TPU Blog

Acum doua saptamani va anuntam ca vom colabora cu Specialistii Realitatea TV si va vom facilita comunicarea cu ei.

Intre timp, am primit raspunsurile doamnei doctor Adela Sidonia Rusu, le puteti citi aici.  De asemenea, ieri am centralizat toate intrebarile adresate domnului doctor Belinski si i le-am trimis, asteptam raspunsurile dumnealui la inceputul saptamanii viitoare.

alexandru_vlase_ORLNe bucuram sa va anuntam ca, incepand de astazi si pana joi, 11 februarie,  ii puteti adresa intrebari domnului doctor Alexandru Vlase, medic specialist chirurg ORL şi asistent universitar la cursurile de practici şi concepte ORL, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Singura rugaminte este sa postati pe site intrebarile formulate astfel: “Pentru Alexandru Vlase: Ma doare in gat, care ar putea fi cauza? “,  fiindca asa ne va fi mai usor sa identificam aceste intrebari si sa i le trimitem pe toate.

Spor la intrebat!


Raluca, admin TPU.ro

https://www.tpu.ro/sanatate/adela-sidonia-rusu-medic-specialist-in-obstetrica-ginecologie-raspunde-utilizatorilor-tpu/

73 thoughts on “Dr. Alexandru Vlase, medic specialist chirurg ORL, raspunde utilizatorilor TPU!

  1. Pentru domnul doctor Alexandru Vlase.Am un baiat de 12 ani diagnosticat cu rinita alergica.La varsta de 8 ani a fost diagnosticat cu astm bronsic,a urmat tratament pt.acesta,iar dupa doi ani de tratament n-i sa spus ca are si rinita alergica.A primit diverse picaturi nazale(Clarinase,Mucosin,Biorinil,Avamys,etc),a urmat un tratament cu lasser(timp de trei sedinte i s-a ars ceva mucoasa in nas),am fost cu el la alergolog,unde in urma testelor efectuate pe piele a iesit ca are alergie la par de pisica si praf de casa.A primit tratament pe durata de 6 luni(Aerius).Dupa atatea tratamente(timp de 2 ani) nu prea se vede nici un rezultat.Fara batista nu poate face nici un pas.Ce se mai poate face?Exista tratament de la care sa nu-i mai curga nasul?

  2. Buna ziua!
    Am o mica problema cu urechile si nu stiu daca este destul de grava incat sa deranjez un medic pt asta. Dupa baie, cand imi intra apa in urechi mi se infunda si raman infundate cateva zile.De multe ori am urechile infundate cate o luna deoarece nu mi se desfunda de la spalare la spalare.Astept un sfat in legatura cu aceasta problema.
    Va multumesc!

  3. de ce am dureri enormi de dureroase cand imi vine menstruatia??tot timpul nici nu reusesc sa stau in picioare…..ma tine 3-4 zile ciclul si in tot acest timp am dureri

  4. buna ziua! as vrea sa intreb … ce e mai bine pentru un baiat la virsta de 19 ani… sa faca sex sau sa se masturbeze? si cat de des ar fi normal sa faca sex? sau sa se masturbeze? e normal sa nu faca nimic? dar daca nu face nimic atunci nu se simte bine…

  5. am o fetita de 5 ani care a fost diagnosticata cu otita medie seroasa . solutia propusa de medic a fost scoaterea polipilor .as vrea sa stiu daca operatia este singurul lucru pe care il putem face (mentionez ca am facut si aerosoli , care se pare ca nu au dat rezultat). va multumesc

  6. buna seara

    sotul meu are dese dureri de ureche – pornind de la cea mai mica senzatie de curent – durere care se ridica si la cap. sunt destul de dese si neplacute. la doctor i s-a spus ca este o nevralgie, dar observ ca durerea pleaca de la ureche. va rog sa imi spuneti ce se poate face in cazul lui.

    multumesc frumos

  7. BUNA DIMINEATA,DE CEVA TIMP,MAI BINE ZIS CAM DIN DECEMBRIE,MA CONFRUNT CU UN ZGOMOT,CA UN MOTOR IN URECHEA STANGA.SIMT CA AUD MAI CU ECOU IN MOMEMTUL ACELA SI MA CAM IA CU AMETEALA.SAPTAMANA ASTA DE EX AU FOST 2 ZILE LA RAND,SI AM FOLOSIT DOAR PICATURI OTIS-T.VA ROG SA-MI SPUNETI DV CE TREBUIE SA FAC,MULTUMESC .O ZI BUNA!

  8. buna ziua,domnule dr. va adresez aceasta intrebare ptr ca,cautand pe google despre otitta m-au bagat in ceata,unii ziceau ca e contagioasa,altii ca nu,pana la urma care este adevarul?

  9. Pentru Alexandru Vlase : Buna ziua ! Am doua probleme: 1.de vreo 5 ani de zile sunt dependent de olynth si chiar as dori sa scap de aceste picaturi .. ce as putea face? 2. in ultimele zile am fost racit si cred ca ma incearca o sinuzita deoarece resimt dureri in zona sinusului frontal din partea dreapta a fetei.. si un pic si in caninul de sus de pe acea parte..cum as putea rezolva problema? merge cu hrean? Eu sunt de asemenea din Iasi si v-as fi recunoscator pentru raspunsuri.

  10. Buna ziua. Am o fetita de 2 ani si a fost diagnosticata cu otita medie la urechea dreapta. Am primit tratament cu Augmentin – 3.5 ml la 12 ore timp de 7 zile, Nurofen si Pivalone. As dori sa stiu daca tratamentul este corect.

  11. Buna ziua, domnule doctor !
    Am rinita cronica si nu stiu daca a aparut vreun tratament minune pentru mine… sa ma vindec. La momentul asta nu mai folosesc nici un medicament, doar aparatul salin, si ma simt mult mai bine ca in anii trecuti in care nu l-am folosit… numai ca tot am problema.
    Daca aveti vreo sugestie, va rog sa ma ajutati. Multumesc 🙂

  12. Sufar inca din copilarie [si asta a fost cu ceva timp in urma] de conjuctivita cronica . In afara de Kanamicina unguent, care nici ea nu ma ajuta foarte mult, nu am folosit nimic. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, ar fi extraordinar!

  13. Pentru Alexandru Vlase: Am 34 ani,sunt nascut in 1976 iar in anul 2000 am suferit o leziune la urechea stanga(o petarda aruncata exact in urechea mea)si ca urmare am ramas fara timpan.Am suferit o operatie(dezinfectare si un scotch peste ce a mai ramas din timpan)iar acum toti medicii la care am fost imi recomanda sa merg la Cluj pt.o operatie de implant de timpan….destul de grea.(in urma interventiei ce am avut-o cu lipirea timpanului cam 3 zile nu am mai putut sta pe picioarele mele….imi pierdeam echilibrul).D-voastra ce imi recomandati?

  14. am fost la orl tg-mures .an data de 15. 12 2009 . mia spus ca am faringita cronica . mia dat tratament .parasinus si olynth . an data de 22 01 2010 am fost iara la medic la mures .orl .mia dat sa fac tratament cu . sinupret si bioparox sprei . tot asa sant nu cunosc nici o anbunatatire. mai rau este cand stau culcat pe pat. va rog sami spuneti domnu doctor Alexandru Vlase ce sa fac .multumesc .

  15. Buna ziua,

    ma numesc Ghita Georgeta, si am 50 de ani, de vreo doi ani am o senzatie precum as avea niste ” scame ” in gat. Am facut si analiza ,dar nu a iesit. Astept un raspuns la problema mea, daca aveti.

    Multumesc.

  16. buna seara.ma numesc simona si acum cateva luni am observat pe amigdale niste bobite albe care erau pe ele.am fost la orl si m-a trimis la analize.in urma acelor analize s-a descoperit ca am streptococ b hemolitic grupa a.am facut injectii si am luat si tratament.acum trebuie sa fac analizele din nou sa vedem daca am scapat.daca rezultatul iese pozitiv ce as putea face ca sa scap odata ca ma purtat prin spitale cat o vrut doctorul.va multumesc.astept raspuns pe mailul meu.la revedere

  17. Pentru Alexandru Vlase: Prietenul meu are o tuse continua dupa ce fumeaza o tigara, pe timp de 5 minute, apoi nu mai are nimic. Pana nu fumeaza iar. Citeodata are spasme cind se intinde in pat, un fel de tuse interna foarte ciudata. Or fi plamanii? Nu vrea sa ia nici un tip de masura, sunt ingrijorata

  18. Pentru Alexandru Vlase: Cum poate fi tratat (evitat) fenomenul de ingrosare a mucoasei nazale? Multumesc!

  19. buna, am 24 de ani si din copilarie imi curge nasul si e infundat,am fost operata de cateva ori de sinuzita, de polipi, iar acum recent iar m-am operat de polipoza,dar orice as face tot curge, nici un medicament nu are efect, oare de ce? va rog din suflet sa-mi dati un sfat

  20. Buna ziua,am si eu o problema,sufar cu ureachea dreapta de la varsta de 6-7 ani,acum am 17 ani,cand eram mic m-a plouat foarte tare si am racit si atunci mi s-a inceput si a curge urechea..nici nu stiu poate e alta cauza,nu exact acea ploaie.am fost internat prin spitaluri am fost diagnosticat-otita cronica pe dreapta,eliminari din ureche aut foarte foarte putin cu dreapta poate vrio 10%,am primit numeroase tratamente insa efectul era doar ca imi oprea eliminarile pe un timp,in prezent depinde de timp in ce stare e urehea mea,intrebarea e ce pot avea caci,incepe si stanga sa ma supere si asta ma face sa imi fac griji!

  21. de ce sotia mea datorita diagnosticului de scleroza a urechii a sistemului auditiv are riscul de a ramine surada dupa nastere?

  22. buna ziua! am si eu o intrebare la dvs : de 6 luni ma toto doare urechea stg, mai exact de cand am avut o otita anul trecut!am tot luat tot felul de medICAM dar nu mi-a trceut durerea ! ce ma sfatuiti? astet rasp! multumesc

  23. am facut tratament cu antibiotice mai mult timp si flucovim,iar acum am facut o candida orofaringiana .Ce tratament as putea urma pentru candida?

  24. pentru dr alexandru vasile.ochii imi sunt obositi,am ciarcane si o culoare vinetie.ce sa fie,cum se trateaza.cu stima multumesc

  25. Pentru Alexandru Vlase: Buna ziua! Am 41 ani, in maternitate cand m-am nascut am racit foarte puternic la urechea stanga.Din spusele mamei, am facut otita pentru care am fost tratata cu antibiotice injectabile si am stat o saptamana in spital,facand un RMN acum un an, pe raportul medical mi-a iesit urmatoarea afirmatie(va relatez exact cum scrie pe raportul medical) : -prezenta de material hipersemnal T1,T2 la nivelul celulelor mastoidiene din varful stancii de partea stanga (aspect IRM sugereaza caracter inflamator).
    Intrebarea mea este urmatoare:din rezultat reiese ca as mai avea o urma de inflamatie?Mentionez ca am mai avut dureri la urechea respectiva, am fost la ORL si mi-a spus ca nu este nimic! Ar mai putea reaparea aceasta otita in timp?
    Va multumesc si astept raspunsul cu interes!

  26. va rog sa imi spuneti cum sa schimb aspectul limbii mele?este in permanenta ingrosata si are un aspect neplacut chiar crapata si pe partea inferioara are dungi galbene si vinetii foarte proeminente! va multumesc anticipat!!!

  27. pentru ALEXANDRU VLASE:am fost racita,am luat tratament prescris de medic,iar tocmai cand am crezut ca m-am vindecat(dupa 2sapt.acasa),am primit curent si din nou mi-au aparut aceleasi simptome,tuse,respiratie greoaie si durere de cap.Ce sa fac de ce racesc asa usor,de ce orice aer rece ma pune la pamant,evident am probleme cu imunitatea,dar am inceput sa iau si baraka,dar cred ca nu este suficient,daca puteti sa ma ajutati cu un sfat,multumesc anticipat

  28. Nu stiu ce am dar de obicei cand merg undeva si sunt stresata sau concentrata ma dor ochii si capul(la tample)Ma tine asa mult!!Mentionez ca am un tic nervos la ochi!!

  29. Sotului meu a inceput sa-i tremure mainile de vreo 3 luni incoace si nu stim ce e de facut, in conditiile in care nu este nici fumator si nici alcoolic. Multumim!

  30. Pentru Alexandru Vlase: “Cum poate fi tratat un nas care e permanent infundat?”
    Sotul meu a fost operat cu ceva timp in urma de popipoza bilaterala. Totul a fost bine, dar nu pentru foarte multa vreme. Cred ca polipoza a recidivat, dar intrucat prima interventie a fost foarte dureroasa, sotul meu refuza sa mai mearga la medic. Din cauza acestor polipi, sotul meu are nasul infundat aproape tot timpul cu unele mici exceptii), desi a incercat multe produse farmaceutice specifice. Ce putem face? Se pot face operatii de polipoza cu laser(unde)? Multumesc!

  31. Pentru Alexandru Vlase:Care este cauza pruritului de la nivelul canalului auditiv extern ?Multumesc !

  32. In zona ochiului,aproape de nas s-a format un fel de lichid vascos care la frecarea ochiului produce un zgomot ciudat ca o scartaiala.Ce este din punct de vedere medical si cum se poate trata?Multumesc mult!

  33. de la ce se fac extrasistolele?am inceput sa beau ceai de sunatoare si fac mai mereu.poate fi ceaiul o problema?
    multumesc!

  34. Pentru Alexandru Vlase:Care ar putea fi cauza senzatiei de umflare la nivelul gatului?nu am dureri de nici un fel,doar ca senzatia e foarte disconfortanta!

  35. Buna ziua!…Am varsta de 16 ani inca sunt virgina.Unele prietene spun ca ob-urile dezvirgineaza,altele nu. Ce tip de ob as putea folosi? Va multumesc ! Cu respect

  36. Pentru Alexandru Vlase:Buna ziua!…Am varsta de 16 ani inca sunt virgina.Unele prietene spun ca ob-urile dezvirgineaza,altele nu. Ce tip de ob as putea folosi? Va multumesc ! Cu respect

  37. am o durere in gat de ceva vreme care vad ca s-a accentuat ,simt ceva pe gat si imi vine sa expectorez dar nu prea reusesc iar cand reusesc e ceva de culoare f inchisa si noaptea ma mai trezesc cu gatul f uscat si respir f greu si ziua uneori!am fost la un medic si mi-a zis ca am o alergie repiratorie si mi-a dat sa iau aerius timp de 3 luni …dar degeaba!mi-a mai spus ca si serviciul poate fi o cauza a acelor flegme inchisea(sint mecanic auto)si noxele de gaze si mediul de lucru mi-a zis ca ar fi o cauza!!!

  38. Pntru domnul Alexandru Vlase. am si eu o rugaminte, de cateva luni ma chinui cu tratarea unei candide albicanis care se gaseste pozitionata in gat si o simt parca si in burta. am facut analize, am luat tot felul de antibiotice( augmentin, oxacilina, injectii gentamicina, am folosit tot felul de spray-uri, am supt tot felul de bomboane medicinale si tot nimic. va rog, daca se poate sa-mi prescrieti o reteta pentru combaterea acestei ciuperci sau ceo fi ea. va multumec.

  39. Sotul meu nu are miros!
    Trebuie sa spun urmatoarele: are 51 de ani, fumeaza de cca 35 de ani, este pictor, deci lucreaza mult cu vopseluri. Am incercat multe picaturi, spray-uri care au dat rezultat la inceput… apoi nimic. Va multumesc din suflet!

  40. buna. vreau sa intreb si eu ceva sotul meu are sindromul menier .as vrea sa stiu daca si mai recupereaza auzul complet e tanar are 34 ani va multumesc

  41. Pentru Alexandru Vlase: am o senzatie puternica de nod in gat si o senzatie deasemenea de strangere in zona esofagului.asemanatoare cu sensatia experimentata in momentul in care inghiti ceva de dimensiuni mari fara sa mesteci.ce ar putea fi?…multumesc

  42. buna seara! am probleme cu urechea stanga.tot timpul in interior aud cum imi ,, toarce” sau bate vantul infundat. cand pun urechea pe umar si presez nu se mai aude.ce poate fi?multumesc

  43. Pentru Alexandru Vlase:buna seara! am probleme cu urechea stanga.tot timpul in interior aud cum imi ,, toarce” sau bate vantul infundat. cand pun urechea pe umar si presez nu se mai aude.ce poate fi?multumesc

  44. Am vertij ce dureaza intre cateva fracriuni de secunda si cateva secunde.La inceput se repetau la un interval de cateva luni, acum la cateva zile.Nu sunt insotite de stari de voma,slabiciue sau dureri de cap,auzul este relativ normal.Mentionez ca problemele s-au acentuat cu trecerea la regimul vegetarian pe care mi l-am impus deoarece am fost diacnosticat cu hipertensiune arteriala.Datorita regimului alimentar tensiunea mi-a scazut, in prezent am cam 12 cu 8 cu un nebilet si un aspirin protect.
    Va multumesc

Comments are closed.