TPU Blog

Agresiunea sexuală nu este alegerea ta și niciodată nu se întâmplă din vina ta.

Victimele agresiunii sexuale au sentimente de vinovăție, neputință, rușine, dar și frică față de modul în care vor reacționa cei apropiați dacă vor afla, dar și pentru că pot primi amenințări sau pot fi șantajate de agresori. Toate acestea le împiedică să vorbească despre ceea ce li s-a întâmplat.

A VORBI CU CINEVA ESTE PRIMUL PAS ÎN A PUNE CAPĂT AGRESIUNII

La primul semn că se întâmplă sau urmează să se întâmple ceva nedorit, ție sau cuiva din jurul tău: Vorbește cu o persoană de încredere! Alege să vorbești cu un adult cu care te simți în siguranță: parinte, rudă, profesor sau alt adult de încredere.

Sună la 116111! Psihologii Asociației Telefonul Copilului sunt gata oricand să vina în sprijinul tau, de luni până vineri, între orele 08.00: 20.00. Apelul este gratuit, oferit de Telekom Romania Communications din rețelele Telekom, Vodafone și Orange. Scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Instalează-ți aplicaţia HappyGraff, disponibilă pe dispozitive android și beneficiezi de consiliere gratuit, direct de pe mobil. Denunță abuzurile la 112!

LEGEA TE PROTEJEAZĂ

Este bine să fii informat/ă și să îți cunoști drepturile! Trebuie să ştii faptul că în România există legislaţie care te protejează împotriva agresiunii sexuale:

  • Codul Penal include agresiunea sexuală asupra minorilor în rândul infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale și pedepsește agresiunea sexuala cu închisoarea.
  • Legea 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicata
  • Aşadar, agresorul poate fi pedepsit pentru faptele sale, iar tu poţi beneficia de sprijin psihologic.

Suntem rezultatul atingerilor trăite. Apără-te de cele nedorite. Apără-te de agresiunea sexuală. Sună la 116111! Scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Află mai multe la https://www.116111.ro/AtingeriNedorite/!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.