TPU Blog

Citez din emailul lui Gabi, colegul nostru programator:

1. Pagina de notificari de raspunsuri la raspunsuri, si raspunsuri la intrebari
2. Am pus paginare la lista de prieteni de la profilul unui user
3. Am mutat mesajele de eroare dupa submit, dar afisarea lor si prin JS (ajax) in pagina intrebarii (asta a rezolvat problema cu mesajul de confirmat mailul care aparea aiurea)
4. De logat cand da erori la cautare, cine si ce a cautat
5. Refacut pagina de prietenii, paginare, design nou, etc
6. Am facut boxul de notificari de pe coloana din stanga

———

Cam asta este ideea: ne-am concentrat pe notificari.

Saptamana viitoare vom afecta vreo 2-3 zile unei chestii mai putin vizibile (optimizarii pe baza de date pentru a usura incarcarea paginilor si apoi a putea procesa mai des punctajele). Iar in timpul ramas vom schimba o serie de aspecte in procesul de oferire a raspunsurilor (niste mesaje mai clare despre postarea pe categoriile corecte, despre gramatica si despre relevanta – astfel incat ulterior sa putem impune regulile mai usor, sa nu spuna nimeni ca nu a fost informat).

Va multumesc mult si va urez un weekend frumos. Si mergeti in parcuri, sunt ultimele zile mai calde 🙂

 

Catalin

32 thoughts on “Saptamana 19-23 septembrie dpdv dezvoltare

  1. Daca ati folosi AJAX si la afisarea raspunsurilor(dupa ce faceti acele optimizari)…ar fi chiar super! Afisarea postarilor instantaneu ar fi un mare plus pentru site!

  2. Aahh! Si please, please, va rooog muult, faceti si o rubrica “Oameni Mari intre ei”, nu ne discriminati, ca altfel o sa intram toti peste “Adolescenti”. Multumesc mult, raman dator!

  3. Foarte bune modificarile aduse site-ului,deja s-a schimbat considerabil atmosfera,felicitari.In schimb,as dori sa mai fac niste propuneri(unele dintre ele au fost facute si de alti utilizatori).Unele le-am mai facut si la contact si am fost asigurata ca acestea au fost notate si…cam atat.
    1.Am observat ca mi-a fost luata in considerare propunerea cu privire la posibilitatea de a raporta intrebarile fara a fi nevoie sa le accesam,dar aceasta modificare nu a fost aplicata si la intrebarile fara raspuns.Ar fi excelent sa se faca si aceasta modificare,ne-ar ajuta mult.
    2.Ar fi foarte bine sa avem posibilitatea sa ne stergem intrebarile favorite(stiu ca nu exista aceasta posibilitate inca,dar sunt convinsa ca se poate rezova),intrucat unele dintre ele pot fi puse accidental(eu spre exemplu,am 4 intrebari ”
    favorite”,toate puse accidental).
    Daca nu este posibil lucrul acesta,sau necesita mai mult timp,resurse etc,propun sa fie nevoie sa confirmam faptul ca dorim acea intrebare la favorite,ca in cazul in care dorim sa urmarim o intrebare,pentru a micsora numarul intrebarilor favorite adaugate accidental.
    3.Ar fi foarte bine,de asemenea,sa ne putem sterge singuri conturile,daca dorim lucrul acesta,fara sa mai trimitem mesaj la contact.
    4.Propun ca in cazul in care o intrebare sau un raspuns este raportat,autorul acelei postari sa primeasca motivul pentru care i-a fost reportata postarea,nu doar “caracter irelevant”,etc.Spre exemplu,de fecare data cand raportez o intrebare in care se cere rezolvarea temei,scriu la detalii “incalcarea regulamentului prin rezolvarea temelor pe site”.Utilizatorul ar trebui sa primeasca acest mesaj,pentru a sti cu precizie care a fost problema.De asemenea,astfel se va reduce si mai mult numarul raportarilor abuzive.
    Cam atat,momentam.Multumesc.

  4. 1. Vazut, bun.
    2. N-am bagat de seama, am asa de putini prieteni, incit incap in mai putin de o pagina. Daaaaaaar, Noname trebuie sa fie in al 9-lea cer :))
    3. De asta nu retin sa ma fi lovit, o sa-i dau o eroare sa vad ce-mi zice 😀
    4. Din lipsa de timp, n-am mai cautat-o cu liminarea in ultima vreme.
    5. Initial m-am intrebat une mi-au disparut pretinii. Dupa momentul de panica vazut modificarea, buna si asta.
    6. VAzut, desteapta treaba asta, vad si eu in timp util cine ma baga in seama 🙂

  5. Apropo de puncte, dreak sa le ia de puncte, nu vedeti ca sint razboaie din cauza lor? ;)) Eu le-as desfiinta.

    Si vezi de robotzelul ala, ca mi-a transformat “papusoi” in “papus-oi”.

    In parc nu merg la ora asta ca e noapte, intuneric si mi-e frica de lupu cel rau 🙂

  6. Interesante modificari si chiar utile.Astept modificari in legatura cu optimizarea vitezei,sa apara raspunsurile mai repede.
    Multumim echipei pentru implicare!

  7. Cătălin, şi îmbunătăţirile din această săptămână ca şi cele de săptămâna trecută mi se par grozave. Sunt în al 9-lea cer, cum bine a ghicit BRO. 😀
    Mulţumesc!
    Şi mulţumiri speciale lui Gabi. A făcut o treabă bună.

    Un sfârşit de săptămână cât mai plăcut întregii echipe, meritaţi!
    Să aveţi grijă de voi.

  8. Ar mai fi ceva. La rubrica prieteni ar trebui sa fie inversata ordinea paginilor si sa ai “Prietenii tai” prima data si apoi “Cereri de prietenie”.

    Si inca ceva, Notificarile din stinga sus, nu tin minte cind setez sa nu mai apara si la schimbarea paginii, imi expandeaza din nou zona respectiva. Ar trebui sa-l faceti sa tina minte daca vrei sa fie minimizata sau maximizata zona de notificari (ca la celelalte de sub ea).

  9. Da, e bine pana acum, dar ar fi si mai apreciata munca voastra daca nu ar fi devenit un obicei a va lauda. Eu inteleg ca aceste posturi si schimbari ii duc pe unii in extaz sau ii fac sa aiba orgasm, dar totusi… . Era o vorba cu lauda de sine… .

  10. Domnul CEO Catalin, de-abia acum am inteles trendul! Ca sa nu te mai injuram pe tine, de-acum il injuram pe Gabi la rubrica “TPU merge ca o varza” si pe Alexandra la rubrica “Certuri in marea familie TPU”. Cool, ne-am scos, se vede ca sunteti un adevrat manager, in sensul Murphy-an al cuvantului.
    Lora, Kronstadt, pricepurăți? Alegeti-va cate unul, si pe el! Repede, ca vine Bro, Elianna si Ruxandritza din spate. Eu raman sa ma cert cu Stela in lipsa, ca mie mi-a placut poza ei de pe hotnews…

  11. Toate bune si frumoase.Dar nu inteleg,Catalin, ce rost are ca la “notificari” la mine sa apara(pe prima pozitie inca!!) atentionarea ca “Keilli a pus o intrebare pe TPU”. Nu am nimic cu acest user,dar de ce este el/ea mai cu mot decat ceilalti ca sa-mi sara mie in ochi si sa-i citesc intrebarea? Ca ceea ce voia sa stie era :”In sims sims cand descarc o casa cum o instalez in joc?” Par eu interesata de asa ceva? Never!
    Apare numai la mine sau la toti utilizatorii? Acest user este special pe TPU? Sau pe ce principiu postarea unei intrebari de catre el/ea este un eveniment pentru mine???!! Pe mine ,personal nu ma intereseaza cine a pus intrebari pe TPU,ca daca vreau pot afla !!
    In fine,nu ma mai ambalez ca poate raspunsul poate sa aiba o logica! Asa ca astept Catalin!

  12. sunt geniale notificarile,tocmai ma mustra mesajele unor idioti pe orice pagina intru:)) deci e buna ideea lui Bro cu ramanerea minimizarii
    nu inteleg ce rol are incarcarea unei bune parti de pagina cu „am ajutat pe ” si „am fost ajutat de ”

  13. Servus! Nu am nimic de comentat, dar “Notificări” și “Răspunsuri primite” parcă e prea mult- aceleași informații. E bine că pentru promovare s-a pus butonul la vedere, dar e bine să-l aliniați în timp cu celelalte. Felicitări și mari succese în continuare.

  14. Si “urmareste intrebare” o sa mai mearga vreodata? Ca am reclamat cand s-a facut o luna, acum se fac 2 de cand nu mai merge

  15. Uite ce primesc :
    Just1dream
    Vineri, 23 Septembrie 2011, 8:46 pm
    imi cer mii se scuze
    va rog sa ma scuzati ca va deranjez si mai ales pentru ceea ce urmeaza sa va spun. de pe contul meu ati primit mai multe voturi de nefolositor si stupid, caci o alta persoana a reusit sa afle parola si a folosit contul, iar singurul lucru vizibil au fost aceste voturi. mi-am schimbat parola contului pentru a evita alte incidente de acest gen si va rog sa ma iertati, dar m-am simtit tare prost sa stiu ca voturile negative pe care le-ati primit erau de pe contul meu. voi incerca sa vorbesc cu adminii, si cum nu sunt un utilizator cunoscut, am sa cer eventual ajutorul lui NOname pentru stergerea acestor voturi in caz ca este posibil.
    va rog din toata inima sa ma iertati…

    Rog admini sa nu ia masuri chiar nu sunt deranjata

  16. Gabitzhu’, omu’ cu keyboardu’ de la server! Am si eu o rugaminte, si fac cinste daca chiar te pricepi:
    Pune matale un direct link si de “Raspunsurile noastre” sa sara pe pagina din intrebare la care chiar se afla raspunsul meu… nu de alta, dar eu pana ma hotaresc sa ii raspund lu’ NOname deja sunt la pagina 6 de raspunsuri, si ma plictisesc sa rasfoiesc pana acolo sa vad cine mi-a dat “Stupid”. Hai, te rog, ca vad ca la “Raspunsuri Primite” merge smecheria asta!

  17. @Maat: Poza trebuie aprobată de un administrator înainte să apară și de-aia durează așa mult. Nu e un proces automat și după oameni trebuie să aștepți, în funcție de timpul lor.
    E o măsură de sigurață. Altfel ne-am trezi cu poze pornografice. :))

  18. Ar mai fi o chestie de luat in seama. Cind raspunzi unui user, si folosesti butonasul “Raspunde”, e excelenta ideea sa poti mari cimpul in care editezi raspunsul. Am vazut facilitatea asta si pe alte site-uri si iti usureaza editarea si verificarea textului. Bravo voua ca ati introdus-o.
    Dar tot pe alte site-uri am vazut ca atunci cind raspunzi la postarea cuiva, raspunsurile tale si ale celorlalti care raspund la postarea respectiva, apar imediat sub postarea la care se da efectiv raspunsul. Cu alte cuvinte, chiar daca sub postarea la care raspunzi, mai sint si alte postari, raspunsul tau e inserat intre postarea la care raspunzi si urmatoarele. In felul asta stii la ce anume s-a raspuns si poti urmari si raspunsurile celorlati la postarea respectiva si eventual la raspunsul tau.
    Uite un exemplu: http://www.realitatea.net/teoria-relativitatii-a-lui-einstein-ar-putea-fi-gresita-potrivit-unui-nou-experiment-cern_873167.html

  19. Gizăz Craist, multumesc pentru explicatie. Ai dreptate.
    Cataline, multe multumiri si tie:-) reusesti sa ne impresionezi placut!
    Incepe sa-mi placa, si daca e asa… , va rog eu frumos, sa nu va opriti! 😛
    Numai bine.

  20. Cata… multumesc pentru intelegere.

    Gizăz, eram trecuta pe PC-ul de la job, cu fostul cont ”Maàt” =)) care nu mai e valabil 😛 .. :-” e sters. 😀

  21. Se poate o setare la editare profil pentru a mari fereastra de notificari la 5/10 afisari?
    Eventual asta sa fie asezata sub meniu, sau ascunda cu JS unde se extinde la Mouseover, sau la click.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.