TPU Blog

Mulţi avem aluniţe care ne deranjează. Fie fiindcă le rupem repetat sau cresc, îşi schimbă culoarea, ne mănâncă, ne dor sau sângerează spontan. Foarte puţine dintre aceste aluniţe sunt de fapt melanoame maligne, boală mortală dacă este diagnosticată tardiv şi în faţa căreia medicina încă se mai înclină. Dar unele sunt şi, adeseori, nu ştim care. Aluniţele se văd şi depinde numai de noi să le arătăm unui dermatolog înainte de fi prea târziu. Euro Melanoma Day este o iniţiativă lăudabilă care a salvat deja mii de vieţi în întreaga Europă.

Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de o consultaţie gratuită pentru toate aluniţele tale?

1. Să te programezi între 7 şi 10 mai la numărul de telefon 0800 811 101  (apelabil gratuit din toate reţelele fixe de telefonie), între orele 08 şi 20.

2. Să te prezinţi pe data de 30 mai la ora şi la locul stabilit la telefon (spital, policlinică sau cabinet dermatologic participant).
Un medic dermatolog se va uita la toate leziunile care te ingrijorează şi îţi va spune ce ai de făcut ca melanomul să nu îşi facă niciodată apariţia în viaţa ta.
Evenimentul se află, în România, la a şaptea ediţie şi este organizat de Societatea Română de Dermatologie, alături de Societatea Europeană de Dermato-Venerologie.

Mai multe detalii despre cum să previi melanomul malign şi să-ţi păstrezi pielea sănătoasă şi frumoasă puteţi găsi aici.

Mulţumiri Brigaelei care ne-a adus în atenţie acest eveniment.

 

Alexandra – TPU

9 thoughts on “Tu ai grija de tine?

  1. Foarte buna initiativa, sa tot avem d-astea 😉 Nu e mai bine sa promovam sanatatea si educatia decat Shopping si Travelingul ? Eu zic ca da …

  2. O idee foarte buna.. Eu din fericire nu am problema asta, inca am alte probleme de sanatate si sper sa le rezolv!

  3. Deşi rar vizitez blogul ăsta TPU,îmi place ce văd.Postul ăsta merită,deşi ştiam în mare parte care-i problema cu aluniţele astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.