Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3106104intrebari
Quiz-uri TPU
StarShinerS
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
3 Mai
SATI 316.235AFISARI
158.606VIZITE
142.170V. UNICI

Buna.fratele meu da teza saptamana asta la matematica, e in clasa a 7-a.aceeasi problema am avut-o si eu anul trecut.nu stiu cand se aplica la asemanarea triunghiurilor teorema lui thales, reciproca lui thales, sau teorema fundamemntala a asemanarii.sunt trei formule diferite si problema este ca nu stie care unde sa o aplice.de exemplu una se aplica la demonstrat ca doua tr sunt asemenea, alealalte doua nu stiu cand se aplica, pentru a demonstra ce? deci va rog, e tare stresat cu asta. daca puteti sa ma lamuriti care teorema pentru ce se aplica? mersi:*:*Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Deci Thales:
  Avem un triunghi ABC, si o paralela DE la dreapta BC. Conform Thales rezulta ca AD/DB=AE/EC. Folosesti asta sa afli una din drepte, de ex sti AD, DB, AE si afli EC.
  Reciproca lui Thales:
  Avem un triunghi ABC si o dreapta DE. Daca stim ca AD/DB=AE/EC rezulta ca DE paralel cu BC. Asta o folosesti sa arati ca 2 drepte saunt paralele sau ca dupa ce arati ca sunt paralela sa aplici teorema fundamentala si sa arati ca ADE asemenea cu ABC.
  Teorema fundamentala a asemanarii:
  Avem un triunghi ABC si o dreapta DE paralela cu BC(D apartine AB si E apartine AC). Conform teorema fundamentala a asemanarii rezulta ca triunghiul ADE asemenea cu triunghiul ABC rezulta AD/AB=AE/AC=DE/BC. Asta o folosesti tot sa afli o dreapta daca le sti pe celelalte, sau de ex daca AD/AB=3 atunci si AE/AC=3 si asta o poti folosi in alt triunghi sa afli o dreapta.
  Nu stiu daca intelegi ceva... dar eu chiar am inteles teoremele alealaughing

 • 1 răspuns RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Într-un triunghi, o paralelă dusă la una dintre laturi determină pe celelalte două laturi segmente proporţionale. Se aplica formulele pentru a afla masurile laturilor.