Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172958intrebari
Quiz-uri TPU
Kurtmann
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
24 Oct
SATI 304.344AFISARI
197.285VIZITE
180.084V. UNICI

Buna.fratele meu da teza saptamana asta la matematica, e in clasa a 7-a.aceeasi problema am avut-o si eu anul trecut.nu stiu cand se aplica la asemanarea triunghiurilor teorema lui thales, reciproca lui thales, sau teorema fundamemntala a asemanarii.sunt trei formule diferite si problema este ca nu stie care unde sa o aplice.de exemplu una se aplica la demonstrat ca doua tr sunt asemenea, alealalte doua nu stiu cand se aplica, pentru a demonstra ce? deci va rog, e tare stresat cu asta. daca puteti sa ma lamuriti care teorema pentru ce se aplica? mersi:*:*Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Deci Thales:
  Avem un triunghi ABC, si o paralela DE la dreapta BC. Conform Thales rezulta ca AD/DB=AE/EC. Folosesti asta sa afli una din drepte, de ex sti AD, DB, AE si afli EC.
  Reciproca lui Thales:
  Avem un triunghi ABC si o dreapta DE. Daca stim ca AD/DB=AE/EC rezulta ca DE paralel cu BC. Asta o folosesti sa arati ca 2 drepte saunt paralele sau ca dupa ce arati ca sunt paralela sa aplici teorema fundamentala si sa arati ca ADE asemenea cu ABC.
  Teorema fundamentala a asemanarii:
  Avem un triunghi ABC si o dreapta DE paralela cu BC(D apartine AB si E apartine AC). Conform teorema fundamentala a asemanarii rezulta ca triunghiul ADE asemenea cu triunghiul ABC rezulta AD/AB=AE/AC=DE/BC. Asta o folosesti tot sa afli o dreapta daca le sti pe celelalte, sau de ex daca AD/AB=3 atunci si AE/AC=3 si asta o poti folosi in alt triunghi sa afli o dreapta.
  Nu stiu daca intelegi ceva... dar eu chiar am inteles teoremele alealaughing

 • 1 răspuns RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Într-un triunghi, o paralelă dusă la una dintre laturi determină pe celelalte două laturi segmente proporţionale. Se aplica formulele pentru a afla masurile laturilor.