TPU Blog

TPU.ro te invita sa faci din mediul in care traiesti, unul mai bun! Ii sustinem pe cei de la Let’s Do It, Romania! si te invitam si pe tine intr-o actiune de amploare.

Doar pentru ca te muti cu 2 metri mai departe de o gramada de gunoi cand iesi la picnic, nu inseamna ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru ca alegi sa te uiti in alta parte, nu inseamna ca in apele raului care iti alimenteaza orasul cu apa potabila nu plutesc zeci de mii de PET-uri si pungi. Doar pentru ca nu fotografiezi si muntii de gunoaie cand pleci in vacanta, nu inseamna ca ei nu erau acolo. Asa ca e timpul sa actionezi!

Schimba foaia! Noteaza in calendar data de 24 septembrie si spune alaturi de sute de mii de alti romani”Stop!”. Curata tara de PET-uri, pungi si hartii lasate de altii, purtate de vant si apa in cele mai frumoase locuri din Romania! Intr-o singura zi hai sa curatam intreaga Romanie si sa ne mandrim apoi ca avem o tara curata, ca am scris istorie, ca am actionat impreuna macar pentru o zi!

Daca nu vrei sa ratezi sansa de a-ti schimba tara, inscrie-te la Let’s Do It, Romania, adica la curatarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale tarii.

Iti mai punem la dispozitie si o alta metoda de a sustine aceasta actiune de amploare: in setarile profilului tau vei descoperi o casuta noua. Tot ce trebuie sa faci e s-o bifezi daca iti doresti ca sub imaginea ta de profil sa apara textul “Sustin Let’s Do It, Romania!”. Ne-am bucura sa descoperim cat de interesati sunteti de acest tip de activitati de voluntariat. Iata cum va arata apoi profilul vostru:

Felicitari pentru Utze, ToKen si AskVlad, primii trei utilizatori ai TPU care au folosit aceasta noua optiune!

 

Daca ai participat la editia anului trecut si ai poze, trimite-le ca atasament intr-un mail la contact@tpu.ro. Daca participi la Let’s Do It, Romania! 2011, nu iti uita aparatul foto acasa! Noi le vom aduna pe toate intr-un album creat special pentru acest eveniment si le vom prezenta intregii comunitati. Toti cei care participa pe 24 septembrie si ne trimit poze vor primi un badge special “Am participat la Let’s Do it, Romania! -editia 2011”.

 

Alexandra TPU

81 thoughts on “TPU.ro sustine Let’s Do It, Romania!

  1. Da, e bine ceea ce vreti sa faceti dar omul aduna, apoi ziua urmatoare vine un rrom sau alt nesimtit care arunca alte gunoaie, nu toata lumea cunoaste TPU si sunt persoane care nu le pasa de asa ceva.

  2. un singur lukru, sa no uitati pe noname, ea e mai mult decat hyperincantata sa curete dupa restul cu bunatatea ei nemarginita.

  3. Cu regret, nu pot sa particip la aceasta operatiune de avengura, dar o sa imi trimit copiii sa ma reprezinte, just in case. Promit ca ii si altoiesc daca nu vin cu 3 saci plini de gunoaie. Intrebarea mea ar fi:
    1. Sa segregam gunoaiele pe care le adunam? Gen plastic / metal / hartie / sticla
    2. Dupa ce le segregam, o sa ridice astia gunoaiele noastre segregate, sau le arunca la gramada?
    3. Pot sa va trimit in schimb o poza cu gunoiul meu segregat zilnic, din curte?
    4. Manusi de latex ne dati voi, sau ne luam singuri?
    5. Daca gasim pe vreun stalp, scoala, spatiu public, un bec cu incadescenta, putem sa il spargem? Ca de la 1 ianuarie 2011 in UE am semnat ca nu mai avem voie decat becuri economice.
    Multumesc, ma duc sa imi pun bubulina la profil, ca sa ma admire prietenii.

  4. Totusi am o intrebare !
    am vazut ca ati introdus butonul ,,raspunde ,, !
    e o initiativa foarte buna ..dar mai exact cum esti anuntat ca ti-a dat cineva reply ?
    inainte aflai daca iti cautai numele pe ,,cauta ,,!
    acum , cum se face ?

  5. Poate că nu am vârsta potrivită, banii puși de o parte pentru a ajunge în locurile unde sunt amenajate aceste campanii DAR îmi plac orașele îngrijite și dacă această campanie v-a exista și când voi avea 20-22 ani când voi fi la casa mea, promit că am să ajung și pe acolo.
    Momentan rămân la curățenia care se face în curtea școlii, când suntem pedepsiți, ei bine.. sper să nu-mi dea nimeni în cap pentru că doresc să reprezint și eu Această Campanie.

    Mulțumesc!

  6. Cataline, eu vreau sa fiu primul cu poze, sa nu zica lumea ca aberez…
    Asa ca mi-am adus gunoiul langa laptopul din garaj, unde ma alunga nevasta-mea cand o enervez (adica zilnic). Nu de alta, dar sa se vada pe desktop ca am deschis fereastra TPU, sa nu creada cineva ca am furat poza de pe net. Deci:
    http://i.imgur.com/Khe68.jpg
    Funda?

  7. @NOname:Nu se poate accesa linkul pe care l-ai dat si nici la “Totul despre TPU” nu am gasit postarea!!!! Ce se intampla?

  8. Frumoasa initiativa. Din pacate starea de sanate nu imi permite sa particip. Si nici chestia aia la profil nu o pun pentru ca nu imi place spiritul de turma. Nu te superi, da?
    P.S. Cat ai de gand sa mai incurajezi postarile de dragul amorului de a conversa, face trafic si a te baga in seama? E pacat de toata munca ce o depuneti daca in continuare incurajezi acele postari.
    P.S1. Nici 1% din cei care se dau mari vcoluntari aici nu vor veni. Pentru ca asa suntem noi, ne place sa latram pentru a face imagine dar faptele ne contrazic.

  9. @PoneiulTroian:Hi,hi,hi,hi…,hai ca m-ai facut sa rad in hohote cu “funda” ta!! @NOname:am reusit sa accesez linkul. Am insistat daca am vazut ca la altii merge(@Apache)!
    In legatura cu curatenia…pot sa spun ca eu sunt vesnic in aceasta situatie de a face curatenie in jurul blocului! Sunt sef de bloc si cand fac convocari pentru curatenie…eu comand, eu execut! Ca nu vine nimeni! Nici sanatatea nu mi-o permite asa ca o sa fac ceea ce stiu:curatenie in jurul casei!
    In alta parte…consider ca daca eu nu fac mizerie, sa adune cei ce fac si pot!

  10. O sa caut prin zecile de emailuri importante de la servici un amarat de reply gen „Necrophagist bo.ule!” .Ma simteam mai bine cu cauta sau cu o rubrica de Replies

  11. @Necrophagist luni (sau cel tarziu) marti vom avea si o pagina agregatoare a raspunsurilor si o optiune de primire/primire sumarizata/netrimitere pe email a raspunsurilor la raspunsuri.

  12. Chestia cu reply pe mail are cam multe dezavantaje !
    In primul rand pentru ca eu de ex : aveam emailurile date de tpu pe spam *pana la urma sunt cam 20-40 pe zii ….*
    Si acum daca vreau sa stiu cand primesc un reply trebuie sa dau not-spam ,si sa primesc din nou acele emailuri !
    …chestia cu reply ar trebuii sa poata fi separata de celalalte mesaje trimise de tpu !

  13. @Apache Cum spuneam, saptamana viitoare vom avea o optiune in-site.
    Si o rugaminte: nu apasa pe “Spam” cand nu iti plac acele emailuri – e optiune de deselectare din site. Daca apesi pe Spam, sunt sanse sa intre in acel folder si pentru cei care doresc de fapt sa le primeasca/citeasca.

  14. In realitate citesc si cateva mesaje din spam …le pun acolo nu ca nu as vrea sa le citesc ,ci pentru ca ma enerveaza ca atunci cand joc ceva ,sau vad un film sa imi sune mailul !
    Daca ar fii cateva mailuri nu ar fi cine stie ce ,dar sunt vreo 40 de mailuri pe zii ,si sincer doar vreo jumatate din ele le consider ca trebuie citite

  15. M-am autoinvitat la actiuni de genul asta, inca din copilarie. O fac in fiecare luna, in zona in care locuiesc.
    Initiativa este laudabila. Dar, nu ar strica niste postari educative, cu poze ale nesimtitilor, sa vada si lumea porcii care distrug ecosistemul.
    Nu ar trebui sa existe o perioada anume pentru asta, si nici sa fie omul impins de la spate. Tine de bun simt.

  16. E bine ca exista o asemena campanie ,pentru o tara asa murdara ca Romania ! Pacat pt ca din punct de vedere al locurilor pe care le avem sunt o tara bogata.

  17. Chiar daca voi zice unui roman acest lucru nu ma va lua in seama 🙁 ,sau facut o gramada de initiative,si lumea tot nu au luat-o in serios,dar eu va sustin ca asta-i adevaratul tpu,chiar daca la unii romani nu le pasa macar noi sa facem ceva!Este pacat ca Romania o tara care a fost candva asa frumoasa este privita rau de francezi,de germani si au ras de noi,cand am fost in alte tari,Italia de exemplu toate trotuarele erau curate,erai amendat daca aruncai pe jos(unii cred ca nu suntem priviti bine de italieni,dar am prieteni care s-au mutat in Italia si nu aveai nimic cu noi,insa francezii sunt nesimtiti ca au ras de noi,dar mai bine sa-i ignoram sa le aratam ca nu ne coboram la nivelul lor,si ca ei sunt cei needucati),dar ca sa ne intoarcem la subiect,ar trebui ca oamenii carora nu le pasa sa fie amendati,sau macar noi care ne pasa sa schimbam ceva,ca eu deja nu mai suport tara asta si vreau sa ma mut 🙁

  18. Eu sincer ma bucur ca s-a infiintat in sfarsit si la noi voluntariat,dar nu e suficient sincer.Eu sunt Marius din Ramnicu Sarat,va spun ceva care probabil nu va mira deloc…eu numar pe degete cosurile de gunoi din oras,in afara de cele din parcuri pe strazi nu exagerez daca spun sunt din 400m in 400m cam asa si eu stau cu hartia,anbalajul sau cum vrei sa-i spuneti in mana pana ajung la un cos pentru a arunca deseul reciclabil sau nereciclabilEu sunt mai ecologic de fel,nu stiu poate am educat mai bine,daca noi nu educam pe ceilalti,aratandu-le mai ca nu e bine sa arunce,dar si politistii sa-i amendeze,nu din prima ci la a 2-a abatere nu facem nimic.E bataie de joc in ce hal a ajuns tara asta,sincer tind sa cred ca au dreptate cei dinaintea noastra se traia mult mai bine pe timpul lui Ceausescu chiar daca se manca sa zicem o paine/zi dar numai existau asemenea ”obezitati” cum sunt acum,te lua de pe strada daca vedea ca nu ai loc de munca si iti dadea de munca si multe altele.Intradevar sunt multe avantaje dar si dezavantaje.dar era mult mai bine decat acum si din cate am auzit eu ca sunt din ’89 in Ramnicu Sarat,atunci m-am multat Ramnicu Sarat nu ca il laud dintr-o m-am scarbit de el dar era o mica metropola pot zice.era printre cele mai tari orase din Romania,exporta incontii,ba conserve ba nu stiu ce.E bun ca s-a adus voluntariatul si la noi in Romania pana la urma ca in celelalte state se practica de foarte mult timp. Fortza Let’s Do It, Romania!

  19. Si eu sustin Let’s do it Romania!Clasa mea impreuna cu doamna diriginta ne-am si inscris!Urmand ca peste doua saptamani sa mergem sa curatqm Pitestiul!(ma rog,o parte din el).

  20. Mi se pare o idee foarte buna!
    Daca as fi presendinte i-as sili pe toti burtosii care se duc in paduri la gretare cu manelele la maxim si uita sa stranga cand pleaca sa curete toate locurile din tara unde sunt aruncate deseuri!

  21. E o idee buna dar, ” cand omul n-are ce sa puna-n farfurie il doare fix in **** unde arunca o hartie !” ce sa spun…Bafta voi participa si eu, dar sunt sigur ca nu se va ajunge prea departe, mia devreme sau mai tarziu va fi la fel ca si acum .

  22. Am participat anul trecut, si sunt inscrisa si anul acesta. Mi se pare o idee foarte buna, o metoda buna de a atrage atentia si de a mobiliza populatia.

  23. Pai voi astia de la TPU in loc sa mai reparati site-ul de buguri si sa il imbunatatiti va tineti de aiureli precum e Let’s blow it Romania fraiera. Eu unul nu arunc pe jos niciodata mizerie si, drept urmare, niciodata nu voi aduna rejectiile altora. Cine arunca sa-si adune. Cine se considera mare voluntar sa se controleze la psihiatru.

  24. Mi se pare o idee foarte buna sa mai si curatam aceasta tara nu numai sa o murdarim.
    Let’s Do It (Forever) Romania ! :X

  25. Ce sa spun sunt entuziasmata sa zic de acesta idee va sustin cu singurantza Let’s Do It, Romania!Vă iubesc :x:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.