TPU Blog

Salutare,
As vrea sa facem un TPU mai bun. Cu ajutorul vostru.
Am sa las patetismele la o parte, incercand sa fiu cat mai scurt si mai clar. Cand am inceput lucrul alaturi de colegii mei la TPU.ro (acum doi ani si ceva) imboldul nostru a fost sa facem ceva care sa ajute oamenii – sa rezolve o problema.

Cu alte cuvinte, noi credeam ca la intrebari de genul “Unde gasesc un instalator bun in Braila?” sau “Ce cadou sa ii fac unui prieten?” raspunsurile pot fi date mai bine de catre un om, decat de un motor de cautare. Si ca un raspuns de la un om are o valoare mai mare pentru ca incorporeaza un pic de atentie/suflet/grija.

De aceasta am facut TPU.ro. De fapt noi am facut doar o schela, pentru ca adevarata constructie a fost creata de membrii comunitatii. De cei care au inteles si care au pus timp si dedicare in raspunsurile lor.
Problema e ca TPU a crescut (prea) mare. Iar structura site-ului a permis utilizarea lui in multe si variate feluri. Ceea ce nu este rau, sincer vorbind. Eu cred in libertatea fiecaruia, atata timp cat aceasta nu afecteaza libertatea altuia. Si nu cred ca exista intrebari fundamentale si intrebari puerile la modul absolut. Lucrurile se schimba o data cu varsta, cu experienta.

Mai mult, nu cred ca partea de socializare pe TPU trebuie eliminata. Din contra, actul de a ne raspunde unii altora la intrebari este un act de a ne intelege si ne reafirma umanitatea, similitudinile dintre noi.
Cumva modalitatea asta de a ne cunoaste prin intrebari si raspunsuri, de a oferi ceva celuilalt, de a rezolva problemele si de a raspunde temerilor celuilalt, este prelungirea prin timp a unei modalitati de existenta foarte veche. Seamana cumva cu activitatea grupurilor de maimutele care isi curata blanita unelele altora. No offense intended 🙂

Asadar: nu vreau sa fac din postul acesta o chestie filosofica lunga si fara sens.
Dorinta mea e sa fac un TPU.ro mai bun. Si ca sa fac un TPU mai bun vreau sa aflu de la voi care credeti ca sunt problemele si care credeti ca sunt solutiile.

Vreau sa aflu acest lucru in urmatoarele 3-4 saptamani. Apoi am sa va propun un plan de actiune. Pe care il vom discuta impreuna. Si modifica cu sugestiile voastre.

Si vreu sa imi cer scuze pentru ca a durat atat pana sa initiem o actiune decisa si coerenta.
Pana atunci idea ar fi asa:
1.    Astazi  dam drumul la un sondaj prin care sa va exprimati parerile despre TPU. Chiar avem nevoie de feedback de la voi.
2.    Vreau sa imi spuneti toate problemele si ideile voastre legate de TPU in comentariile acestui post (am sa raspund tuturor observatiilor)
3.    Saptamanal (joi) voi aborda pe blog cate unul dintre grupurile de probleme semnalate (ex: gramatica defectuoasa, violenta verbala etc). Vom dialoga si vom cauta impreuna solutiile (tehnice si organizatorice)
4.    Dupa ce analizam impreuna toate problemele, am sa vin cu o propunere de plan de actiune.
5.    Pe care il vom implementa
6.    De asemeni, vreau sa facem un “sfat al batranilor TPU” (care sa includa si  foarte tineri, fireste ☺) unde sa discutam cum putem face lucrurile mai bune.

Cam astea sunt directiile. Obiectivul: un TPU mai bun. Prin mai bun eu inteleg:
a). mai relevant pentru cei care au intrebari serioase
b). lipsit de violenta verbala
c). cu intrebari si raspunsuri scrise cat mai corect gramatical
d). cu functionalitati noi care sa sporeasca utilizarea siteului dar si partea de fun.
Asa vad eu lucrurile, insa astept idei de la voi. Asadar:

Ce probleme are TPU? Cum le rezolvam? Ce trebuie facut ca sa fie un site mai bun?

Multumesc,
Catalin (Tenita)

66 thoughts on “With a little help from OUR FRIENDS

  1. Trebuie eliminat roboţelul acela care nu îmi dă voie să pun puncte de suspensie atunci când vreau să postez o întrebare mai lungă :).

    Sper să ne atingem obiectivul !

  2. M-am lovit adesea de problema punctelor de suspensie. Nu am exemple, dar robotelul e mult prea insistent in privinta asta.
    Dupa cum e prea insistent si cand vine vorba de anumite cuvinte, gen “tzigan”, pe care il converteste automat in rrom, de nu mai poti nici macar sa intrebi daca “tzigan” se scrie cu T mic sau cu t mare (pentru dobitoci: nu am o dilema de acest fel, am vrut doar sa exemplific o comportare aberanta a robotelului).
    Personal cred ca robotelul nu ar trebui sa impuna, ci cel mult sa atraga atentia. Daca nu exista posibilitatea ca intrebarile si raspunsurile sa fie moderate de un om, mai bine le lasam nemoderate decat sa le transformam in unele ridicole. Cred ca singura utilitate a robotelului este de a elimina cuvintele obscene, care nu apar in DEX. Desi stim cu totii ca orice copil dus la biserica stie cu ce sa inlocuiasca punctele de suspensie, asterixurile sau un beep audio, dar deh, asa-i in tenis…

    In privinta insistentei de a schimba ceva fundamental la acest site, personal nu cred ca e cazul. Atunci cand ne vom dori sa fie altfel, vom accesa un alt site, care se apropie mai mult de aspiratiile noastre. Faptul ca suntem aici, cei care suntem, arata ca ne place TPU ASA CUM ESTE.
    Nemultumitii au plecat, deci daca vreti sa aflati nemultumiri, trebuie sa luati in considerare in primul rand parerile lor.

  3. Trebuie sa-mi facu un cont de mail ca sa pot raspunde la sondaj? Sau ce trebuie sa fac ca ma duce intr-o pagina de login?
    Problemele mele sunt multe.
    Una dintre ele, de care ma izbesc acum: gasesc un user care are contul doar pentru a-si face reclama (neobux sau alta aiureala). Deocamdata, asa ceva nu este permis de regulament. Daca va hotarati sa permiteti, va rog sa ma anuntati. In fine, il gasesc. Am doua variante:
    1. ii raportez toate intrebarile/raspunsurile si apoi il raportez si pe al la rubrica contact. Daca si altcineva i-a raportat postarile, ele vor disparea si adminul imi va spune (am patit de doua ori) ca desi mai crede pe cuvant, nu vede nimic neregulamentar in pagina respectiva, probabil postarile au fost ascunse.
    2. il raportez direct la ribrica contact cu link la profil. Adminul il suspenda dar toate postarile raman pe loc, asa incat umple in continuare siteul cu reclama.

    Alta problema:
    Raportez o vulgaritate (la o intrebare la care eu raspunsesem, intru pestre vreo 3 saptamani, sa vad daca persoana care intrebase mi-a dat mai multe detalii). Gasesc alaturi de al meu un raspuns extrem de vulgar de la un anonim. Il raportez. NUmai eu, fiindca intrebarea este veche si nu mai intra nimeni. Peste inca o luna, raspunsul este tot acolo si eu nu il mai pot raporta (ai raportat deja acest continut). Inteleg ca intr-o luna nimeni nu s-a uitat peste raportari. Oricat de mare ar fi TPU, daca vreti sa-l mentineti in limitele bunului simt, va trebui sa verificati problemele userilor. Daca nu verificati de ce a fost raportat un raspuns, nu veti sti daca raportorul are dreptate sau face abuz de raportari. In ambele situatii, eu ma simt frustrata.

    Am mai scris asta intr-un mail catre Stela si apoi m-am simtit prost ca ma bag, fara a avea vreun drept suplimentar. O fac din nou, cu scuzele de rigoare. Intai o explicatie: Catalin, daca imi permiti, asculta-ma un pic, chiar daca iti par obraznica. Stii ca petrec mult timp pe TPU si ca iubesc acest proiect. NU am cerut niciodata vreun statut special, dar acum vreau sa cer voie sa ma bag in chestii in care intr-adevar nu am dreptul sa ma bag:
    TPU este ceva imens. Raluca reusea, in ultima vreme tot mai greu, sa-l tina in frau. Era in bune relatii cu multi useri, ii asculta, intervenea intotdeauna prompt.
    Stela nu a reusit acelasi lucru, cred eu din lipsa de timp. NU stiu cati oameni o ajuta pe Stela, dar acum TPU nu este ce era cand a inceput Raluca, nu poate sa intre in el intr-o echipa de 3-4 oameni care, probabil, mai au si alte atributii. Mie, de o vreme, siteul mi se pare neadministrat. Daca raportez ceva (si o fac de 3-4 ori pe zi), mi se raspunde si se iau ceva masuri (minime, automate). Daca nu raportez in pagina de contact, am impresia ca nimeni nu verifica nimic prin site. NU e nevoie sa luati toate paginile la rand, dar daca aveti macar 5 oameni (in afara de Stela) pe careii puneti sa navigheze 6 ore pe zi prin site veti gasi numeroase probleme. Raportez in nebunie oameni care fac reclama la bux-uri sau la cerculet.com. Nimanui nu i-a venit ideea (fiindca nimeni nu s-a aplecat asupra problemei) sa inlocuiasca cu spam bux si cerculet.com. Desi, nu pot sa scriu q nici sa ma dau peste cap ca imi este inlocuit automat cu c (inteleg de ce, dar mi se pare inutil).
    Am sugerat atunci Stelei fie sa mai angajati oameni (desi imi dau seama ca siteul nu aduce atatia bani cat au unuii impresia) sau sa cooptati in echipa useri in care aveti incredere. Am sugerat doua variante: fie ii platiti pentru activitatea lor (la numar de raportari corecte, nu stiu), fie le dati dreptul ca raportarea lor sa aiba caracter definitiv (sa stearga postarea pana la reexaminarea sa de catre un admin).Scriam acolo ca daca va temeti de abuzuri, puteti sa nici nu-i inforato pe cei carora le oferiti acest drept, atunci nu vor fi tentati sa-l foloseasca in exces.
    Mai sunt multe idei si reiau: imi cer scuze ca ma bag aiurea. Cand i-am scris mesajul acela Stelei eram suparata. Ea a fost destul de diplomata, nu s-a suparat ca m-am bagat unde nu-mi fierbe oala, dar m-am simtit eu prost. Sa nu credeti cacer drepturi speciale pentru persoana mea, departe de mine gandul. Dar vreau sa scap de sezatia ca TPU este lasat de izbeliste din lipsa de oameni. Am mai spus ca este un proiect pe care il iubesc foarte mult si in care cred foarte tare.
    Stiu ca am gresit adesea pe site, am intrat in conflicte in care nu trebuia sa intru. Raluca avea un dar de a aplana conflictele, acum ar trebui sa ma abtin si asta voi incerca sa fac de azi incolo (ca sa iau masuri si in ograda mea). Insa, cu tot orgoliul, cred ca dupa doi ani si ceva de TPU, ca user vechi, pot sa spun toate astea (mai ales ca ne-ai intrebat).
    Multumesc si imi cer scuze daca am fost deplasata.

  4. 1.Pe mine ma obosesc foarte mult ” maimutoii „ de multe ori renunt sa citesc o postare sau un raspuns daca este plina de emoticonuri. Chiar nu stim sa exprimam prin cuvinte ceea ce vrem sa spunem si avem nevoie de maimutoi? Sunt de acord sa se foloseasca 1-3, dar nu zeci intr-un singur raspuns, care devine foarte obositor.
    2. Cum stabilim limitele violentei verbale? Pentru ca sunt multe postari tampite care te fac sa nu le ocolesti si speri ca un raspun mai dur poate readuce cu picioarele pe pamant acea persoana. Cum facem diferenta intre un raspun acid, dar bun si un raspuns violent?
    3. Am vazut un user spunand pe site ca a fost avertizat cum ca a raportat abuziv temele. Care teme sunt acceptate si care nu?
    Ma opresc aici dar am sa mai revin.
    Vreau sa va multumesc ca ati raspuns mereu mesajelor mele. Daca cu Raluca discutam foarte bine prin mail, acum vad ca pot discuta la fel de bine sau poate chiar mai bine cu echipa TPU prin pagina de contact. Asta este un plus pentru voi.

  5. Nu cred in implementarile planurilor de actiuni, asa ca va urez succes si va propun sa postati acest plan undeva, in asa fel incat, trimestrial sa fac monitorizarea lui. Banuiesc ca vor exista si niste indicatori. Daca nu, nu e nimic, ma descurc.
    Si, neimplicata fiind in elaborarea planului de actiuni, voi fi si obiectiva.
    Sunt in asentimentul celor spuse de Brigaela, Lora, regis.
    Sper sa apara comentariul meu, caci ultima experienta cu blogul a fost dezastruoasa!

  6. Aş vrea să atrag şi eu atenţia asupra unor probleme deranjante (cel puţin pentru mine) dar care nu au fost amintite mai sus (sau dacă au fost, le voi întări).
    -în primul rând, 9/10 utilizatori nu au dat nici din greşeală pe pagina regulamentului. Ar fi util ca acesta să fie undeva mai la vedere, iar prevederile din regulament să fie respectate cu stricteţe de admin.
    -mult prea multe întrebări puse la o categorie total aiurea, cei care pun întrebările motivând că “aceasta e categoria cea mai vizitată”. Asta niciodată nu am putut-o să înţeleg. Dacă un tip are chef să se distreze şi intră la Trivia şi Amuzante sigur nu va fi prea încântat să dea acolo de o întrebare de genul “ce servere private de metin ştiţi? scuze că am postat aici dar era cea mai vizitată”. Chiar dacă o anumită categorie e mai vizitată, poate că nu sunt chiar mulţi useri care sunt aşa de informaţi încât să te poată ajuta.
    -în al doilea rând mă disperă vânătorii de fundiţe. Şi mi s-a întâmplat foarte des să văd răspunsuri la întrebări destul de importante care au fost date doar pe placul celui care întreabă în speranţa că vor primi fundiţe. De multe ori am văzut chiar întrebări care admit un răspuns obiectiv (de exemplu o formulă la matematică) căreia i-a fost răspuns greşit de un “vânător de fundiţe”. Eu aş propune eliminarea ei, aşa vor rămâne pe site doar cei care ajută dezinteresat şi cu dorinţa de a ajuta.
    -o altă regulă care este încălcată masiv (şi de a cărei existenţă nu ştie aproape nimeni) sunt citatele (în special de pe wikipedia) fără să se precizeze sursa, deşi în reguli scrie la modul clar că este interzis.
    -voi atinge şi un subiect mai sensibil. Pe la Ştiinţă – Filosofie există destul de multă intoleranţă religioasă atât faţă de atei din partea creştinilor cât şi viceversa. Eu mi-aş dori mult să se oprească asta şi această categorie să fie într-adevăr ştiinţă şi filosofie.
    -mai e problema oamenilor care intră pe site mai mult ca pe un site de socializare decât ca pe un site de într-ajutorare. Trivia-amuzante este exemplul perfect. Multă lume a fost revoltată de pe acolo căci unii useri mai populari au fost suspendaţi. Părerea mi-am zis-o la întrebările referitoare la acest lucru. Nu mă deranjează că vin aici doar pentru a se distra, însă măcar să nu iniţieze revoluţii când habar nu au de ce e vorba pe aici.
    Şi în final, voi aborda şi eu problema violenţei verbale şi a gramaticii dezastruoase. Multă lume uită că e un loc public şi înjură “ca la uşa cortului” atât pe privat cât şi la întrebări (chiar şi pe chat din câte am auzit).
    Lora, pentru a aduce astfel de persoane cum spui tu cu picioarele pe pământ nu ai nevoie de un răspuns violent, ci de unul maxim ironic dar care să lovească în plin orgoliul celui care întreabă. Căci şi în cazuri reale asta ar putea fi o variantă pentru a aduce cei care se cred superiori printre oamenii normali.

  7. @Raul, stiu si ai dreptate. Problema este ca multi pun un mare egal intre un raspuns ironic, un raspuns violent si un raspuns vulgar. Aici este problema. Un raspuns dur nu trebuie sa fie si violent.

  8. Ce spuneti daca ati rezolva “astea”?:

    Reclame mai putine, Un camp de inregistrare mai greu de completat, Voturile stupid,nefolositor sunt lafel de bune si daca n-ar fi, Culoarea chenarului “Expert TPU” sa fie pe placul expertului, Anonimii sa nu mai existe, Userii cu mai mult de 4 luni vechime nelogati pe site/cont sters, Userii logati sa aibe o bara de status pe profilul personal (Online/Offline sau Invizibil(a), “Intrebarile” fara terminatia “?” sa nu se poata publica, Redimensionarea automata a imaginilor din profil, Un chenar unde sa ne postam statusul spunand userilor ce facem, Codurile HTML sa poata fi postate (măcar) de Experti,Expertii si admini sa poata sterge intrebarile si raspunsurile suspecte, Permisiunea de a ne sterge singuri intrebarile si raspunsurile personale si un filtru de cuvinte blocate cum aveti la semnele de punctuatie “…” exagerate.

  9. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Voi reveni cu comentarii pe larg insa acum vreau sa va spun ca cele mai multe sugestii sunt foarte utile si ca vor fi aplicate.

    Chiar astazi voi incepe cu una dintre ele: eliminarea raspunsurilor anonime.
    De asemeni zilele acestea vom declansa o campanie foarte serioasa impotriva limbajului violent si obscen. Si va asigur ca in 3 saptamani rezultatele se vor vedea.

    Multumesc,
    Catalin

  10. Dacă întrebările și răspunsurile date nu pot fi moderate în prealabil înainte să apară, este impetuos necesar să dați dreptul experților sau moderatorilor să poată modifica/corecta/șterge ceea ce este de-a dreptul patetic, răspunsurile impertinente, întrebările stupide, și așa mai departe.

    O altă chestiune este legată de voturile cu stupid/inteligent, etc… sunt inutile, părerea mea. La fel și răspunsurile câștigătoare, but whatever. Știu că e o modalitate de a impulsiona userii să răspundă, să fie activi… dar dacă ai nevoie de fundițe ca să dai o mână de ajutor, u better leave; părerea mea. Asta ar dezarma copiii de 12 ani care intră aici ca pe un forum de socializare și șrăspund în virtutea inerției sau doar pentru puncte, rank și fundițe.

    Dar cum fiecare comunitate are plebea ei… în mare nu trebuiesc făcute schimbări radicale. E foarte bine așa.

  11. -eliminarea funditelor, cu asta s-ar rezolva multe probleme (n-ar mai exista raspunsuri kilometrice copiate de pe alte siteuri, n-ar mai exista atatie copii sub 12 ani obsedati de “funditze” si nu in ultimul rand, ar disparea binecunoscutul “Funditzaaaa”
    -eliminarea raspunsurilor anonime (bine, asta vad ca s-a facut deja)
    -interzicerea a mai mult de 3 conturi de pe un singur ip, ca doar nu-si face si catelul cont pe tpu. De ce propun asta? Sunt multi pusti care isi fac n conturi pentru a-si lua apararea “intre ei” sau fac trafic de…. fundite..
    -banarea definitiva a ip-ului (adica sa i se interzica a mai intra pe tpu vreodata – poate nu m-am exprimat corect inainte) la 3 abateri (suspendari)
    -eliminarea “robotelului” – chestia cu punctele
    -interzicerea folosirii a enspe mii de emoticoane intr-un raspuns
    -si nu in ultimul rand, mai in gluma mai in serios, introducere unui test iq la inregistrarea pe site 🙂

  12. De accord 100 % cu desfintarea anonimilor ! Am zis si mai de mult ,ca este singura solutie eficienta impotriva panaramei de pe site ,si a spamului ! Felicitari admini pentru aceasta solutie …cu adevarat jos palaria !

  13. Buna tuturor.
    Incep prin a spune ca la sosirea mea pe TPU, de acum un an, totul statea cu mult mai diferit. Calitatea raspunsurilor si ale intrebarilor era mult mai avansata, oamenii se respectau intre ei, dadeau sfaturi cu adevarat utile. Acum insa, de la plecarea Ralucai, parca a cam inceput sa troneze indiferenta si bataia de joc, ca sa nu mai vorbim de implicarea neserioasa.
    Observ tot mai multe intrebari ce contin reclame la site-uri ca cerculet.ro, propuneri absolut fara sens (Cine imi ghiceste culoarea preferata primeste funda!) si limbaj ce pur si simplu denota analfabetizarea!
    Cu raspunsurile insa, consider ca stam putin mai bine, insa nu perfect. Tot mai intalnesc bataie de joc, critici irelevante si din nou, reclame.
    De asemenea, am mai observat diferente de preferinte (religie, actori sau cantareti favoriti) absolut deranjante! Ceva trebuie facut si in privinta asta.

    In rest, cam atat. Nu am nimic cu design-ul, poate doar cu aceste reclame la produse de slabit, care nu prea isi au locul. In rest, totul e in regula.
    Sper ca de acum inainte, TPU sa redevina ce a fost odata!

  14. Ce probleme are TPU?Utilizatorii prea mulţi.Sunt[eram]de aproape 2 ani pe acest site şi de aproximativ un an a început încet,dar sigur,să se ducă în jos.Acum sunt aproape 150000 de utilizatori,iar atunci când am venit eu aici cred că nu erau nici 10000 şi totul era bine şi frumos.
    Ce trebuie făcut pentru ca TPU să fie un site mai bun?Nu e nevoie să fie mai bun,e nevoie să fie ca înainte.Rezolvarea,după părerea mea,este ştergerea conturilor celor care îşi bat joc de timpul,starea de spirit,inteligenţa,poate chiar vârsta celorlalţi.
    Din punctul meu de vedere,siteul TPU.ro are următoarele probleme :
    -întrebările inutile,jignitoare,puse în bătaie de joc,NU sunt şterge şi tocmai acestea au cele mai multe răspunsuri
    -nu mi se pare normal ca odata ce o întrebare a primit 3-4-10 răspunsuri corecte,să nu se răspundă în continuare în prostie.Nu stiu daca sunt inţeleasă…de exemplu este întrebarea ”Care e numele real al lui Hannah Montana?”.Am văzut de nenumărate ori că la astfel de întrebări sunt zeci de răspunsuri care spun aceleaşi lucruri.Nu s-ar putea ca cineva să oprească răspunsurile la întrebări după ce s-a răspuns corect?
    -nu înţeleg de ce atunci când vrei să scrii HI-Q îţi apare Hi-cu.Din câte ştiu eu,copiii învaţă la şcoală litera Q,de asemenea,există în alfabetul limbii române.Acesta e doar un exemplu.Ceea ce vroiam să spun este că unele cuvinte nu pot fii scrise şi nu înţeleg de ce.Se pot scrie toate prostiile,dar numele unei formaţii nu poţi să îl scrii
    -asta nu e neapărat o problema,e mai degrabă o curiozitate…După ce criterii sunt aleşi experţii?În caz că nu aţi observat,mulţi dintre experţi au şi uitat de site,iar alţi utilizatori chiar îşi dau silinţa pe site[Onutzu(cu toate că a plecat de pe site),monyk,kongeriket,anad,Raul] şi nu le este recunoscut efortul
    -răspunsurile anonime cred că nu ar mai trebui să existe.Oricine poate spune ce vrea fără să fie recunoscut şi nu mi se pare corect;îmi pare bine că s-a decis eliminarea lor
    -înainte întrebările şi răspunsurile ştiu că erau moderate de nişte useri respectabili.Acum nu ştiu dacă mai este aşa sau nu,dar îmi dau seama că nu.Mi s-ar părea corect ca unii useri,cu peste un an vechime şi care dau dovadă de seriozitate şi inteligenţă,să poată şterge întrebările şi răspunsurile care sunt postate fără rost
    -ar fii bine ca întrebările care nu sunt postate la categoria potrivită să fie şterse.Sunt mai multe categorii tocmai ca fiecare persoană să intre la ce categorie vrea ca să răspundă sau să pună întrebări.Nu văd ce rost ar avea o întrebare de sănătate la categoria pentru adolescenţi.Dacă pe site intră din când în când un doctor şi se uită doar la ”Sănătate” pentru a ajuta şi în acelaşi timp o persoană cu o problemă pune întrebarea la ”Adolescenţi” pentru că e cea mai vizitată categorie,nu va rămâne cel mai probabil cu problema nerezolvată?
    -interzicerea unor înjurături.Sau mai bine spus,a tuturor:)).Suntem oameni,să discutăm,nu să jignimm
    Şi probabil sunt şi alte probleme care nu mi-au venit în minte acum.Însă eu sunt sigură că orice s-ar întâmpla,nu va mai fii ca înainte,pentru că nu mai sunt toţi utilizatorii de atunci [mă întreb oare de ce?] şi sunt prea puţini care intră pentru a răspunde cu bun simţ .

  15. Încă ceva:)).
    Propun STERGEREA conturilor celor care fac reclamă pe site sau jignesc diferiţi useri în majoritatea răspunsurilor.Am văzut nenumărate persoane ale căror răspunsuri aveau acelaşi conţinut,respectiv injurii adresate unui user sau link-uri către un site anume.

  16. De asemenea, trebuie facut ceva si in legatura cu viteza de aprobare si aparitie pe site a intrebarilor si a raspunsurilor SI intrebarile de la categoria nepotrivita.
    Scuzele de genul ‘Am pus intrebarea la categoria ‘Dragoste si Sex’, pentru ca este cea mai cautata’ nu tin.

  17. ”nu mi se pare normal ca odata ce o întrebare a primit 3-4-10 răspunsuri corecte,să nu se răspundă în continuare în prostie” – Nu-ul a fost pus din greşeală
    ”Suntem oameni,să discutăm,nu să jignimm” – al doilea ”m” din ”jignimm” trebuia să fie punct [.]

  18. In principal DA ,problema la tpu este ca suntem mult prea multi ! iar interesele noastre de obicei nu coincid …in general utilizatorii de pe tpu sunt tineri ,si de aceea uneori pun intrebari despre anumiti cantareti disney ,anumite intrebari stupide de gen : cine ghiceste care e culoarea mea favorita ,ia funda ! ..si alte lucruri de genul acesta !
    Daca ar fi numai cateva am zice ,dar sunt prea MULTE ! ,Tpu a devenit un site de panarma din cauza acestor postari …fiindca sincer uneori este si greu sa nu iti mai scape o injuratura printre dinti cand vezi de zeci de mii de ori acelasi tip de intrebare ! …oricum ,intrebarile si opiinile tin de fiecare !
    …Dar uneori cred ca ar fi potrivita o restrictie de varsta pe site ! ..acum cateva zile de ex ,gasisem o fata de 7 ani care se credea experta pe site …si era desul de penibila ! Sincer am ajuns la concluzia ca libertatea de acest site este prea mare !

  19. Am si eu cateva sugestii, foarte importante chiar si, mai ales, care inca nu au fost mentionate:
    – sa mi se dea fundita la fiecare raspuns;
    – daca raspund de doua ori la aceeasi intrebare, sa mi se mai dea o fundita;
    – sa fiu injurat mai des de catre utilizatorul respectat ce-si spune Kronstadt (ma intreb de ce nu Zeiden?);
    – NoName sa fie deposedata de titlul de iuzăr al anului, titlu ce mi se va acorda, an dupa an, pana la finele veacurilor;
    – cei care ma contrazic sa fie suspendati pe viata (a nu se confunda cu cei care ma injura, ei imi sunt simpatici).
    E clar, daca nici in acest moment de cumpana nu am reusit sa fiu serios, sunt o cauza pierduta.:(
    A, si sa-mi dea Stela numarul de fix, sa-i pot trimite mail-uri. Sar-mana!

  20. Sunt lucruri pe care le-am mai spus, dar…vox clamandi in desertum!
    1. Robotelul ar trebui sa stie ca punctele de suspensie nu sunt interzise de vreo lege si ca, de cele mai multe ori, isi au rostul lor;
    2. Litera q exista in alfabet. Sincer, nu fac teme pe site, dar, mi s-a intamplat de nenumarate ori sa fac pentru cate cineva o traducere si sa ma trezesc cu blestematul de c acolo unde era q. Deci, ori invata robotelul limba franceza, ori ma lasa sa scriu CORECT, asa cum stiu eu, fara sa-si bage nasul.

    Sutele de intrebari care contin cuvantul “a ghici” cu derivatii aferenti! Ne mananca sufletul. Apar la toate categoriile, intr-un ritm mult mai alert decat reusim sa le raportam.

    Functia de raportare, lasata la indemana oricui, a devenit o arma mortala. Orice copil caruia nu-i convine ceva, raporteaza la greu intrebari si raspunsuri. Functia de raportare a fost total scapata de sub control.
    Ar trebui sa existe cateva persoane pe site, care sa poata raporta. Ma refer la persoane mature, cu capul pe umeri si care nu se coboara la nivelul razbunarilor. Cum spune si Brigaela: s-o putea gasi o modalitate de a stimula aceste persoane.

    Si, nu stiu…poate n-ar fi rau ca, cine doreste, sa-si poata declina ocupatia, astfel incat, sa nu mai avem surprize cand corectam greseli flagrante de ortografie.
    Mi s-a intamplat ca un “maestro-copy-paste-Google-translate” sa ma injure ca la usa cortului cand am “indraznit” sa dau o traducere corecta in limba franceza, cand eu, din asta traiesc; din predarea limbii franceze si nu-mi permit sa traduc cu Google nici macar un simplu “buna ziua”.

    Acum doi ani, cand am descoperit acest site, aveam discutii interesante, stimulatoare, chiar daca uneori, in contradictoriu.
    Acum, de cate ori se “incinge” o astfel de discutie, ori apare un troll care strica tot, ori se gaseste cine stie ce pudibond semi-analfabet care, de pe mai multe conturi, raporteaza intrebarea.

    Spunea cineva mai sus ca ironia e un mijloc bun de a mai stavili elanul anti-ortografie al micilor clopotzei. Ce te faci, insa, ca ei, saraci cu duhul, nu pricep nici aluziile directe, necum ironiile.
    Sunt destul de multe probleme care trebuie rezolvate aici. Sper sa se rezolve, macar jumatate dintre ele.
    Sunt(em) multi useri care chiar am fi dispusi sa ne implicam in bunul mers al acestui site, daca parerile noastre ar fi ascultate si daca ni s-ar da posibilitatea.

    Am scris cam mult si cam dezlanat, dar, de multa vreme n-am mai avut ocazia sa spun tot ce aveam pe suflet fara sa stau cu sabia raportarii deasupra capului.

  21. Pe lângă cele amintte mai sus de alţi utilizatori vroiam să mai adaug ceva . Mi se pare normal ca atunci când o întrebare conţine un limbaj să spunem necorespunzător să fie raportată . Unii utilizatori pun o întrebare dar ţi se adresează cu superioritate sau chiar te şi jignesc subtil :
    https://www.tpu.ro/adolescenti/am-mai-pus-o-intrebare-despre-acelasi-lucru-si-nu-a-raspuns-decat-unul-cu-un-raspuns-aiurea-la-intrebarile-usoare-gen/
    Aşa ceva e permis? Nu am nimic cu omul dar pur şi simplu nu consider atitudinea asta corectă .Dacă ai nevoie de ajutor adresează-te politicos . Asemenea întrebări în opinia mea ar trebui raportate . Şi cum spune şi Lora cred , întrebările care nu aparţin categoriei x ar trebui mutate .Ar trebui să se ceară şi să se poată raporta întrebările care nu au coerenţă . De exemplu sunt mulţi utilizatori care nu folosesc nici măcar punctul între două propoziţii . E deranjant începi să te gândeşti ce a vrut să spună x , nu cum poţi să-l ajuţi . Totul se rezumă la mai multă “curăţenie” .

  22. Eu propun avertizare celor care scriu la sfarsit “[Funda] ? :X:X ” pentru ca acele persoane nu inteleg de fapt rolul acestui site .

  23. Foarte buna initiativa, Catalin!
    Subscriu la ceea ce au spus Brigaela, regis, Erotique Conseils si missbee (si cu ceilalti sunt de acord, dar poate nu in totalitate). Daca voi mai avea ceva de adaugat, o sa revin.
    Numai bine!

  24. Sunt de acord cu stergerea raspunsurilor anonime , a robotelui , sunt de acord cu testul IQ , si alte idei ale utilizatorilor “batrani”.
    Singura problema este ca TPU a devenit mult prea mare , iar Stela nu face fata.Raluca reusea cumva , sa tina siteul in frau.In timp ce Stela umple site-ul de … reclame.
    Sincer as vrea ca Raluca sa se intoarca , ca TPU-ul sa devina un fel de hobby al ei , iar Stela sa fie facuta un moderator sau ceva mai inalt.

  25. De acord cu @Paul27, ar trebui introdus un test iQ și fiecare răspuns să fie contra cronometru(ca respectivul să nu mai aibe timp de căutat pe Google), acest test iQ ar trebui să fie aplicat la crearea contului. Un caz: citiți mai sus mesajul lăsat de @Bent(asta dacă nu îi șterge adminul acel mesaj).

  26. Îmi cer scuze pentru greșeală, am scris, apoi am șters și am lăsat o greșeală, corectez ce am greșit:
    -(ca respectivul să nu mai aibe timp SĂ CAUTE pe Google)

  27. “Eu cred in libertatea fiecaruia, atata timp cat aceasta nu afecteaza libertatea altuia.”
    La Trivia/Amuzante raportează în prostie, întrebările userilor cu adevărat amuzanţi nu rezistă acolo nici măcar o oră. Pe de altă parte, întrebările despre Lady Popular şi alte chestii care n-au nici cea mai mică legătură rămân. În plus, unii useri abuzează de butoanele “Stupid” şi “Nefolositor”. Eu şi alţi useri care şi-au făcut “căsuţă” pe T/A am fost suspendaţi pentru motive banale. How do you call THAT freedom?

    “Vreau sa imi spuneti toate problemele si ideile voastre legate de TPU in comentariile acestui post (am sa raspund tuturor observatiilor)”
    În primul rând, userii n-ar mai trebui să fie capabili să raporteze o întrebare sau un răspuns aşa uşor. Ar trebui să scrie cel puţin două motive pentru care acea întrebare trebuie ştearsă. Şi ar trebui să aibă mai multă logică.
    În al doilea rând, ar trebui să se impună o limită pentru voturi, astfel încât puştii de 9-12 ani să nu mai dea stupid şi nefolositor tuturor userilor care răspund la o întrebare pentru că nu le-a dat mami lăptic în dimineaţa aia.
    Ar mai trebui făcute categorii noi, gen una pentru întrebări legate de Metin, Lady Popular şi alte chestii de-astea. Cel puţin eu m-am săturat să dau de ele peste tot.

    “b). lipsit de violenta verbala”
    Păăăi, aici nu ştiu ce să zic. Recunosc că şi eu vorbesc urât, dar asta e din obişnuinţă şi pe unii chiar îi amuză. În plus, nu am înjurat pe nimeni. Nu m-am dus la userul Xulescu şi i-am zis “Băi, eşti un pulete”.

  28. Domnu’ Catalin Tendinta! Vezi ca puiul a fugit cu ata! Cam de mult, din pacate. Admin-ul site-ului ar trebui sa aibe la cunostinta (de foarte muuuuult timp) propunerile de imbunatatire a site-ului, trimise de diversi useri. Eu ti-am mai spus ca te bagi in seama aiurea, ca Fane Babanu’. Ce vrei sa demonstrezi acum? Ca imbunatatesti … ce? tpu este in proportie de 75% si neoficial satelitul lui “hi5”. Vrei sa mananci rating pe paine, dar painea sa ti-o cumparam noi. Admin-ul site-ului nu este o nulitate, ci tinde de mult spre zero absolut. Pacat de postarile celor care chiar au nevoie de un sfat bun, fiindca nu se vad de sutele de mii de postari imbecile, indiferent de categorie. Bai Cata, tie chiar nu-ti este rusine? Umbli cu cosuletul de capsuni (unde am mai auzit eu de fructul asta?) pe la useri, sperand ca ei sa faca banul sa intre in cont. Faptul ca ai promovat cu buna stiinta incultura si alte “vicii de caracter” pe site, te premiez cu medalia ” Exist, dar fara folos!”. Nu te salut!

  29. Daca se schimba ceva pe siteul asta, eu fac un anunt oficial: O sa-mi tai penisul jos si-o sa ma rad in cap. Sper, pentru cei nevoiasi, sa nu apez cu penisul intre picioare si parul in cap. Pardon, pe cap, ma faceam singur de rahat, de parca nu se fac destul “carmuitorii tpu”. Culmea mah, se fac de rahat si stiti cine sunt mustele? NOI!!!!!! Crud adevar, stiu!

  30. Subscriu la Raul, temele religioase au invadat de mult rubrica “Stiinta si Filosofie”. O rezolvare simpla a problemei poate fi deschiderea unei rubrici noi, dedicate religiei.

  31. Probleme pe site au fost, sunt, și vor fi în continuare. Eu oricum mi-am luat „jucăriile” și m-am cărat de-aici, iar înapoi nu mă mai întorc indiferent de ce schimbări se vor mai face.
    Eu unul am fost sincer șocat de incapacitatea adminei de a mă ajuta în rezolvarea unor mici și simple probleme pe care le întâmpinasem pe site, în urma căreia nu-mi mai puteam accesa contul, iar inteligența aia sclipitoare de admină, n-a făcut altceva decât să vină cu textul „fă-ți alt cont”. Așa că mi s-a făcut silă de site-ul ăsta pornind chiar de la bază…
    Știu că acest comentariu nu va apărea pe site, ca de altfel și altele pe care le-am mai postat pe blog, în care n-am făcut altceva decât să spun cruntul adevăr (care doare, știu). Nu folosisem un limbaj neadecvat, nu jignisem pe nimeni, dar no, dacă stimabila Stela a considerat că nu-s ok, atunci așa o fi… Dar îl postez la ideea că macar cineva îl va citi totuși (pe diagonală), așa ca informație, nu de altceva..

  32. Salutare, as vrea sa va multumesc tuturor pentru sugestii.
    Am citit cu atentie tot ce spuneti voi.

    Si ca sa ii raspund lui Kronstadt: da, imi este rusine ca pe site-ul acesta exista violenta verbala, spam, agramatism si irelevanta. Din pacate, inca nu stiu rezolvarile la problema agramtismului (nu poate rezolva TPU ce a generat un sistem educational defectuos) si irelevantei (ce e relevant pentru unul e irelevant pentru altul). Cat priveste faza cu banul in cont, din pacate inca sustinem din surse proprii TPU. Si tocmai d-aia nu avem suficient timp pentru programare, pentru ca trebuie sa facem si alte proiecte ca sa il tinem si pe asta. Dar asta e o chestiune subsidiara.
    Eu sunt foarte de acord cu tine ca TPU sufera de o lipsa de calitate. Si caut sa rezolv acest lucru. Dar nu e nici un proces simplu, nici rapid si nici garantat din pacate.
    Si de salutat, eu te salut. Si chiar iti multumesc. Pentru ca mi-ai oferit din timpul tau.

    Tuturor celor care au venit cu sugestii va multumesc foarte mult.

  33. Revin, cu un comentariu putin mai lung, pentru ca aseara ma grabeam.
    Citez tot ce a fost spus mai sus, si adaug:
    – Userii care pun intrebari prostesti, care scriu intr-un limbaj care nici ei nu il inteleg, care pun intrebari la mishto. Acestia trebuie sa plece. Nu noi, cei care ne-am facut culcus in T/A.
    – Limbajul obscen. Da, recunosc, am zis ceva lui “elasexygagica”. O fata de 7 ani care tot ce zice este legat de sex. M-a ironizat, m-a facut indirect in multe feluri, si multi altii care au procedat ca ea. Recunosc, am o parte din vina. Dar ma rog, poate daca zic mai multe o sa dau in SF-uri.
    – Limita raportarilor/zi. Asta ar trebui adaugata. 3 raportari pe zi sunt suficiente. De asemenea, sistemul de stergere a intrebarilor. In ziua de azi, la cat de mare a ajuns TPU, minim 50% dintre useri au peste 10.000 de puncte. Deci daca raporteaza unul, in prostie, intrebarea este stearsa. Si asta nu este bine. Daca ar raporta 10 useri, punctele lor insumand 200000, ar fi altceva.
    – Comicurile. Multe, dar putine amuzante. Au inceput iar niste “iustinei” sa posteze comicuri. Si pe de`asupra spun ca e si urat si ca nu i`a iesit bine. Pai, daca e urat, de ce il mai postezi? Ca sa ti se zica ca e urat? Nu inteleg. Asta ar fi una din problemele care robotelul nu le poate rezolva, decat un admin, trecand pe la T/A.
    – Chatul. Stiti chaturile xat nu? Acelea au admini si moderatori. Plus ca nu necesita nici o reincarcare a paginii, sau sa astepti sa se posteze mesajul. Nu spun ca trebuie neaparat sa fie moderatori si admini multi, dar, macar unul, care sa isi faca treaba non-stop, sau cativa. De asemenea adminii sa fie propusi in secret.
    – Raluca. Subiectul este abordat de foarte multe ori in ultima vreme. De ce sa o vrem pe Raluca? Pentru ca atunci cand era ea admin, era mai liniste pe site. ERA MAI LKINISTE SI MAI ORDINE. Dar comparati site`ul cu ceea ce era in 2008. Nu era cunoscut, de aceea era mai liniste. Pe vremea Ralucai, site-ul nu era cea mai mare comunitate virtuala din Romania. Era un simplu site. Intamplarea a facut ca vechiul admin sa plece atunci cand site-ul a inceput sa se dezvolte, sa devina atat de mare. Uitati-va cati useri au contul facut in ultimele 10 luni. Majoritatea celor cunoscuti. Stela si Raluca fac o treaba la fel de buna, nu este Stela de vina ca site-ul a ajuns way too big. Ganditi-va la o tara si la conducere. Exista oameni care tin cu x si oameni care tin cu y, si sa zicem ca y nu vrea decat bani. Cei care tin cu y nu isi vor schimba opinia, iar cei care tin cu x nu vor putea sa ii faca pe cei care sunt cu y sa vina de partea lor. Asa si cu site-ul acesta. TPU are useri in mare parte foarte buni, care ajuta, care, glumesc, care nu pun intrebari stupide, si useri care fac opusul. Singura cale de a scapa de cei rai este suspendarea. Sper ca ati inteles ce vreau sa zic.
    Ar fi multe de spus, dar din pacate trebuie sa ma duc la scoala, ca as sta de v`as spune toate cele.

  34. Pai. Cu ce sa incep?

    Ar fi cateva probleme care nu cred c sunt asa de greu de rezolvat.

    Una dintre ele ar fi: suspendarea din motive banale a unor utilizatori care NU au jugnit pe nimeni, ei doar au facut admosfera. Ma refer strict la categoria Trivia/Amuzante. Sunt cativa useri care prefera sa ramana acolo in acel colt, dar ca sa te amuzi , iti este imposibil sa nu spui si un cuvant urat , care apropo este cenzurat.

    Alta problema ar fi cea cu raportarile abuzive. Noi nu avem cum sa stim cine face asta, dar acela nu prea gandeste. Si aici ma refer tot la aceeasi categorie. In mod normal nu ar trebui sa ma plang deoarece mie nu mi-a raportat nimeni intrebarile, dar este vorba despre alte intrebari, amuzante, dragute, care sunt raportate imediat cum apar. In schimb , asa cum spunea si @Muflă, intrebarile stupide, fara sens , care nu au ce cauta la acea categorie sunt lasate. Sunt deranjante, si totusi nu sunt raportate.

    Nu pot intelege de ce cele mai populare intrebari sunt cele mai stupide intrebari. Intrebari care nu ajuta in nici un fel pe nimeni. In fine…. trecem peste asta.

    cam atat am avut de zis

  35. Oameni buni, nu adminii sunt de vină, ci utilizatorii site-ului, utilizatorii pun in mișcare fiecare „rotiță” prin a posta întrebări și prin a ajuta cu răspunsuri, de vină sunt acele ființe primitive care nu au bunul simț și strică farmecul acestui site cu agresiuni verbale, spam, etc.
    Nu adminii sunt de vină, mă gândesc și eu că(virgulă) cât de greu poate să le fie adminilor cu atâți utilizatori și le este imposibil să îi verifice pe toți ce întrebări și răspunsuri postează fiecare.
    Dar i-aș adminilor sfatul de a-i verifica pe utilizatorii noi, pentru că unii iși fac un cont doar să înjure/să facă spam și apoi ori continuă să înjure sau sa lase spam de pe acel cont ori nu mai folosesc acel cont, acest lucru se întâmplă din cauză că un cont pe acest site se poate creea cu ușurintă, dacă contul s-ar putea creea un pic mai greu, atunci ar mai dispărea acești utilizatori neserioși, cel puțin asta cred eu.

  36. Este foarte greu si o sa fie tot mai greu sa faci ordine pe tpu, din cauza dezvoltarii lui constante si accelerate, dar asta nu inseamna ca nu trebuie incercat, salut initiativa echipei tpu si astept rezultatele.
    Cateva propuneri:
    -Imbunatatirea cautarii pe site deoarece, in prezent, nu se obtin rezultate relevante, dimpotriva cautarea returneaza rezultate ce nu au nici o legatura cu subiectul cautat.
    -Infiintarea unei noi categorii, respectiv Teme. Sustin aceasta datorita marelui numar de postari din aceasta categorie si faptului ca si cei care raspund profita de ele, readucandu-si aminte, repetand ori fixandu-si mai bine cunostintele. Este o iluzie ca ar putea fi eleiminate temele.
    -Cred ca trebuie un numar mai mare de moderatori, mi se pare ca in prezent acestia cu greu pot face fata si in viitor o sa fie tot mai greu.
    -Toate postarile sa treaca pe la moderare si sa nu fie afisate pe site inainte de a fi aprobate.
    -Ridicarea pragului de punctaj pentru cei care raporteaza o postare, cel putin la 100.000 puncte.
    -Setarea robotelului sa detecteze spamul si sa stearga postarile, daca se poate realiza tehnic.
    -Impunerea schimbarii username-ului la unii utilizatori deoarece am vazut ca sunt si cate 10 utilizatori cu acelasi nume, ceea ce poate crea confuzii. Cel mai vechi sa-si pastreze numele iar, pe viitor, sa nu existe posibilitatea de alegere a unui nume deja existent pe site, asa cum exista la conturile de e-mail.
    -Eliminarea conturilor multiple, fiecare utilizator sa aiba un singur cont. In cvasimajoritatea cazurilor acestea sunt folosite in mod abuziv.
    O zi buna si numai bine!

  37. A, si ar mai fi reclamele alea stupide ce tot apar mai nou pe site. Adica, o reclama de genul : Vrei Sa Devii Miliardar? (scris si cu un rosu de ala strident) miroase clar a teapa. TPU-ul cred ca ar trebui sa inspire o mai mare seriozitate decat Vitanclub..
    Vreti sa eliminati pirateria de pe site (se pare ca pe unii ii dau banii afara din casa, de vor sa cumpere orice melodie, orice film si alte alea) dar promovati site-uri care mai de care mai dubioase. Nu zic sa incurajati pirateria, dar fiti corecti in ambele directii.
    Miram-as sa n-apara intr-o buna zi si o reclama cu “MaRirea Penisului cu enspe mii de inch in 2 SapTaMany” .

    Si in legatura cu “adminul” Stela.. De cand e admin, nu am vazut-o implicandu-se pe site decat cu intrebari de genul “Ce te-a facut fericit in 2010”, “Cati de 3 ai luat in 2010?”, “Cat ai f*tut in 2010” s.a.m.d. Sa fim seriosi, de asta are acum nevoie TPU-ul, cand e plin de funditzari, trolli, trolleri sau cum s-or numi, intrebari despre religie puse la dragoste & sex si alte chestii?

  38. Si eu am cateva propuneri:

    1. Functia “Cauta” nu este setata cum ar trebui. Din 10-50 de rezultate de cautare, care ar fi trebuit sa apara (vorbim doar de cele recente, la cele vechi nici nu visez), apar doar 2-3. Sa dau si un exemplu, ca sa fiu inteleasa: Cand vreau sa aflu, daca cineva mi s-a adresat pe site, introduc nickname-ul meu in casuta de cautare si dau clic pe “Cauta”. Buuun. Problema e, ca pe langa cele, sa zicem, 3-4 intrebari sau raspunsuri, care mi le-a afisat functia “Cauta”, descopar in zilele urmatoare ca nickname-ul meu mai apare/ea inca in cateva zeci de postari, insa ele refuza sa se afiseze atunci cand dau o cautare. De multe ori pot trece luni de zile, pana apuc (daca apuc) sa-i raspund omului, care mi s-a adresat pe site si tot astepta un raspuns.
    Catalin, incearca, te rog, sa rezolvi aceasta problema!

    2. Problema raportarilor. Aici am doua solutii:
    – Ca sa amelioram putin problema raportarilor abuzive, sa facem in asa fel, ca o postare sa dispara dupa 3 raportari, nu dupa 2 (sunt totusi prea putine, si se abuzeaza la greu de aceasta functie).
    – Iar utilizatorii, alesi de admini, sa aiba drept la raportari definitive (cum a spus si Brigaela), care eventual, vor fi reexamenate de admini dupa (cel putin in perioada de proba, primele cateva zile-saptamani). In acest fel nu vor mai fi pe site atat de multe postari (jigniri, spam, teme, s.a.m.d.) neraportate sau, mai bine zis, raportate insuficient.

    3. As propune o categorie…hmm…nu stiu cum s-o numesc, poate “Totul despre TPU” (hihi, la ce v-ati gandit?) sau “Boboc TPU” (gasesti tu o varianta mai potrivit), in care utilizatorii vor putea sa puna intrebarile legate de site si regulamentul acestuia. Pentru ca zilnic avem de a face cu zeci de intrebari gen:
    – Ce inseamna fundita?
    – Ce fac cu punctele?
    – Cum devin Expert TPU?
    – Cum sterg o intrebare/raspuns?
    – Cum imi sterg contul?
    – Cum raportez un utilizator?
    s.a.m.d.
    O astfel de categorie ar rezolva foarte multe probleme si ar curata site-ul si mai mult de intrebari semi-inutile, care se repeta in continuu.

    4. Eliminarea conturilor multiple (cum a spus si Ioandelasal). De ce? Pentru ca in primul rand, cei care se delogau si jigneau ca anonimi, acum vor incepe s-o faca de pe alte conturi (nu ca n-ar fi existat aceasta moda si pana acum). Sa nu mai vorbim de alte forme de abuz!
    Iar cei care au frati/surori si folosesc acelasi calculator/IP, sa faca o cerere, pentru a putea avea mai mult de un cont pe TPU (sa vedem, cati vor avea tupeul sa minta! (vreo 5% vor fi chiar sinceri)).
    Nu stiu insa, daca acest lucru este realizabil din punct de vedere tehnic. Poti sa blochezi IP-urile?

    5. Robotelul trebuie resetat si el (au spus deja ceilalti ce exact ne nemultumeste. subscriu).

    6. Si daca tot ducem politica “Anti-jigniri”, as propune ca votul “Stupid” (care clar – jigneste!), daca sa nu fie scos de tot (sunt constienta ca este aproape imposibil), atunci macar sa fie inlocuit cu “Gresit”, “Incorect” sau “Eronat”. Pentru ca, nedorind sa jignim gratuit, eu si multi altii refuzam sa votam (negativ), desi poate un raspuns chiar este gresit si ar fi bine sa putem sa semnalam acest lucru autorului intrebarii si celorlalti interesati de subiect. Acum pe bune, daca citesc un raspuns gresit, eu n-am cum (n-am cu ce) sa-l votez/notez. Nefolositor nu e, pentru ca tot mi-a folosit la ceva parerea omului (macar am aflat cat de mult se pot insela unii, nu?), iar “Stupid” nu pot sa-i dau, pentru ca simt ca l-as jigni, si evit s-o fac pe cat posibil.
    Catalin, fa-ne rost de un “Gresit”, te rog! Tot ce trebuie sa faci, e doar sa inlocuiesti un cuvant. Nu e nevoie sa modifici nimic alt ceva (ma refer la voturile acordate pana acum).

    Inc-o data felicitari pentru progresele din ultimele zile!
    Cum spuneam, ne-ai surprins pe toti intr-un mod foarte placut.
    Tine-o tot asa!
    Numai bine!

    Cu drag,
    NOname.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.