| CheshireDeadCat a întrebat:

Am nevoie de ajutorul fetelor şi femeilor care au fost într-o situaţie similară. De când mă ştiu, am secreţii vaginale mult mai abundente decât e normal, fiind mereu nevoită să port absorbante de fiecare zi. Mai avea şi un oarecare miros, gust şi consistenţă, uneori, stranie.
Luna trecută am fost la ginecolog la un control de rutină, mi s-au luat analize şi mi s-a spus că totul e în regulă. Acu am secreţii şi mai abundente, de culoare gălbuie, miros pronunţat. Iar în timpul contacului sexual lichidul mai are şi o consistenţă brânzoasă.
Am ciclul regulat. Trebuia să mi se înceapă ieri sau alaltăieri şi încă nu s-a început. Nu ştiu dacă are vreo legătură.
O vizită la ginecolog oricum voi mai face curând, dar aş vrea să ştiu totuşi ce şi de la ce ar putea fi. Mersi anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată/femeie :)


Cel mai probabil, este vorba de o infecţie genitală/vaginită, probabil o CANDIDOZĂ!

TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar/adecvat.


Dacă secreţia vaginală NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz/gălbui ), atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.

Iar dacă secreţia este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi ( interne sau externe ) – poate reprezenta o candidoză.

Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.

Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.

Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:

Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.

Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.

Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.

De ce se face testul?

In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.

Pregatire pacient

Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.

Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.

Ce poate afecta testul?

Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).

Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Ar fi bine să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate.

Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.

Dacă NU tratezi INFECŢIA ( vaginita ), poţi face diverse COMPLICAŢII :
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
SURSA : http://www.i-medic.ro/......e/vaginita

Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut


Apoi, la terminarea tratamentului, TREBUIE să mergi IAR la control pentru alt test de secreţie vaginală şi confirmarea vindecării!

Evident, şi partenerul TREBUIE să se trateze!
Ceri tratament şi pentru el.

De asemenea, NU se face sex ( DELOC ) în timpul tratamentului ( până mergi iar la control şi ai confirmarea vindecării )!
În plus, NU se face sex neprotejat!


Toate cele bune.

| CheshireDeadCat explică (pentru bursuc001):

Mersi, am citit şi eu asta pe net. Dar am fost mai puţin de o lună în urmă la ginecolog şi nu a găsit nimic. Am pus întrebarea deoarece poate găsesc ceva concret ce ar putea fi şi mă adresez iar la medic cu întrebarea dată. Dar din toate enumerate mai sus, eu nu am dureri sau mâncărimi.

| bursuc001 a răspuns (pentru CheshireDeadCat):

Cu plăcere happy

NU sunt "obligatorii" toate simptomele, e suficient dacă apar o parte dintre acestea...
Spre exemplu, secreţia vaginală cu consistenţă brânzoasă indică ( în 90-95 % din cazuri ) o candidoză sad

Din păcate, fără un test de secreţie vaginală, nimeni NU poate să-ţi spună exact/"concret" ce infecţie ai!
Iar acel test NU-l putem face online - deci, va TREBUI să mergi la un control ginecologic happy


Multă sănătate.

| CheshireDeadCat explică (pentru bursuc001):

Am fost și nu mă deranjează să mai merg. Dar după analize mi s-a zis că e tot curat. De aceea caut persoane care au avut aceeași problemă.

| bursuc001 a răspuns (pentru CheshireDeadCat):

Chiar dacă ai fost la un control ginecologic şi ai făcut acel test de secreţie ( la care totul a fost ok ) acum o lună, este posibil ca, între timp, să fi apărut un dezechilibru al florei vaginale şi să fi făcut o candidoză :(

Cauzele pot fi multiple şi, în mod SIGUR, au fost ( şi în cazul tău ) prezente cel puţin 2-3 dintre aceste posibile cauze...

Vezi mai multe detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......nala_10736

http://www.romedic.ro/candidoza-genitala

http://www.sfatulmedicului.ro/......inale_5802

| CheshireDeadCat explică (pentru bursuc001):

Mersi. Secreţiile erau şi înainte cam aşa. Acu au înceut să mă deranjeze mai tare doar.

| bursuc001 a răspuns (pentru CheshireDeadCat):

Cu plăcere happy

O zi frumoasă.

| SkyPilot a răspuns:

Dupa cum ai remarcat mai demult, exista google. Si exista si o gramada de informatie, mai putina in Romaneste, mai multa in Engleza. Ai sa gasesti acolo informatii legate de ce ar putea fi in functie de mirosul specific.

| CheshireDeadCat explică (pentru SkyPilot):

laughing crezi că nu am căutat pe google? Eu am pus întrebarea deoarece vreau răspuns de la persoane care au avut aşa situaţie. Sunt multe amănunte pe care nu le găseşti la un loc pe google. În plus, partea cu google o zic mai mult pentru întrebările stupide gen "ce e masturbarea?", acu e vorba de experienţele altor persoane.

| SkyPilot a răspuns (pentru CheshireDeadCat):

In Engleza sunt raspunsuri destul de bine documentate si detaliate pe net. Am cautat si eu ceva similar si am dat peste un blog al unei individe care lucre in domeniu, nu imi mai amintesc specialitatea si din pacate nu am salvat nici linkul, dar isi facea reclama cabinetului in acest mod. Intrebarea ta fiind "ce poate fi?" mai degraba gasesti un raspuns competent acolo. Pe aici dupa cum bine stii sunt mai mult tineri, iar putinele persoane care au aceasta problema au aflat de la ginecologul lor exact ce ai aflat si tu.

| CheshireDeadCat explică (pentru SkyPilot):

Tot ce am găsit pe net e că seamănă a candidoză. Dar tot mă miră că analizele au ieşit curate.

| SkyPilot a răspuns (pentru CheshireDeadCat):

Analizele nu gasesc decat ceea ce cauta. Testele acopereau si candidoza?
Ar mai fi si informatia de mai jos (copiata de pe un site). Ai facut ce zic ei acolo? (intrebarea este pentru tine, nu are rost sa-mi raspuzi)
"Pentru confirmarea diagnosticului de candidoza vaginala (chiar daca sunt prezente simptomele mai sus enuntate) medicul va va recomanda efectuarea unor analize din secretiile vaginale. Acestea sunt recoltate in cabinetele de ginecologie si vor fi analizate microscopic sau prin efectuarea de culturi intr-un laborator.

Pentru ca rezultatul examenului secretiilor vaginale sa fie corect, cu 24 ore inaintea efectuarii lui nu se recomanda efectuarea de spalaturi intravaginale nici macar cu apa si este interzis contactul sexual. Igiena intima a organelor genitale externe poate fi efectuata cu apa si sapun."

| CheshireDeadCat explică (pentru SkyPilot):

Da, făcusem analizele în prima zi după terminarea menstrei. Mai erau mici urme de sânge. Respectasem tot ce e scris acolo. P.S. Ţi-am scris mesaj privat. A ajuns?

| SkyPilot a răspuns (pentru CheshireDeadCat):

Da.

| Mitrica_Emilia_Elena_1982 a răspuns:

Buna.nu ai spus si ce varsta ai? o scurgere vaginala este absolut normala pentru o femeie.scurgerea vaginala isi modifica consistenta, culoarea mirosul si chiar gustul dupa dupa perioadele ciclului menstrual.cand esti la ovulatie ai o scurgere vaginala care de fapt e mucusul cervical de consistenta unui albus de ou si ceva mai abundent. dupa terminarea ovulatiei mucusul cervical devine mai branzos.din propia experienta iti spun ca o scurgere vaginala isi poate schimba consistenta si mirosul si de la anumite antibiotice sau alte medicamente.te si doare burta cand ai aceasta secretie vaginala? poate ar trebui sa consulti un medic. poate si o colpita care e o ciuperca si se vindeca cu ovule vaginale numite clotrimazol.acestea se introduc in vagin dupa o spalare prealabila, doar seara inainte de a te pune in pat. sper ca ti-a fost de folos raspunsul meu.sanatate multa.

| CheshireDeadCat explică (pentru Mitrica_Emilia_Elena_1982):

Mersi. Ştiam în linii generale informaţia pe care ai scris-o.