| Bacemi a întrebat:

Lucrez la o lista de carti mai deosebite. Genul ala de carti pe care ar fi pacat sa nu le citesti. Poate ma ajutati si voi.

Sper sa primesc doar raspunsuri serioase. As vrea o lista din partea fiecaruia din pasionatii de carti. Pe atat de mare cat si bunavointa fiecaruia din voi.

Ma ajutati, va rog?

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Cartile bune sunt cele care te transpun intr-o lume, care te fac sa simti, sa gandesti, sa speri, sa crezi. Pentru fiecare din noi genul lecturii care ni se potriveste poate fi diferit. In general cartile de cultura generala sunt cele considerate clasice. Autorii acestor carti s-au verificat in timp, ei ramanand vesnic "la moda", iar subiectele lor fiind dezvoltate de alti autori moderni sau ecranizate.
Am gasit forumuri in care s-au facut liste de carti, ceea ce s-a incercat si aici
http://forum.cs.tuiasi.ro/index.php?showtopic=5410
http://moldova.net/archive/t-3162.html
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t254124-75.html
http://www.haioase.net/......e-4265.htm
Eu nu stiu ce anume vrei. Oricum ai avea ca baza de plecare aceste recomandari. Ai putea sa vezi care carte a fost citata de mai multe ori.
Pentru mine, personal, cele mai bune carti au fost, in functie de varsta:
- in copilarie - Povestile nemuritoare, Basmele exemplu fiind Cenusareasa, Printul fericit, Alba ca Zapada..., Legendele Olimpului ale lui Alexandru Mitru, Recreatia Mare a lui Mircea Sintimbreanu, etc.
- in adolescenta am iubit cartile de aventuri, de capa si spada, cu indieni, SF-urile si prin urmare am citit autori ca Alexandre Dumas Tatal (Cei trei muschetari, Dupa 20 de ani, Cei 45, Vicontele de Bragelone, Contele de Monte Cristo, Gemenele, Colierul Reginei, Robin Hood, Laleaua Neagra, Cele doua Diane, Georges etc...), Paul Feval (Cocosatul, Fiul lui D'Artagnan, MIsterele Londrei, Manusa de otel), Michel Zevaco (Seria Cavalerii Pardaillan, Puntea suspinelor), sir Walter Scott (Ivanhoe, Kenilworth, Mireasa din Lammermoor, Quentin Durward, Rob Roy), Karl May (Winnetou, Old Surehand, Comoara din Lacul de Argint, Testamentul incasului, etc), James Fenimore Cooper (Ultimul mohican, Preeria, Calauza, Vanatorul de cerbi), Jules Verne (Copiii Capitanului Grant, Capitan la 15 ani, 20000 de leghe sub mari, 800 de leghe pe Amazon, Cinci saptamani in balon, Doi ani de vacanta, De la Pamant la Luna, Insula Misterioasa, Insula cu elice, O calatorie spre centru pamantului, Ocolul pamantului in 80 de zile)
- in tinerete am citit mult din literatura franceza Balzac (Iluzii pierdute, Comedia umana, Modeste Mignon, Femeia la 30 de ani etc), Proust (In cautarea timpului pierdut) si Stendhal (Rosu si negru, Rosu si alb, Manastirea din Parma); din literatura engleza Charles Dickens (Prietenul nostru comun, Casa umbrelor, Marile sperante, Mica Dorrit, Nicholas Nickleby, O poveste de Craciun) Jane Austen (Mandrie si prejudecata, Persuasiune, Ratiune si Simtire, Emma), Surorile Bronte (Emily Bronte : La rascruce de vanturi; Charlotte Bronte : Jane Eyre, Shirley, Villette; Anne Bronte : Agnes Grey, Necunoscuta de la Wildfell Hall), Thomas Hardy (Departe de lumea dezlantuita, Primarul din Casterbridge, Tess D'Urberville, Idila pe un turn, Doi ochi albastri) si aproape toata colectia Romanul de dragoste aparuta la Editura Eminescu si pe care mama mea o achizitiona in functie de aparitia fiecarui numar.
Ulterior am citit foarte mult. Fiecare autor si-a facut loc in inima mea. Mi-a placut enorm Taunul de Ethel L. Voynich. Poate in alt fel, dar la fel de mult mi-a placut Sienkiewicz : Prin foc si sabie, Potopul, Pan Wolodyovski. Scriitorii rusi mi s-au parut valorosi si am citit cu mare placere Turgheniev (Prima iubire, Un cuib de nobili), Dostoievski (Crima si pedeapsa, Fratii Karamazov, Amintiri din casa mortilor), Cehov (cel mai mult mi-au placut piesele de teatru : Livada cu visini, Unchiul Vania, Trei surori; dar am citit si nuvelele lui), Lev Tolstoi (Anna Karenina, Invierea, Razboi si Pace), Aleksei Tolstoi (Calvarul), Solohov (Donul linistit). Din Wladyslaw Reymont am citit Taranii, Comedianta, Framantari.
Nu cred ca exista cineva care sa nu fi citit carti politiste. Pentru mine Agatha Christie (cam tot ce a scris), Arthur Conan Doyle (Aventurile lui Sherlock Holmes, Cainele din Baskerville, Diamantul Coroanei, Firma Girdlestone, O lume disparuta, Semnul celor patru etc.), Peter Cheyney (Ce le pasa damelor, Nu poti pastra restul, Ultimul pahar).
Sunt momente cand o carte de dragoste te relaxeaza, altadata o carte politista iti ia gandul de la problemele cotidiene. Sunt carti pe care ai vrea sa le termini cat mai repede pentru a le afla deznodamantul si pe care totusi nu ai vrea sa le termini niciodata pentru ca te-ai atasat de personaje si iti place lumea in care te gasesti.
Nu mai mentionez cele mai cunoscute titluri citite recent pentru ca pe multe dintre ele le-au mentionat altii in raspunsurile lor. Nu am acum timpul necesar sa mai enumar. Totusi as putea reveni la aceasta intrebare daca imi amintesc ceva.
Iti doresc spor la ceea ce faci si lectura placuta

37 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La grea intreprindere te-ai angajat si nu prea ii vad finalitatea. Fiind pasionat de lectura sigur ca stii ca s-au mai facut destule asemenea topuri si nu se poate sustine ca vreunul este mai bun decat altul, in mod obiectiv, nici chiar criticii nu au ajuns la aceeasi concluzie. Cred ca fiecare am face lista cu cartile preferate si gusturile sunt foarte diferite. Din aceste motive te rog sa ma scuzi ca nu dau vreo lista si nici nu-i vad utilitatea. Numai bine!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Radu Tudoran: Sfarsit de Mileniu (7 volume, ultimul, din pacate, neterminat);
Stephen King: Misery;
Radu Paraschivescu: Ghidul nesimtitului;
Arthur Golden: Memoriile unei gheise;
Heinrich Mann: Ingerul Albastru;
Vladimir Nabokov: Lolita;
Jeffrey Archer: Povestiri cu final neasteptat.

Si mai sunt inca multe. Am incercat sa fac o lista de "suflet" si nu una de "lecturi obligatorii", mergand pe principiul ca, de cand ma stiu, am urat ideea de a mi se impune ceva.

mira
| mira a răspuns:

"Forsyte Saga(6volume)" de Galsworthy,
"Razboi si pace" de Lev Tostoi,
"Mos Goriot" de Balzac,
"Eugenie Grandet" de Balzac,
"Rosu si negru" de Stendhal,
"In cautarea timpului pierdut" de Marcel Proust

| Bacemi explică:

Va multumesc tuturor pentru binevointa. Si astept cu nerabdare si alte persoane dornice sa ma ajute.

| Minnie a răspuns:

Jane Austen - toate
Agahtha Christie - toate
Mark Twain - Tom Sawyer, Hucleberry Finn, Jurnalul lui Adam si al Evei
Dan Brown - toate
Arthur Conan Doyle - toate
Emily Bronte
Charlotte Bronte

| AvalohAlyn a răspuns:

1. Elevul Dima dintr-a saptea
2.Romanul adolescentului miop(Mircea Eliade)
3. William Shakespeare-Romeo si Julieta
4.Cismigiu and comp(Grigore Bajenaru)
5. Enigma Otiliei
6.Contele de Montecristo
7. Volumele ''Ciresarii'' (Constantin Chirita, 5 volume)
8. Jules Verne-20 000 de leghe sub mari
Astea imi plac mie mult si cred ca merita sa fie citite. Daca imi mai amintesc o sa mai revin.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Nu sunt chiar atat de orgolios incat sa cred ca lecturile mele vor avea acelasi ecou si in mintile si sufletele altora, in primul rand pentru ca inainte de Revolutie era o cu totul alta societate si alta scala de valori si criterii, dar am sa dau totusi cateva titluri, care pe mine m-au influentat foarte mult la vremea lecturarii lor:

Aveturile lui Tom Sawyer si Hucleberry Finn - si restul.

Ciclul Muschetarilor si restul, Pardaillan si Fausta, Povestile Nemuritoare, 1001 de nopti, Petre Ispirescu, Ion Creanga, Basmele lui Wilhelm Hauff - superbe!, Comoara din insula, Contele de Monte Cristo, Robinson Crusoe, Capitan la 15 ani, Omul cu inima de aur, Omul amfibie, Fii bun pana la moarte, Placebo >> Intermediarul >> Tratat despre oaspeti - Mircea Sandulescu, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, Patul lui Procust, Cel mai iubit dintre pamanteni, Julia - S. Maugham, Adam si Eva - L. Rebreanu, Magicianul - John Fowles, Fii si indragostiti, Amantul Doamnei Chatterley - D. H. Lawrence = un roman de referinta, exceptional pentru mintile deschise si neimbacsite de ignoranta si tabuuri, profund realist, romantic dar si dramatic totodata, pasional si sfasietor pe alocuri...

Cartea de la San Michele - Axel Munthe, Caietele roz - Dumitru Tranca, Ana Blandiana - poeziile si proza, Alexandru Ivasiuc - romanele, Sandra Brown - romanele pasionale si realiste! - Atentie! - aparute dupa Revolutie!, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, si multe multe altele! de cunoastere si de psihologie, diverse, si sexologie!

Sa nu uiti sa ne spui si noua cum a iesit lista finala, adica ce titluri au intrunit cele mai multe voturi, etc! Daca tu nu stii, poate vreun frate stie si te poate ajuta cu SPSS, sau alt program statistic! Success!

http://www.youtube.com/watch?v=ulEHogq4Xwo

| shadovv a răspuns:

Petre Ţuţea – Între Dumnezeu şi neamul meu
Nicolae Steinhardt – Jurnalul fericirii
Mircea Eliade – Sacrul şi profanul
Ioan Mosu – Limonariu sau livada duhovnicească
Constantin Noica – Jurnal filozofic
Eugène Ionesco – Însinguratul
Søren Kierkegaard - Discursuri edificatoare

Răspuns utilizator avertizat
| MrBeanTeddyBear a răspuns:

Colt alb
Aventurile lui Nils Holgerson
Aventurile lui Tom Sawyer
Damnarea
Ucenicul Vraciului
Blestemul Vraciului
7 zile pentru eternitate
Don Quijote
AICI, IN TARAMUL DRAGONILOR
CERCUL DE AUR
Ocolul pamantului in 80 de zile
Hotul vrajitor
Zmeul imparat
Calatoriile lui Sindbad marinarul
Peter Pan in Gradinile Kensington

Ar fi mei multe dar cam acestea sunt preferatele...

| AliiB a răspuns:

Singura carti care mi-au placut si le-am citit in mai putin de 2 zile( 2 zile fiecare)
1) 10 negri mititei
2) Jurnalul unui pusti 1 & 2
3) The vampire diaries 1, 2, 3, 4
3) Pantalonii calatori 1&2

| eu17 a răspuns:

In ipoteza in care vei mai trece pe la acestre intrebari, iti voi da un sfat: niciodata, dar niciodata nu iti propune sa faci o lista de carti, a citi "gospodareste" nu e o solutie in a acoperi o mare parte din literatura universala necesara pentru o oarecare cultulra literara, deci nu te margini la limita. cu respect, eu17

| Gregory a răspuns:

Salut. Cărțile mele preferate sunt:
- „Sfânta Scriptură";
- „Filocalia" (toate cele douăsprezece volume);
- „Proloagele" (ambele volume);
- „Viața, boala, moartea" - Mitropolitul Antonie de Suroj;
- toate cărțile publicate de Sfântul Arsenie Boca;
- „Alexandru Lăpușneanu" de Costache Negruzzi;
- „Chirițele" de Vasile Alecsandri;
- „Cuore (inimă de copil)" de Edmondo de Amicis;
- „D-ale carnavalului" de Ion Luca Caragiale;
- seria de cărți „Harry Potter" de Joanne K. Rowling;
- „Mizerabilii" de Victor Hugo;
- „Pelerinul rus", tradus din limba rusă de Arhimandrit Paulin Lecca;
- „Tom Sawyer" de Mark Twain;
- „A douăsprezecea noapte" de William Shakespeare.
Succes în continuare cu această inițiativă. happy

| Contrast a răspuns:


Stephen Covey – Eficienta in 7 trepte sau un abecedar al intelepciunii
Toate acestea le vei face si tu… Si chiar mai multe – Greg Simmons
Copiii sunt din rai-dr John Gray
Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde
La rascruce de vanturi - Emily Bronte
Misterele Parisului-Eugen Sue
Scrisorile Lordului Foulgrin-Randy Alcorn
Invaluiti in iubire-Jannette Oke(de fapt recomand toata seria... 8 volume)
A fost odată într-o vară -Jannette Oke
Moştenirea din prerie(3vol)-Jannette Oke
Iarna nu ţine o veşnicie -Jannette Oke
Rascumparata prin iubire-Francine Rivers
Ultimul devorator de pacate-Francine Rivers
Trilogia "Emblema Leului"(3vol)-Francine Rivers
Dragoste si respect(Dragoste: ceea ce-si doreste es cel mai mult/Respect :ceea ce-si doreste el cel mai mult)-Emerson Egerichs
Copilul furat-Christoph von Schmid
Cosul cu flori-Christoph von Schmid
Cuibul cu pasari-Christoph von Schmid
Codul lui DaVinci-Josh MacDowell
Codul spart al lui DaVinci-James Garlow & Peter Jones
...si multe altele... dar nu ma pun sa scriu tot ce am in biblioteca, sau ce-am citit. happy



| astamicuta a răspuns:

1.Scrisoare de dragoste -Mihail Drumes
2. Cismigiu & comp -Grigore Băjenaru
3. Invitatia la vals - Mihail Drumes
4. Elevul Dima dintr-a saptea -Mihail Drumes
5. Notre-Dame de Paris - Victor Hugo

| CenturyChild a răspuns:

Shogun - James Clavell

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

Gargui - Andrew Davidson

Legendele Olimpului - Alexandru Mitru

Codul Bunelor Maniere astazi - Aurelia Marinescu tongue (ar trebui citit totusi nu? )

Jane Eyre - Charlotte Bronte

| petru a răspuns:

Posibil este ca multora sa fie binefacator de citit :
Noul Testament, Fiind Cartea de capatai a crestinilor,
Vechiul testament pentru a intelege religia si filosofia, dar si partea antica a istoriei Neamului iudeu,
Iliada si Odisea lui Homer, Geografiile lui Strabon, Elegiile lui Pindar, pentru a cunoaste putine din cele ale Neamului european-tracic,
Getica lui Vasile Parvan, sa incepem a sti cine suntem noi, romanii de azi,
Scrierile/Dialogurile lui Platon, pentru a pasii in cele ce au fundamentat filosofia, arta politica, si nu numai a europenilor-tracilor,
desigur util ar fi a citii cel putin (gasesc eu)
cele scrise in versuri si proza de catre Vasile Alecsandrii, George Cosbuc si mai ales toate volumele lui Mihail Eminescu si nu numai scrierile poetice ale sale, atat pentru instruirea caracterului insa si pentru desfatarea sufleteasca cuprinsa si in poeziile sale
consider ca ar fi util, pentru cunoasterea unor framantari ale Neamului crestin-romanesc, cartea scrisa de C. Z. Codreanu "Pentru Legionari"
desigur pentru placere si amuzamrent sunt zeci de mii de romane, nuvele piese de teatru, insa pentru formarea unei bune cunoasteri si formare unei personalitati puternice trebuesc aprofundate zcerile marilor ganditori ai lumii, dintre care eu am enumerat o mica parte din cei de mine preferati/cititi!
petru borodi/Cluj

indrumatore sunt si scrierile lui Mircea Heliade

| →βσσblėėŝ←׃╳ a răspuns:

Alchimistul - Paulo Coelho
Vrajitoarea din Portobello - Paulo Coelho
Unsprezece minute - Paulo Coelho
Manualul Razboinicului Lumini - Paulo Coelho
Diavolul si domnisoara Prym - Paulo Coelho
Brida - Paulo Coelho
O plimbare de neuitat - Nicholas Sparks
Ultimul cantec - Nicholas Sparks

| morena a răspuns:

Ingeri si demoni----Dan Brown
Codul lui Davinci----Dan Brown

| sufletdecopil_1208 a răspuns:

Biblia

| Danny a răspuns:

Codul Lui DaVinci - Dan Brown
Conspiratia - Dan Brown
Inger si Demon - Dan Brown
Fortareata Digitala - Dan Brown
Simbolul pierdut - Dan Brown
Inelul - mostenirea ultimului templier - Jorge Molist
Cu ochii altuia - Giorgio Faletti
Curajul - Holly Black
Gazda - Stephanie Meyer
Cartea fara Nume - Anonymus (nu glumesc... foarte buna carte)
Ochiul Lunii - Anonymus (partea a 2-a)
Fetele Bune ajung in rai, Fetele rele ajung unde vor - Ute Ehrhardt
Fetele rele obtin tot ce vor, Fetele bune nu pierd nimic - Ute Ehrhardt
Oracolul Lunei - Frederic Lenoir

Sper c-am fost de ajutor, sunt carti pe care le-am citit cu mare drag, majoritatea sunt insa thrillere politiste happy

| ana1995 a răspuns:

Depinde ce genuri. Eu sunt mai mult cu fantasy si science-fiction Eu ti-as recomanda totusi cateva carti :
1. Gazda de Stephanie Meyer
2. Bestia de Alex Flin
3. Seria Jocurile Foamei de Suzanne Collins
4. Jurnalele Vampirilor de L. J. Smith
5. Ultimul Cantec de Nicholas Sparks
6. O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks (+ toate celelalte romane ale lui Sparks)
7. Trilogia 'Stapanul Inelelor' de J.R.R. Tolkien
8. Initiatul de Katherina Kurtz & Deborah Turner Harris
9. Seria Harry Potter de J. K. Rowling
10. Saga Amurg de Stephanie Meyer
11. Micul Print de Antoine de Saint-Exupery
12. Seria 'Tunele' de Roderick Gordon si Brian Williams
13. Soptindu-le Vrajitoarelor de Anna Dale
14. Sange Albastru de Melissa de la Cruz
15. Seria 'Copii lampii fermecate' de P.B.Kerr
16. Fiodor M. Dostoievski - Crima si pedeapsa (1 si 2)
17. Mica Printesa de Frances Hodgson Burnett
18. Jules Verne (toata colectie - superbe carti)
19. Elevul Dima dintr-a saptea de Mihail Drumes
20.Aquamarine de Alice Hoffman
. am citit multe carti la viata mea. Nici nu mai tin minte. Nu puteam sa le scriu pe toate, dar acestea sunt cateva dintre cele mai frumoase carti pe care le-am citit Gazda de Stephenie Meyer fiind pe locul I. Sper ca am putut ajuta.

| Struţ_7924 a răspuns:

Iti las cateva carti din lista mea - nu intra neaparat in categoria "trebuie citite", dar pe mine m-au impactat destul si cred ca ti-ar placea si tie, macar una dintre ele: "Punct Contrapunct"/"Orb prin Gaza"/"Minunata lume noua" (Aldous Huxley); "1984" (George Orwell); "Mesteci si respiri mai usor" (Constatin Popescu). Ti-as fi recomandat si ceva de la Dean R. Koontz, dar am vazut ca l-ai mentionat intr-un raspuns mai vechi.
Succes!

| Cori_7775 a răspuns:

Delirul placerii de duffy mcGregor;
Ingeri si demoni de Dan Brown;
Mancatorii de ziduri de Serge Brussolo;
Lacate carnivore de Serge Brussolo;
Satra Zaharia Stancu;
Chinuieste-I pe copii de Jon Saul;
Protectorul de Jon Saul;
Legendele Olimpului vol 1 zeii de Alexandru Mitru;
Vinetou si piratii de Krl May;
Urmasii lui Vinettou de Krl May;
De ce iubim femeile de Mircea Cartarescu;
Comoara din lacul de argint de Krl May
Ultima iubire a lui Napoleon de Krl May;
Satiricon de Petronius;
Creatura de John Saul;
Prezenta de John Saul;
Casa de la rascruce de John Saul;
Mana dreapta a deavolului de John Saul
Umbra de John Saul;
Somnambulii de John Saul;
Misery de Stephen King;
Pact cu moartea la Belgrad de gerard de Villiers;
Sfera de Michael Chrichton;
Mara de Ioan Slavici;
Proiect divin de John Saul;
Marile sperante de Charles Dickens
Fortareata digitala de Dan Brown
Panza de paianjeni de Cela Serghey
Padurea nebuna de Zaharia Stancu
Conspiratia de Dan Brown
Invitatie la vals de Mihail Drumes(
Eneida de Publius Vergilius
Poveste despre doua orase de Charles Dickens
Scrisoarea de dragoste de Mihail Drumes
La rascruce de vanturi de Emily Bronte
Femei de Charles Bukowski
Sexus de Henry Miller
Soapte de Dean Cuntz
Rosu si negru de Sthendal
Adio, frumoasa mea de Raymond Chandler
Rebecca de Daphne du Maurier
Visul de Emile Zola
Tess d'Urberville de Thomas Hardy
Imaginea din oglinda de Sandra Brown
Texas Lucky de Sandra Brown
Luni de fiere de Pascal Brukner
Varste le lui Lulu de Almudena Grandes
Eseu despre orbire de Jose Saramago
Interes sau dragoste? de Daphne Clair
Ciuma de Albert Camus
Jurnalul lui Bridget Jones de Hellen Fielding
Robinson Crusoe de Daniel Defoe
Cazul Pelican de John Grisham
Extazi de Ryu Murakami
Rapita la 12 ani de Sabine Dardenne
Elogiul mamei vitrege de Mario Vargas Llosa
Fratii Caramazov de Feodor Mihailovici Dostoievski
Secrete bine pazite de Sandra Brown
Matase frantuzeasca de Sandra Brown
Amintiri din casa mortilor de Feodor Mihailovici Dostoievski
Anna Karenina de Lev Nicolaevici Tolstoi
Ciocoii vechi si noi de Nicolae Filimon
Viata la tara de Duiliu Zamfirescu
Tanase Scatiu de Duiliu Zamfirescu
Inimi cicatrizate de Max Blecher
Cinci nori colorati pe cerul de rasarit de Florina Ilis
Gora de Rabindranat Tagore
Şoareci şi oameni de John Steinbeck
Justine de Marchizul de Sade
Maestrul si Margareta de Mihail Bulgakov
Crimele iubirii de Marchizul de Sade
Bestea umana de Emile Zola
Adela de Garabet Ibraileanu
Cel mai iubit dintre pământeni de Marin Preda
Amorurile unui prinţ de Guillaume Apollinaire
Nu ucideti femeile de Maria Luiza Cristescu
Cruciada copiilor deFlorina Ilis
Creatie de Emile Zola
Pasarea Spin de Colleen McCullough
Durabila iubire de MCevan Jan
Parfumul de Patrick Suskind
Zbor deasupra unui cuib de cuci de Keen Kesey
Reteaua Istambul de Gerard de Villiers
Amazoanele din Pyongyang de Gerard de Villiers
Cosmar in Columbia de Gerard de Villiers
Văduva aiatolahului de Gerard de Villiers
Golful francezului de Daphne du Maurier
Zborul Soimului de Daphne du Maurier (
Tapul ispasitor de Daphne du Maurier
Hanul Jamaica de Daphne du Maurier
Batalie in Sri Lanka de Gerard de Villiers
Matilda de Roland Dall
Binladen haituit de Gerard de Villiers
Unsprezece minute de Paolo Coelho
Veronika se hotaraste sa moara de Paolo Coelho
Diavolul si domnisoara Prym de Paolo Coelho
Zahir de Paolo Coelho
Al cincilea munte de Paolo Coelho
La raul Piedra am sezut si am plans de Paolo Coelho
Marchiza de Brinvilliers de Alexandre Dumas
Sa vezi Malta si apoi sa mori de Gerard de Villiers
Sabia lui Binladen de Gerard de Villiers
Cavalerul reginei de Alexandre Dumas
Ascanio de Alexandre Dumas
Departe de lumea dezlantuita de Thomas Hardy
Colecţionarul de cadavre de Anthony King
Morarul care urla la luna de Arto Paasilinna
Memoriile unei gheise de Arthur Golden
Eugenie Grandet de Honore de Balzac
Puscaria de femei de Anthony King
Viata mea iti apartine de Florence Barclay
Camera mortii de John Grisam
Cainele din Baskerville de Arthur Conan Doyle
Barbati care urasc femeile de Stieg Larsson
Fata care s-a jucat cu focul de Stieg Larsson
Complotul voluptatii de Sandra Brown
Chiar si ingerii cad de Sandra Brown
Fiul lui Nostradamus de Michel Zevaco
Castelul din nori s-a daramat de Stieg Larsson
Puntea suspinelor de Michel Zevaco
. Cavalerii Pardaillan de Michel Zevaco
Epopeea dragostei de Michel Zevaco
Fausta de Michel Zevaco
Fausta invinsa de Michel zevaco
Pardaillan si Fausta de Michel Zevaco
Iubirile lui Chico de Michel Zevaco
Fiul lui Pardaillan de Michel Zevaco
Comoara faustei de Michel Zevaco
Sfarsitul lui Pardaillan de Michel Zevaco
Sfarsitul Faustei de Michel Zevaco
Crimele familiei Borgia de Michel Zevaco;
Dama cu camelii de Alexandre Dumas;
Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas;

| Lacramioara7531 a răspuns:

Un inger ranit
(Nikita T. Teodoridi )
Antonel
(Vasile Marcu)
Limonariu mirenilor-Crucea vietii. Intamplari de folos
Acestea sunt cartile ce merita a fi citite de oricine.

| bebe_1671 a răspuns:

"Hamlet" – William Shakespeare

"Pe aripile vantului" – Margaret Mitchell

"Calatoriile lui Gulliver" – Jonathan Swift

"Cel mai iubit dintre pamanteni" – Marin Preda

"Domnisoara Cristina"- Mircea Eliade

"Romeo si Julieta"- William Shakespeare

| kire a răspuns:

Jules Verne-toate
Aventurile lui Tom Sawyer-toate
Twilight-toate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Pe aripile vântului" - Margaret Mitchell
"Mândrie și prejudecată" - Jane Austen
"Jane Eyre" - Charlotte Bronte
"La răscruce de vânturi" - Emily Bronte
"Marile speranțe" - Charles Dickens
"Madame Bovary" - Gustave Flaubert
"Maja desnuda" - Vicente Blasco Ibanez
"Elisabeth, împărăteasă fără voie" - Brigitte Hamman
"Fata care s-a jucat cu focul" - Stieg Larsson
"Orașul cu salcâmi"- Mihail Sebastian
"Enigma Otiliei" - George Călinescu
"Concert din muzică de Bach" - Hortensia Papadat Bengescu
"Cel mai iubit dintre pământeni" - Marin Preda
"Viața pe un peron" - Octavian Paler
"Autoportret într-o oglindă spartă" - Octavian Paler
"Maitreyi" - Mircea Eliade
"Romanul adolescentului miop" - Mircea Eliade
"Patul lui Procust" - Camil Petrescu
"Opere cumplite. Volumul I" - Florin Piersic Jr.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"lucrezi" la o lista sau intocmesti o lista, bacemi? ...marele carturar!