TPU Blog

Acum trei saptamani  va anuntam ca vom colabora cu Specialistii Realitatea TV si va vom facilita comunicarea cu ei.

Intre timp, am primit raspunsurile doamnei doctor Adela Sidonia Rusu,  aici, si raspunsurile domnului doctor Catalin Belinski, aici.   De asemenea, ieri am centralizat toate intrebarile adresate domnului doctor Vlase si i le-am trimis, asteptam raspunsurile dumnealui la inceputul saptamanii viitoare.

valentina_boboc

Ne bucuram sa va anuntam ca, incepand de astazi si pana joi, 18 februarie,  ii puteti adresa intrebari doamnei doctor Valentina Boboc,  specialist in stomatologie si medicina dentara.  Dr. Boboc a urmat numeroase cursuri si seminarii de specializare in estetică dentara, implantologie, endodontie si protetica dentara, si acum profeseaza in propriul cabinet de medicina dentara din Bucuresti.

Singura rugaminte pe care o avem este sa formulati intrebarile astfel: ” Pentru dr. Valentina Boboc: ce ma sfatuiti sa fac pentru a combate gingivita?” , fiindca asa ne va fi mai usor sa identificam aceste intrebari si sa i le trimitem pe toate.

Spor la intrebat!


Raluca, admin TPU.ro

21 thoughts on “Valentina Boboc, specialist in stomatologie si medicina dentara, raspunde utilizatorilor TPU!

  1. Pentru dr. Valentina Boboc: bună ziua am și eu o problemă cu gingiile, îmi sângerează foarte tare, în fiecare zi, uneori fără să aibă contat cu ceva rece sau fierbinte. Am fost la stomatolog, mi-a pus ceva plombe, dar mi-au cazut repede. Ceva sfaturi? mulțumesc.

  2. buna ziua. as dori sa stiu de ce de fiecare data cand ma spal pe dinti imi sangereaza gingiile si ma dor.sau chiar cand mananc un mar mi se intampla la fel. as dori sa mi spuneti ce se poate face.va multumesc.

  3. Va rog sa-mi spuneti in cat mi se va vindeca gingia daca imi trebuie operatie pentru extragerea maselelor de minte care inca nu au erupt (sunt inca sub gingie)?

  4. Buna seara,am o problema cu dantura.Mama mi-a dat tetracicilina cand aveam 4 ani,si am dintii galbeni,am fost in Roman[orasul in care locuiesc] sa mi se aplice un tratament,dar mi-a zis ca trebuie sa astept pana la 18 ani[am 16 ani].Spuneti-mi o solutie,sa-i zic la doctor sa-mi faca si mie,sa pot zambi frumos .Astept mail=ul dumneavoastra va rog 🙂

  5. Pentru dr. Valentina Boboc:Buna seara,am o problema cu dantura.Mama mi-a dat tetracicilina cand aveam 4 ani,si am dintii galbeni,am fost in Roman[orasul in care locuiesc] sa mi se aplice un tratament,dar mi-a zis ca trebuie sa astept pana la 18 ani[am 16 ani].Spuneti-mi o solutie,sa-i zic la doctor sa-mi faca si mie,sa pot zambi frumos .Astept mail=ul dumneavoastra va rog

  6. buna ziua.e adevarat ca antibioticele pot omora nervul?
    daca da care sant acestea.va multumesc pentru timpul acordat.la revedere

  7. Pentru dr. Valentina Boboc: Buna ziua am un baietel de 1 an jumate are toti dintii si 4 masele dar 2 dinti ( cei de langa canini, al doilea rand) i-au iesit maronii nici decum albi! Il spal pe dinti zilnic. Ii las asa pana se schimba dintii la 6 ani sau trebuie tratament ceva pt albire, exista? Va multumesc.

  8. am o problema cu gingia.de fiecare data cand ma spal pe dinti imi sangereaza caninul si un dite din fata.asa imi recomanda doctorul meu stomatologic sa apas cand ma spal.stiti dv. vreun sfat?

  9. Pentru dr. Valentina Boboc: buna ziua…asi dori sa va intreb daca acum la stomatologie se mai foloseste freza , s-au laserul?

  10. Pentru dr.Valentina Boboc: in urma unei parodontoze am ramas doar cu 6 dinti pe maxilarul superior( 2 canini,incisivul 1.1,ultimii molari pe ambele parti si premolarul 1.5).Am consultat 4 medici stomatologi doi mi-au recomandat puntea dentara, ceilalti doi proteza scheletata.va rog sa-mi expuneti parerea d-voastra .mentionez ca dintii ramasi sunt sanatosi si nu se misca .Multumesc

  11. buna ziua dna dr valentina boboc,
    sunt dorina,am 49 de ani si pt prima data am o problema cu gingiile,imi sangereaza pur si simplu !am avut si am probleme cu acidul gastric care a urcat in cavitatea bucala si mi-a creat o sumedenie de carii.este o legatura intre acid si gingivita?? mersi !

  12. pt dr Valentina Boboc:despre aparatul dentar la copii de 8 ani.Noua ni-i s-a recomandat dar nu stim ce fel sau tip.Dvs ce spuneti?

  13. Penrtu dr. Valentina Boboc am si eu o problema cu dintii ma doare in fiecare zi maseaua dar nu-mi se clatina si nu stiu ce sa mai fac de durere. Imi puteti da un sfat ca sa nu mai ma doara? Multumesc.

  14. Mi-au iesit doua besicute pe limba(una mai mare, sunt ca niste cosuri ,oare ce ar putea fi?? Va rog sa imi raspundeti! Multumesc anticipat!

  15. Pentrudr. Valentina Boboc: buna ziua am o intrebare la dumneavoastra, sunt insarcinata in saptamina a 33 si mia cazut o plomba, e ceva periculos? Mersi

  16. Fetitei mele i -au aparut mici pete rosiatice, nepurulente pe palma stanga si in podul palmei drepte. Are si mancarimi. Petele sunt aparute de 2 zile. Nu au mai aparut si altele pe corp. Ce poate fi ?

  17. Pentru dr.Valentina Boboc: buna ziua acum 2zile mi-am extras maseaua de minte stanga sus .Dat fiind ca mi sa facut anestezie mi sa mai scos si nervii de la 2 masele tot din standa sus .Am dureri la atingerea dintilor partea de stanga sus .Nu pot musca .este normal?

  18. Pentru dr. Valentina Boboc: anul trecut (aveam 34 de ani) mi-a iesit molarul de minte care mi-a impins (in interiorul gurii) foarte tare molarul 2, practic mi l-a scos din linie. Intrebarea mea este daca vor fi mai multe complicatii pe viitor si daca vor trebui scosi.Am incisivii strambi, inghesuiti (malpozitii?) mai mari si mai mici iar doctorul mi-a spus ca pot evita aparatul dentar facand un fel de interventie chirurgicala.Nu stiu nimic despre asa ceva, de aceea va rog respecutos sa ma informati despre ce ar fi vorba. Medicul mi-a pilit putin incisivul central care era foarte mare, mi-a luat mulaj pentru gutiere (albirea dintilor), mi-a spus ca acesta este primul pas…Sunt foarte confuza. Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se va intampla cu dantura mea. Va multumesc! Cu respect,

  19. d-na dr. tatal meu are 71 de ani
    cu exceptia a 2-3 dinti(care i-au fost extrasi) ii are pe toti intregi si sanatosi
    problema e ca acum se departeaza unii de altii si incep sa se miste cand mesteca ceva mai tare
    este vre-o solutie ca sa impiedicam lucrul asta si sa poata manca normal?
    va multumesc

Comments are closed.