TPU Blog

Pentru ca ne dorim sa imbunatatim continutul site-ului si sa ii recompensam pe aceia care nu sunt trolli si au inteles ca exista o limita de la care ironiile fine se transforma in insulte, vrem sa va aflam parerea. Ne-am gandit sa oferim la fiecare patru saptamani un titlu nou, acela de “Utilizatorul lunii”.

Iata cum functioneaza. Orice utilizator se poate propune pe el sau pe altcineva pentru pozitia de user al lunii, in perioada 1-5 septembrie, de exemplu, daca indeplineste urmatoarele conditii:

– e senior si are contul pe site de minim 3 luni
– a postat minim 50 de raspunsuri in luna anterioara

Noi centralizam toate propunerile primite si le validam daca nu au raspunsuri irelevante sau care incalca regulamentul, iar utilizatorii respectivi au oferit un ajutor real prin postarile facute.  Apoi trimitem propunerile validate catre experti, cei care vor desemna castigatorul.

Mergem dupa principiul celor 2 tururi: intai fiecare alege 3 nume, iar primii 2 cei mai votati trec in urmatoarea etapa. Expertii voteaza din nou, iar castigatorul devine “Utilizatorul lunii”. In prima instanta, ne-am gandit ca premiul care ar putea insoti acest titlu este un aparat foto. Vom oferi cate un premiu motivant in fiecare luna.

Voi ce parere aveti despre aceasta idee? Va asteptam opiniile pentru a o putea imbunatati, cu ajutorul vostru.

Alexandra – TPU

69 thoughts on “Ce parere ai despre “Utilizatorul lunii”?

  1. Este o idee excelenta, iata un motiv in plus pentru ca cei care au cont pe site sa nu se plictiseasca, fiecare sa-si puna neuronii la incercare cat poate de bine.
    De trolli si de jigniri ne-am saturat, iar propunerea asta va aduce (sper) o schimbare mult asteptata.
    Multumim !

  2. Cu adevărat o idee bună, felicitări! Mă încântă.
    Poate în acest fel se va reduce în sfârșit numarul troll-ilor și celor fără bun simț și va crește calitatea răspunsurilor și întrebărilor, iar utilizatorii, în general, vor fi motivați să dea răspunsuri pertinente și să-și păstreze decența.

    Grozavă idee. Iar faptul că oferiți și un premiu, drept semn de mulțumire, este și el de apreciat – denotă seriozitate și implicare reală din partea echipei.
    Sunt cu ambele mâini…Pro.

  3. Foarte adevarat eu sunt de acord cu voi.
    O idee foarte buna.
    Unde as putea aplica pentru acest utilizator al lunii?
    Stiu ca intre 1-5 septembrie, dar unde?

  4. Este o idee excelentă , este foarte bine că vă implicați și dați și un premiu pentru utilizatorii care chiar pun suflet aici și stau aproape zilnic să ajute această comunitate , meritați multe felicitări !

  5. O idee minunata , cu adevarat .
    Felicitari ! 🙂
    Dar cand va incepe acest concurs , ori a inceput deja ?

  6. O idee excelenta, eu ma incadrez si la categoria ”Expert TPU” dar si la ”Userul Lunii”. Cea ce priveste userul lunii as dori sa ma inscriu in cursa, iar daca nu e sa fie, macar adminii sa m aaiba in vedere,ca viitor expert TPU.
    Daca ei considera ca merit expert sa imi dea.
    Toate cele bune,
    VladChinezu國.

  7. Consider ideea buna doar ca ar trebui inasprite conditiile, respectiv numarul de raspunsuri sa fie mai mare, eu propun cel putin 300 si sa aiba cel putin 10% raspunsuri castigatoare. O zi buna!
    Ioan

  8. Nu-i deloc o idee rea.
    Faptul ca dati premii pentru acest titlu cred ca o sa ridice putin nivelul site-ului.
    Sau al celor care se milogesc pentru acest titlu……

  9. Mi se pare o idee excelentă.
    Cel puţin pe mine mă încântă.
    Aşă majoritatea userilor de pe TPU, se vor implica mai mult, şi nu vor mai da răspunsuri banale, la fiecare întrebare. Deci, putem presupune că utilizatorii site-ului se vor comporta mai matur.
    Iar ideea cu premiul, şi aceasta mi se pare excelentă.
    Aşă toată lumea va fi mai motivată.

  10. Are dreptate @Ioandelasal Poate nu chiar 300 pentru ca nu mai avem din ce alege 😀 dar nici 50 de raspunsuri pe luna ! Undeva pe la 150-200 de raspunsuri ar fi OK
    Buna initiativa !Cu ocazia asta o sa premiez si eu utilizatorul lunii 🙂

  11. super!!!!!!!!!!!!!
    ce spunetide utilizatorul saptamanii sau utilizatorul zilei (utilizatorul zilei este valibil 3 zile + luni marti miercuri su joi vineri sambata si duminca se hotaresste cine e )

  12. Sincer, nu stiu cat e de buna ideea. Cel putin chestia cu 50 de raspunsuri e ridicola. E vacanta! Pustimea sta non-stop pe TPU explicand de 50 ori/zi ce culoare de nadragi se poarta, in ce club se poate intra chiar daca ai doar 15 ani, iar exemplele pot continua.
    In schimb, la categoriile la care adultii au polemici, discutii in contradictoriu (total civilizate, altminteri), postarile dispar pe banda.
    Faptul ca functia de cautare prin intrebari si raspunsuri face sa gasesti de zeci de ori aceeasi postare, uneori luata cu copy-paste, daca e mai lunga si care se pune, presupun, la alea 50.
    Stiti foarte bine cate discutii si polemici starneste in fiecare iarna alegerea Userului Anului. Se pare ca adorati genul asta de polemici daca vi le doriti in fiecare luna.
    Poate schimbati si numele site-ului din TPU in “Incurca-i, drace!”.
    De acord cu NOname (si nu mi se intampla des!), ca acest titlu ar putea fi un stimulent. Dar, din cauza nivelului din ce in ce mai scazut al utilizatorilor TPU, nu prea reusesc sa-mi imaginez la ce anume vor fi stimulati. Poate doar la utilizarea pana la inrosire a butoanelor copy-paste.

  13. Foarte buna ideea . Imi place .Sper sa ma incadrez sieu pe acolo .Stiu ca sint senior TPU . Eu intru zilnic pe TPU si verfic mesajele sau ce intrebari sau pus in ultimul timp. Incerc sa i ajut pe totii.Unii sint multumiti altii nu. Doar dvs ca administrator al site ului va veti da mai bine seama. Mult succes Si de abia astept sa particip la concurs.O seara frumoasa.

  14. Asa cum s-a mai spus,daca site-ul ar fi fost la acelasi nivel ca in 2009,spre exemplu,ar fi fost o idee buna,dar in aceasta situatie mi se pare destul de neinspirata.Pe langa motivele evidente,se mai adauga si acela ca titlurile isi pierd din semnificatie daca sunt atat de multe.In plus,se va crea multa confuzie si agitatie pe site.Eu nu sunt tocmai pentru acest titlu,mai ales ca nici cel al anului nu este bine pus la punct.De ce avem 3 utilizatori ai anului?Chenarul albastru al trebui sa-l poarte numai utilizatorul anului prezent(Legiuitoarea),nu si celelalte utilizatoare,care ar trebui sa aiba titlul numai la profil,nu si pe site,in rest.Nu asa e normal?De ce cei care au primit deja titlul nu mai pot fi votati?Brigaela,spre exemplu,merita din plin acest titlu,de doua ori consecutiv(nu sunt prea conservatoare,sunt doar realista).Sunt de parere ca ar fi mult mai bine sa rezolvati acest lucru,decat sa introduceti si utilizatorul lunii.Numai inchipuiti-va vreo 9 utilizatori ai lunii…cate intrebari gen:”cine e utilizatorul lunii?”,”Cum ajung utilizatorul lunii?”,”Cate funde imi trebuie sa fiu utilizatorul lunii?” ar fi…

  15. Dati si retroactiv? Nu de alta, dar e mai bine sa imi dati mie din oficiu primul aparat foto, decat sa va fac praf site-ul (si useritele) toata luna august…

  16. Eu unul sunt de acord cu aceasta idee.Mai ales ca se da premii.Daca se dau si premii eu ma bag si am sa si castig.Ar fi ceva ce-as vrea sa stiu , ar fi ceva incorect sau nepermis daca mi-as convinge prietenii mei de pe TPU sa ma propuna?

  17. Pe de o parte e un lucru bun, dar pe de alta parte tot nu scapam de “funditari”. Avand in vedere ca acum se dau premii pe bune, cred ca vom vedea o adevarata dezlantuire a acestor useri, ceva mai rau decat lupta inutila pentru titluri de Expert. Sper sa ma insel totusi.

  18. Sa ma votati pe mine: Cel mai inactiv user in ultima jumatate de an ! Ar fi o ONOARE ! 😉
    Cat despre noua náscocire … praf.La fel ca multe alte efemeritati.Nu stimulati pe nimeni cu un titlu, eventual, sariti cu niste bani sau aparate casnice, ca pe chiciura asta userul lunii, anului sau mileniului, e egal cu – 4.
    Pa pa pa , ne vedem in Decembrie !

  19. Eu cred ca este o idee buna. Cel care face acest lucru de placere trebuie cu adevarat rasplatit. Chiar daca unii sunt contra, ar trebui sa inteleaga un lucru: la fel cum dau unii raspunsuri si se implica, la fel ar putea exista unii care au un cont pe TPU si nu intra cu lunile si care n-au nici o treaba(nu vreau sa dau impresia de rautate); spun acest lucru ca sa se inteleaga clar. Nu e nevoie de nici o agitatie, repet cine face acest lucru si se ofera voluntar sa ajute oameni care nu i-a vazut niciodata merita rasplatit. Nu conteaza persoana, pot fi eu, poate fi oricine. Rasplata e cea mai importanta. Sunt pro.pro.pro.pro.pro.pro.pro.pro. pro ptr aceasta.

  20. E foarte buna ideea! As vrea sa devin eu “Utilizatorul lunii”,dar de unde atata bucurie. Nu sunt atat de bun precum ceilalti… 😐

  21. Hey:)Ideea este excelenta sincer si asa mai scapam de trolli si cei care chiar dau raspunsuri utile vor fi premiati,imi place:)
    Faptul ca mai oferiti un premiu care consta intr-un aparat foto este deja de laudat,un gest dragut ce merita apreciat.
    Numai bine va doresc:)

  22. Faina ideea, un pic de distractie si de actiune in plus nu strica niciodata. Dar doar un pic, stim cu totii chestia cu “ce-i mult strica”. Drept pentru care as propune sa nu se dea chiar in fiecare luna. Se pastreaza numele, dar sa fie vorba despre cel mai bun utilizator al unei anumite luni, nu al fiecarei luni. Altfel majoritatea n-or sa faca nimic altceva, asa cum s-a sesizat mai sus, decat sa intrebe cand se propune, cand se alege, sa se propuna toti, sa se transforme site-ul in pregatirea pentru concursul lunii. Cred ca 2-3, maxim 4 de astfel de premii pe an ar fi suficiente. Anuntati voi cu 10 zile inainte de sfarsitul lunii ca luna urmatoare se da premiu si sa se faca propuneri si gata, nebunia tine doar cateva zile, nu tot anul. Pentru userul anului, c-am vazut un comentariu mai sus, daca puteti ar fi frumos sa scrie la fiecare in ce an a fost ales, sa pastreze toti acea “fundita” dar sa stim ca ala a fost in 2009, ala in 2010 si tot asa. Numai bine tuturor!

  23. Eu nu inteleg de ce toti vedeti masura (cu userul lunii) ca pe o reforma buna
    O sa fie o goana dupa fundite transformata in spam inutil. Mai ales ca nici 10% din userii TPU nu se pricep la ceva CONCRET
    Majoritatea nu au pregatire in niciun domeniu util societatii. Categoria de Afaceri si Financiar e goala, Sanatate la fel …
    In schimb, toti sunt filozofi si religiosi (pacat ca ambele domenii sunt inutile)

    Mai bine ati premia userii competenti, care scot ceva inteligent pe gura. Asta ar fi intradevar ceva util.

  24. Parca vad deja cum se iau astia la bataie si la fiecare intrebare cate 20 + de raspunsuri de la atata agitatie.Nu stiu cum sa spun dar e posibil sa provoace foarte mare dependenta,ganditiva cati copii injura si is strice tastaturile ( sau cine stie ce fac) de nervii pe care ii au si sunt sigur ca foarte multi dintre cei 445586 de utilizatori vor face acest lucru,scuzati-ma dar asta este parerea mea…,si totusi daca vor fi integrate titlurile cu Utilizatorul lunii ,de exemplu:Eu iau luna aceasta Tiltu,insa luna cand se va vota iara si va lu altcineva titlu,eu voi pastra titlul sau titlul meu se duce la celalalt utilizator?

  25. Perfecta idee. Mai ales ca se dau si premii. Vai de bucurie o sa fie cand te uiti la cont si vezi ca esti “Utlizatorul lunii” si primesti un premiu :X:X:X

  26. Ideia este geniala, mi se pare super concursul . Eu indeplinesc toate cerintele de mai sus , deci imi incerc norocul ! Mult succes mie si celorlalti concurenti 🙂

  27. Salut,da este foarte buna ideea,dar o sa stim ca nu vom castiga vor gastica sigur cei din top100 alde nelul,noname,ei sunt mai vechi si da raspunsuri mai bune plus ca sunt veternii cum v-am spus,asa ca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.