mereu in top, si ceilalti. Moderarea intrebarilor trebuie monitorizata de persoane mature, impartiale. Cum sa lasi soarta unei intrebari la aprecierea oricui, sa decidem noi care intrebari sunt mai importante? Voi ati creat site-ul, voi aveti responsabilitatea sa-l intretineti din toate aspectele, si nu va mai lasati intimidati de teama unei posibile pierderi de utilizatori, ca ptr. un scop precum acest site il are, aveti mare succes si veti avea si fara aceasta votare inutila. Si mai important decat orice, nu uitati voi, ca scopul nostru este sa raspundem la intrebari, nu sa le judecam. Parerea mea.

  7. Bisericutele sunt si vor fii oriunde ! Nu avem ce face ca sa le oprim ,sa le dezbinam , dar ce putem face este sa apelam la spiritul civic si sa rugam toti copii ,descreerati ,nebunii si mai ales frustrati sa inceteze sa puna intrebari stupide pe site , si sa ne scuteasca de aberatiile lor .

  8. si daca e un strigat de ajutor si ceilaltzi in noteaza cu 1? Treaba cu… cu cat nota e mai mare, cu cat sta mai mult pe prima pagina nu e dreapta! Intrebarile care INTRADEVAR au nevoie de ajutor, sunt pe a 2a pagina!
    Si am vazut ca, dupa ce raspund la o intrebare, imi arata ca toate intrebarile au raspuns, dar apoi, pe a 2a pag sunt vreo 3 intrebari fara raspuns.
    Chiar nu cred ca ar avea rost acele note. 🙂

  9. am observat noul mod de a nota intrebarile.acum,nu va mai fi nevoie sa alerge sa raspunda primul,ci isi va face cateva mii de conturi,dupa care isi va posta temele pentru acasa apoi si le va nota singurel.si uite asa isi face puncete…apropo,la ce servesc acele puncte?iar cum ma uitam eu la intrebari si la noua modalitate de a le nota,nu stiu cum,insa mi-a trecut prin minte,precum un fulger prin aer,o vorba de-a bunicului(RIP): ,,totul este frectie la un picior de lemn”.asa ca in loc sa imbunatatim formatul si sa atragem cat mai multi useri inteligenti si care au ceva de spus,ne inconjuram de copii virgini si nazdravani.prefer totusi propunerea psiholoagei,este mult mai buna si mai de efect decat acea notare.degeaba dau eu nota 1,daca vin din urma 20 de creaturi zglobii si dau 10.ce relevanta mai are?

  10. Nu va suparati,dar de ce nu mai permiteti elevilor sa apeleze la noi pentru teme?Sunt oameni care nu se pricep la comentarii,rezumate etc.,sau poate ca au nevoie de ceva ce nu gasesc in carti,iar ca sa-si cumpere alte carti,le trebuie bani.Si e mai greu,mai ales ca oricum trebuie sa-si cumpere manualele scolare si alte carti care le sunt cerute.intr-un fel,nu mi se pare o idee buna.
    Si eu as dori ca cele doua calificative “stupid” si “amizant”,pentru ca,in primul rand,uneori sunt jignitoare(mai ales calificativul “stupid”).Si nici “nefolositor” nu imi place.Omul are bunavointa,te ajuta cu un raspuns,iar tu ii dai astfel de calificative.Nu e frumos,parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.