TPU Blog

Sfarsitul de saptamana este gura de aer de care avem nevoie cu totii. Insa, asa cum va-ti obisnuit in cadrul comunitatii se alege un nou Expert TPU. Un utilizator care are peste 5000 de raspunsuri, din care 500 castigatoare, nu dovedeste decat: implicarea si devotamentul dar bineinteles si respectul pe care il acorda tuturor utilizatorilor. Iar acest utilizator nu este nimeni altul decat Stefan.
El face parte din comunitate inca din 2009 si in tot acest timp a ajutat numeroase persoane prin raspunsurile utile pe care le-a acordat. Sfaturile sale sunt folositoare pentru oricine le citeste. Nu putem decat sa ii multumim si sa ii uram mult succes si la cat mai multe raspunsuri persoanelor care au nevoie de ele.
Succes incotinuare!

Sfarsitul de saptamana este gura de aer de care avem nevoie cu totii. Insa, asa cum v-ati obisnuit, in cadrul comunitatii se alege un nou Expert TPU. Un utilizator care are peste 5000 de raspunsuri, din care 500 castigatoare, nu dovedeste decat: implicarea si devotamentul dar bineinteles si respectul pe care il acorda tuturor utilizatorilor. Iar acest utilizator nu este nimeni altul decat Stefan.Stefan

El face parte din comunitate inca din 2009 si in tot acest timp a ajutat numeroase persoane prin raspunsurile utile pe care le-a acordat. Sfaturile sale sunt folositoare pentru oricine le citeste. Nu putem decat sa ii multumim si sa ii uram mult succes si la cat mai multe raspunsuri persoanelor care au nevoie de ele.

Succes in continuare!

60 thoughts on “Expertul TPU din aceasta saptamana!

  1. Nu pot sa cred!!!
    Ne chinuim o gramada sa corectam greseli de exprimare si de ortografie si…pe cine punem expert??? Un doctor in limbaj de lemn si in greseli fioroase.
    Asta e inceputul sfarsitului.
    Pacat! Chiar cand incepusem sa speram ca se mai poate face ceva bun pe TPU.
    Rusine!

  2. Nu pot sa cred!!!
    Ne chinuim o gramada sa corectam greseli de exprimare si de ortografie si…pe cine punem expert??? Un doctor in limbaj de lemn si in greseli fioroase.
    Asta e inceputul sfarsitului.
    Pacat! Chiar cand incepusem sa speram ca se mai poate face ceva bun pe TPU.
    Rusine!
    P.S. In continuare se scrie in 2 (doua) cuvinte!

  3. Cine este Stefan si de ce? Cum poate fi numit “expert tpu” un user care nu stie ce este spatiul Schengen? Daca dau un “copy paste” intrebarilor sale, ma suspendati iar. De data asta, pentru daune iremediabile aduse retinei cititorului.
    Am zis!

  4. Cred că ar trebui să dăm un titlu’ de „Expert” unui user responsabil, cu a gramatică de invidiat . Acest ” Stefan ” nu ma impresionat, nu mi se pare un user care să merite întradevăr. Adică, @Razvan , @SoL , @bean , @Iceman și mulți alții nu au fost puși drept experți și îl pune pe Ștefan ? Uimire mare pe capul meu. Ștefan, crede-mă, nu am nimic cu tine personal, dar mă refer că de alții au uitat !

  5. Intreaba cineva (nu eu, eu doar va impartasesc): cati dintre experti scriu impecabil in limba romana? Impecabil insemnand sa nu aiba mai mult de patru-cinci virgule puse sau nu aiurea/mia de raspunsuri. Cati? A, cati…? Trei? Patru?
    Pai, despre ce calitate a raspunsurilor sa mai vorbim, daca cei care le ofera nu isi cunosc propria limba? Daca nenea asta pe care-l facuserati expert scrie “infart”, nu “infarct”, ce pretentii sa mai ai de la el? Ce fizica, geografie, istorie, chimie, anatomie, legislatie etc etc etc sa cunoasca unul care nu stie romana?! A, mituri urbane, clisee, truisme, informatii trunchiate, idei citite prin cine stie ce publicatie obscura, da, poate ca poseda. Dar si pe acelea ii e greu sa le redea satisfacator, la cat de bine se exprima.
    Asadar, inca o data, despre ce vorbim aici?
    P.S.: Ma doare-n cot de cine e si nu e facut expert pe minunatul site, numa’ am vrut sa ma laud: baaaaaaaaaa, stiu sa scriuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!

  6. Bună!
    Păcat de utilizatorii buni care depun muncă și timp pe acest site. Ați ales un expert tpu care nu merită acest rank.
    Ca să fii expert trebuie să știi să te exprimi frumos și să scrii corect.
    Până acum ați făcut alegeri bune cu experții dar alegerea acesta parcă nu ar fi facută de voi. Nu vă susțin ca l-ați ales expert,chiar nu merită. Mai întâi să învețe limba română mai bine.
    Chiar dacă nu sunt expert tpu totuși scriu cu diacritice la răspunsuri,mă exprim cum trebuie și nu fac greșeli în limba română. Nu mă laud dar acesta este purul adevar.
    Faceți alegeri mai bune. Sunt alții care merită din plin să fie experți și voi îi puneți pe alții care nu merită.

  7. ..ce aveti ma cu el ? ..eu zic ca merita acest titlu !
    …pana la urma ce imi pasa mie daca nu scrie 100% corect si nu scrie cu diacrite ? …pana la urma imi pasa de cat de folositoare sunt raspunsurile lui !
    Lasa ca fata de pustoaicele de la dragoste si sex care fac romana cu vanghelie …el e bine !

  8. Felicitari, Stefan!
    Numai bine si in continuare!

    TPU, credeti ca aceste comentarii taioase acum isi mai au rostul? Nu fac decat sa-l raneasca pe acest om, care a fost alaturi de noi si ne-a ajutat asa cum a putut (ca a trecut neobservat, asta e altceva), de ce sa nu-i multumim si sa nu-l felicitam? Pana la urma, el a fost ales, nu s-a ales/propus singur, nu?
    Nimeni nu-i perfect. Sa arunce piatra cel, care n-a gresit niciodata! Oare chiar avem dreptul sa criticam? Sa dam un sfat, sa corectam (preferabil in privat) – da, sa criticam/judecam – nu cred.

    Stefan, inc-o data felicitari, si incearca sa inveti din critici (nu toate au fost pline de rautate si invidie), sa le transformi in ceva bun pentru tine, nu sa le pui la suflet! Succes!

  9. @NOname: Aminteste-ti ca aceasta comunitate, asa eterogena cum e, are, totusi, capacitatea de a discerne. Ma refer la un alt “expert” foarte controversat: Arthur. Si el ne-a fost bagat pe gat de admini, asta vara, pentru ca, in mai putin de doua luni, sa devina primul expert TPU suspendat.
    Eu iti inteleg diplomatia dusa pe cele mai inalte culmi; nu poti sa-ti dezamagesti cei peste 17 000 de “prieteni”.
    Dar de aici si pana la a incuraja numirea de experti agramati e cale lunga.
    Stii foarte bine ca te lupti, la fel ca multi dintre noi, cu copiii care nu sunt in stare sa lege 2 vorbe corect, in limba romana. Crede-ma ca iti va fi SI mai greu sa te lupti cu ei cand iti vor aduce argumentul suprem: “Expertul Stefan zice , si inca multe asemenea! De la el invatam noi!”
    Ca User al Anului, ar fi mai normal sa contribui la ridicarea nivelului intelectual pe acest site care a hotarat sa-ti rasplateasca activitatea, nu sa contribui, “diplomatic”, la prabusirea lui.

  10. “Insa, asa cum va-ti (=v-ati***) obisnuit in cadrul comunitatii se alege un nou Expert TPU.”
    “va-ti” nu există în limba română. Probabil o eroare de tastare.

    Felicitări Ștefan!

  11. Si, cam in ce-i expert omul? In copy-paste fara indicarea sursei? In limbaj de presedinte de Organizatie de Baza din anii ’70?
    Ma uit si eu ca prostu’ si vad ca raspunde la greu la categoriile “adolescenti” si “dragoste si sex”. Adica, acolo unde sunt cei mai multi agramati pe cm patrat si unde nimanui nu-i pasa in ce “limba” raspunde.
    Si ne mai minunam ca TPU se duce la vale!

  12. In primul rand Felicitari! chiar daca nu stii sa scrii, asta nu te-a impiedicat sa iei chenarul pentru care ravnesc toti cei care au postat toti aici.Trebuie sa-i iei pe fiecare in brate chiar daca au cotisori si maraie cand ii strangi in brate, ei nu te urasc pe tine sau limba romana scrisa cu urechile, daca aveau ceva impotriva acum mergeau pe strada cu centuri TNT si se sacrificau in numele literaturii.
    Mi se pare ca inotam intr-un acvariu cu piranha, fiecare user ce are ghinionul sa fie ales expert, e luat la suturi.
    Stefan vezi ca se poate refuza titlul de expert, hai sa vedem cat de barbat esti, poate tu imi contrazici toate teoriile astea macabre despre oameni si sinceritate.
    Hai Stefan!
    Curaj!

  13. Felicitări Ştefane !
    Nu băga în seamă pe cei înfrăţiţi cu oţetul şi cu lipsa de înţelepciune caracteristică vârstei .
    Dacă te punea naiba să mai scrii şi cu diacritice să vezi tărăboi , te umpleai instantaneu de franţuzismele coanei Chiriţa ( desigur cea din Alecsandri )
    După cum am mai zis , pe aici umblă unii cu cărămizile pe piept ( cu care se bat bineînţeles ) şi care se îmbolnăvesc instantaneu de invidiologie acută la apariţia oricărui expert care nu face parte din secţiunea deştepţilor fără limite şi frontieră . Ar dori probabil să primească osanale zilnic iar orice mişcare pe site să fie făcută DOAR cu binecuvântarea domniilor lor . Unii dintre ei mormăie cu un ochi în monitor şi cu unul în oglindă : ce deştept sunt EU la 80 de ani şi ce proşti E RESTUL sub 20 !
    Pentru a linişti somnul neliniştit al acestora propun funcţia de SUPERexpert general total complet şi fără diacritice .
    Să fie acordată în funcţie de vârstă şi proporţional cu răutatea de care dau dovadă .
    Mai propun titlul de Scaunul De Plastic pentru cei care nu au unul la cap .
    Aş mai avea multe de zis dar mă grăbesc să mă expertizez .
    Încă odată felicitări Ştefane !
    Ave toi et moi !

    Arthur( fost expert )

  14. NOname are dreptate, a trecut NEOBSERVAT. Lasa ca daca nu l-am observat noi, l-au observat adminii.
    Acum, daca tot l-au facut iecspert, ar trebui sa observe si el scoala… nu i-ar strica.
    Si acum, in final si-n incheiere, vreau in luna propunerilor, luna in care in sfirsit adminii s-au milostivit sa ne ceara si noua parerea despre moaka site-ului, vreau sa propun infiintarea unei noi titulaturi. Pe linga titulatura de expert, sa avem si blegspertul. Si facem experti pe cine are cultura generala si stie sa scrie si sa vorbeasca romaneste, raminind sa-i fericim si pe cei care habar n-au de capul lor, nu stiu sa scrie si se exprima ca aurolacii, dar adminii se-nghesuie sa-i premieze. Pe astia ii facem blexperti, sa se simta si ei importanti.

  15. Nici eu nu il stiam pe Stefan si vazand ca este o mica disputa asupra titlului am incercat sa citesc ce a scris. Este adevarat ca are unele greseli gramaticale in scriere, dar poate sa fie, la fel de bine, o eroare de tastare. Mi s-a intamplat si mie. Totusi omul, am vazut, este bine intentionat si incearca sa fie de ajutor. In ultimul timp am cam absentat pe site. Poate cei care contesta acest titlul se gandesc la altii care ar fi meritat sa-l ia inainte, nu stiu, zic si eu.
    Este bine totusi sa nu sarim la gatul omului, pentru ca nu s-a ales si nici nu s-a propus singur. El face o munca de ani de zile aici pe site. Poate ca ar trebui trecut in balanta si acest lucru.
    Felicitari pentru numire Stefan!

  16. Felicitări, Ștefane!
    Lasă micile răutăți și continuă tot așa. Erorile sunt pardonabile, nu reprezintă o moarte de om. Contează stilul, faptul că nu doar ai răspuns întrebarilor participând activ pe acest site. Răspunsurile tale nu sunt date în stilul “smuls”, aș spune chiar agresiv,din păcate atât de des practicat de anumiți utilizatori ai TPU.
    Mari succese!

  17. Bravo lui. La alegerea unui expert se ține cont, poate în cea mai mare parte, și de vechimea pe site, după care și de calitatea răspunsurilor. În fine… eu personal nu-mi amintesc să-l fi văzut pe site, cum de altfel nu-mi amintesc să-i fi văzut nici pe experții nominalizați în ultima perioadă, iar asta poate pentru faptul că mi-am văzut de răspunsurile mele, și nu prea m-a intresat să iau cap-coadă site-ul să văd care cum răspunde, ce răspunde..
    În altă ordine de idei, părerea mea este că un EXPERT TPU ar trebui să fie o persoană care posedă cunoștințe temeinice într-un anumit domeniu (sau mai multe), conform explicației din DEX. Asta înseamnă expert! Nu o persoană care are activitate, nu o persoană care face trafic. Ați fi putut crea „Coronița TPU”, sau știu eu.. orice alt fel de titlu pentru astfel de useri, și pe bună dreptate, deoarece este meritul lor că se implică și că-și pierd o bună parte din timpul liber pe TPU. Perfect de acord! Dar de-aici și până la a fi EXPERT… e cale lungă fraților. Și nu ar fi poate asta o problemă prea mare, dar ceea ce poate unii nu luați în calcul este faptul că acest titlu poate induce uneori în eroare, mai ales pe cei nou-veniți pe site. Chiar și eu acum un an și ceva când am intrat de TPU și-am văzut useri cu acest titlu, am zis „moaaamă, oare câte facultăți și pregătiri pe domeniu or fi făcut ăștia de-s EXPERȚI”, și uite că de fapt lucrurile nu stau chiar așa în cele mai multe cazuri. „EXPERT” mi se pare totuși un cuvând destul de „puternic” și de-o valoare mult prea mare, ca să spun așa, pentru a putea fi atribuit cuiva cu atâta ușurință.
    Toate cele bune!

  18. Sunt perfect de acord cu @vlad.Ce a spus el am spus şi eu altă dată şi degeaba.
    Când am intrat prima dată pe site am crezut că experţii sunt persoane mature cu anumite cunoştinţe dintr-un anumit domeniu,dar se pare că nu e aşa.Şi un copil isteţ de 10 ani poate fii expert dacă îşi propune asta.

  19. La o asa prezentare, scrisa ca sa fie, unde pana si corectura lipseste, banuiesc ca omul-nou expert si-a sters si contul! Jenant!
    Pentru aceia care nu au inteles nimic.

  20. Ma numar printre prietenii lui Stefan, iar alegerea lui ca Expert TPU, in acesta saptamana, nu poate, decat sa ma bucure. La asa o activitate laborioasa, felicitarile parca nu mai au sens si totusi…din toata inima si cu multa sinceritate… FELICITARI!

    O constatare:vad ca sunteti mai carcotasi decat mine…

  21. Nu vreau să fiu răutăcioasă , dar totuşi nu pot trece cu vederea greşelile pe care le-am găsit după ce am studiat profilul noului expert:
    A fi parinte e in aceeasi masura o bucurie imensa , dar si o sarcina extrem de grea , intr-o lume care evoluiaza (evoluiază)
    Credeti ca presedintele Romaniei domnul Traian Basescu a facut o alegere corecta numind pe Lucian Croitoru premier .( Afirmaţie sau întrebare?!)
    Evenimentele de pe calea ferata a creiat o stare (asta înseamnă că pot să spun “creer”)
    Întrebarea pe care doresc sa vo adresez nu are o tenta politica si nici nu doresc sa irit pe sustinatorii domnului M.Geoana . ( unde-I cratima?!)
    Necazurile sunt pe capul oamenilor, traesti, ( să trăem bine!)
    Santeti casatorit ? De ce la inceput relatiile erau foarte bune( să zicem că aici are o scuză; “sânteţi” e forma veche a verbului” sunteţi” )
    Detin o icoana din lemn care are o vechima (vechimă?!:))
    În cazul cand sunteti casatoriti,aveti puterea sa spuneti unei soacre ”mama” . ( un fel de : trebuie să aveţi , afirm acest lucru , nu vă întreb!)
    Buna prieteni ! Fericire îngrasa ?Care alimente iti aduce buna dispozitie ?( cuvântul “fericire” nearticulat şi alimentele îţi aduce, că e mai multe, nu?)
    Care este diferenta dintre,Mos Nicolae,Mos Craciun si Mos Gerila ?(mai era un user “elasexygagica” care mai punea întrebări de genul ăsta ).

    Deci , ce părere aveţi de noul expert?

  22. Şi acum , mă gândesc că poate doriţi să vedeţi şi răspunsurile noului expert :
    Eddie Guerrero a fost gasit mort in camera de hotel din Minneapolis ,a murit de infart din cauza ca avea inima marita efect indelungat al steroizilor ( ce zici de “infarct”?)
    Se discuta foarte mult pe coruptia din vami,politie …se creiaza impresia ca suntem pe drumul cel bun si nu vom mai da spaga ,ca evaziunea fiscala va disparea si o vom duce bine .( se “creiază” impresia că este expert  )
    Îmi vine in minte cazurile de coruptie ale unor inalti demnitari europeni …(şi mie îmi vin în minte multe lucruri…)
    Sa nu uitam ca parintii sunt acei care ne-au crescut, ( poate acei oameni sau aceia care ne-ai crescut )
    Sunteti frati,locuiti in aceiasi casa…(aceeaşi casă , aceiaşi fraţi)
    Îmi plac foarte mult animalutele de aceia am indraznit sa-ti raspundla intrebarea ( am “vaga” impresie că forma corectă este “de aceea”)
    Dupa parerea mea unii imbatranesc pe la 50 de ani ,batranetea incepe ca toamna ,te simti batran nu pentru ca ai atatea ani in spate ( cuvântul “ani” – genul feminin?! De când ?)
    Îti recomand sa practici tenisul de camp,un joc inteligent,spectaculos care iti creiaza (ah , greşeala asta parcă am mai întâlnit-o 😕 )

    Acestea sunt greşelile celor mai recente răspunsuri ale userului “Ştefan”.Nu ştiu cum am avut atâta răbdare să le scriu, adevărul e că mă intrigă persoanele carora li se atribuie titlul de “expert TPU” ,deşi fac o mulţime de greşeli gramaticale.

    Atât am avut de spus. O zi bună tuturor.

  23. Vă comportați de parcă și când a primit pe nedrept o diplomă/licență de doctor(în litere mai ales), inginer, arhitect etc. E doar un amărât de chenar portocaliu, un mod mai abracadabrant ce-i drept…de a încuraja/sprijini activitatea unui utilizator într-un mediu virtual.

    NU UITAȚI SCOPUL PRINCIPAL al site-ului, unul pe care Ștefan l-a avut! Am studiat aseară vreo 10 pagini de răspunsuri postate de Ștefan pentru că nici eu n-am prea dat de el pe site.

    SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE(până și acela de a scrie corect limba română), nu sunteți de acord? Nici nu trebuie să fiți! Nu-i mai ia nimeni titlul de expert acum, doar dacă n-o ia pe urmele stimabilului Arthur, dar desigur…ipotetic vorbind, căci în realitate n-o să avem parte de așa ceva cu Ștefan!

  24. :)) Ce penibil! Stiti ce e amuzant? Ca toata lumea spune ca titlul de Expert nu confera niciun statut special purtatorului, ca toti userii sunt egali si alte bazaconii, dar, la aproape fiecare numire de Expert, se isca discutii. Mai zic: e un site, ba! Si inca unul de proasta calitate, la cum se prezinta in ultima vreme, de vreun an. Atunci, why so serious?!

  25. Bună!
    Asta este,de ce să ne credem perfecţi când defapt nu suntem?! Fiecare facem greşeli şi avem de învăţat din ele.

    Felicitări Stefan,sper că de-acum înainte vei fi mai atent şi te vei srădui să scrii cât mai corect. Vrem să te ridici la nivelul celor mai vechi useri. Demonstrează-ne că ştii să ajuţi în continuare!

    O zi plăcută tuturor!

  26. Apropo, Steluta draga, “v-ati”, e “v-ati”, nu e “va-ti”. Ce sa mai asteptam de la useri, daca “sefa” da cu bota-n balta.
    Felicitari, Stefane, dar nu stiu pentru ce. Oricum, felicitari pentru timpul pierdut pe Tpu.

  27. Nu prea vreau să-l critic, dar am observat ca nu prea știe multe lucruri generale(nu vorbesc de aceea întrebare despre Schengen), nu vreau să dau exemple pentru că nu este frumos, dar dacă voi(echipa TPU) l-ați ales, înseamnă că ați văzut ceva bun la el ca să-l desemnați expert TPU.

    Felicitări Stefan și atenție pe viitor la ce spui si cum te exprimi.

  28. salut! felicitari stefan pentru titlul primit.siiiiii pentru invidiosi: nu conteaza greselile de ortografie prea mult atata timp cat raspunsurile acordate celor care au avut nevoie de ajutorul lor, au fost de folos…asta este ideea…..sa ajuti cat mai multa lume si sa fii de folos cu raspunsurile tale.

  29. Ce rai sunteti unii … 😐
    Si eu as vrea s ajung expert cu toate ca am peste 100 fundite 🙁
    Bravo lui … Nu este problema voastra cine ajunge expert si cine nu sau de ce. 😉
    Vedeti-va de ale voastre !

  30. Si Stephen Hawking face greseli de gramatica, ca are des’tele amortzite. Si totusi e expert… Asta ma duce cu gindul la similitudinea de nume: de Stephen am auzit, de Stefan ioc! Vad ca blogul e chiar mai naspa decit tpu in general, rad cu hohote! O gramada de frustrati care se leaga de ambalaj (gramatica) in loc de contzinut (ideile transmise). Bine, de Stefan asta nu ma pronunt, ca habar n-am ce ‘jde mii de raspunsuri a dat el, pe mine nu m-a vizitat (cum i-ar sade bine oricarui expert). Nu’s de ce toata lumea se leaga de gramatica insa, ca doar ne batem cu caramida in piept ca nu facem teme (deci nici nu corectam teme de gramatica). Sa dea Domnul sa nu fac niciodata 500 de raspunsuri castigatoare, ca voi a-ti fi in stare sa ma facetzi si pe mine expert! No, merci, mai bine guru! Apropo, Stela s-a maritat?

  31. Gata, m-am intors, sa fac praf si blogul, ca pe tpu oricum nu mai pune nimeni intrebari cu neuronii, ci numai cu lula. Mi-am luat tema de casa sa il descoper pe Stefan. A fost cam greu, ca eu pe la auto-moto nu prea intru, am Dodge…
    Asadar am cautat-o pe NOname de oua, ca are vreo 10.000 de frienzi, cam ca Udrea. Binenteles ca m-i s-a blocat pagina, de atitea nume, asa ca pina la urma l-am gasit pe la ioandesal, unde te astepti sa dai de toti oamenii cu probleme su justitia… M-am uitat pe intrebarile lui Stefan, si am decis ca daca toti copiii ajung expertzi, atunci noi adultii ar trebui sa ne facem alt site: T(ineri)PU Versus A(dult)PU. Deci sa inteleg ca exista experti si in intrebari? Ma bag!

  32. Bravo,bravo,Stefane! Sper sa inveti mai bine sa scrii ortogramele romanesti.
    P.S: BRAAAVOOOO STEFANEEELLL….INVATAM NOOOOIII DE LA TINEEEE…..BRAVO BRAVOOO SI TE FELICIIIITTTT 100% LA 100%!!!

  33. Mai oameni buni, nu conteaza daca Stefan pune diactrice sau daca se exprima atat de frumos incat sa improsioneze lumea. El nu trebuie sa impresioneze aici, el trebuie sa ajute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.