anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu facultate sau fara facultate, tot la KFC ajungi. La concluzia asta am ajuns uitandu-ma in jur si invatand din experienta celorlalti.Toti se zbat sa aiba studii superioare ca mai apoi sa lucreze pentru o firma care nu da doi bani pe tine.Salariul care ar trebui sa fie unul multumitor nu e de ajuns pentru a te intretine cu atat mai putin pentru a intretine o familie.Toate corporatiile au o gramada de pretentii de la angajati iar nesimtirea are aceleasi proportii.
Voi ce ziceti, merita sau nu sa faci o facultate in zilele noastre? Merita sa pierzi timpul si banii pentru o facultate?

Răspuns Câştigător
| Wehrmacht a răspuns:

Daca iti place ceea ce faci da, merita.Eu m-as duce pe chimie.Nu ca se castiga ci pentru ca imi place.Nu iti gasesti de lucru? Daca esti bun in ceea ce faci si te pasioneaza o sa te duca capu' sa-ti deschizi propria afacere nu? Si daca-s multi ca tine in domeniu' o sa ai si angajati.
Eu de exemplu n-am prea auzit de programatori neangajati.Sau de medici.Sau alte chestii similare.De ce? Sunt chestii cautate iar primul exemplu poate sa faca ce-i trece prin cap.Sunt cazuri cu adolescenti care au facut chestii pe care au luat bani.
Da' daca o arzi cu calitati antreprenoriale(sper ca asa le spune) sau cu facultatea de litere(sper ca asa ii spune si asteia) si te plangi ca nu iti gasesti de lucru....pai frate, cam cati oameni au nevoie de tine? Acum serios.Mai ales in primul caz.Tot aud de management de exemplu, se plang saracii ca n-au job si totusi nu-si fac si ei propria afacere.Pai n-ar cam trebui sa stii cum sa o faci mai ales daca esti in domeniu?

Problema e ca multi fac facultati si ajung la ideea "Trebuie sa fiu angajat".Da' du-te dracu' frate, daca cineva chiar are nevoie de abilitatile tale n-ar trebui sa te preocupe prea tare asta.
Asta asa, la modul general.

Personal, nu prea stiu ce sa cred.Adica...sunt atatea chestii pe care le pot face incat nu stiu daca chiar merita o facultate. Poate doar pentru ce se invata pe acolo pe domeniul care ma intereseaza da' asta doar asa pentru cunostintele mele, n-as baga-o la inaintare daca vreau sa ma angajez.

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, daca esti bun si daca in timpul facultatii muncesti pe branci, asa cum ar trebu. daca te duci la facultate ca sa inveti 5 ore pe zi, program de gravide, este normal sa primesti bani ca si cum ai facut un sfert de facultate. Fii sigur ca daca mergi la o facultate care te pasioneaza si inveti in fiecare zi intens, 14 ore, inclusiv in vacante si ai note mari, nu trebuie sa fii geniu ca sa gasesti un job bun. Trebuie doar sa arati ca eti apt de munca si iti doresti sa inveti. Facultatea este perioada in care ar trebui sa inmagazinezi 90% din ceea ce vei folosi in profesia ta, deci este cea mai grea si mai epuizanta perioada din viata in care nu ai timp de multe in afara de invatat. dar dupa facultate, cand stii deja enorm de multe si firmele vor sa cumpere stiinta ta, poti sa te relaxezi, sa ai o viata mai usoara. daca in facultate o duci intr-o plictiseala si o distractie, toata viata vei plati scump delasarea de atunci.

| hypothesis a răspuns (pentru Brigaela):

14 ore pe zi de invatat. Serios sau glumesti?

| Brigaela a răspuns (pentru hypothesis):

Nu, cum sa glumesc? In sesiune, un student, merge lejer pana la 18 ore. Nu e mult 14 ore, stai linistit, iti ia un pic pana iti intri in ritm, dar invatatul este interesat si frumos si devine extrem de distractiv dupa ce ii dai de gust.

| hypothesis a răspuns (pentru Brigaela):

Nu inteleg cum privesti tu aceste 14 ore de invatat,probabil continue.
Cum sa vin de la cursuri, si ma apuc obsesiv sa invat pana dimineata, ce viata trista. Oricat de placut ar fi (pentru TINE), cred ca ai o perspectiva gresita. Si totusi, cum ajungi sa inveti 14 ore? La o anumita perioada de timp sau ZILNIC?

| Brigaela a răspuns (pentru hypothesis):

Zilnic pe perioada facultatii, dar sigur ca pun aici si orele petrecute la facultate. Nu e deloc trist, cum sa fie trist sa faci ceva super interesant care e in acelasi timp si util? Nu inveti obsesiv, ci din curiozitate, din dorinta intensa de a sti mai mult, de fi mai bun. Invatatura e precum banii, tot ce inveti e castigat. daca cineva ti-ar oferi bani mereu mereu, ti s-ar parea trist si obsesesiv? Tinand cont ca ulterior ai putea sa-i cheltuiesti cu mare incantare? Inveti in primii ani, adica de la 7 ani pana pe la 25 de ani, timp in care afli lucruri multe si imbini placutul cu utilul si dupa aceasta perioada (care este, te asigur cea mai intensa, frumoasa si interesanta perioada din viata, neegalata de nimic la capitolul bucurie sufleteasca si mentala) incepi sa cheltui din invatatura acumulata, gasindu-ti un job bun si fiind util societatii. Iar invatatura devine, cu siguranta, o necesitate, ti se va prea ca pierzi orele in care nu afli nimic nou, in care nu te imbunatatesti ca om, ca intelectual, ca profesionist.

| hypothesis a răspuns (pentru Brigaela):

Dar totusi cand propui 12-14 ore si spui ca 4-6 ore nu e suficient mi se pare dubios laughing

| Brigaela a răspuns (pentru hypothesis):

Nu e dubios. Si mie mi se pare dubios ca oameni care au invatat in perioada facultatii doar 4-6 ore se mira apoi ca nu sunt specalisti exceptionali si ca sunt preferati altii in locul lor, pretinzand chiar: nu ne-a invatat facultatea nimic, dar uitand de fapt ca ei au luat facultatea ca pe o lunga vacanta, cu program de munca de gravida. Mi se pare logic daca inveti doar atat de putin, adica nici macar o zi de munac obsinuita, desi toata lumea stie ca perioada facultatii este cea mai incarcata din punct de vedere al muncii din viata unui om, sa fie greu sa-ti gasesti un job in domeniul respectiv, pe care de fapt iul stapanesti superficial

| hypothesis a răspuns (pentru Brigaela):

Cred ca dvs. generalizati. Nu toate facultatile necesita o asa "toceala" pentru a o trece cu brio. O facultate pe profil real (cum ar fi informatica-fizica-mate-etc.) necesita invatatul acela inteligent cu cap si nu toceala acea inutila care poate nu te ajuta sa treci nici peste partea teoretica dar mite sa ajungi la practica.
Cu ce rost sa fac 50 de probleme care se rezolva la fel, cand pot mari gradul dificultati si punandu-mi neuronii mai mult la munca?

| Brigaela a răspuns (pentru hypothesis):

Dar cine a zis ca trebuie sa tocesti. Evident ca nu e cazul sa faci 50 de probleme identice daca stii cum, in timpul respectiv poti face 20 de probleme cu coeficient de dificultate crescator. Numarul de chestii care pot fi invatate, de probleme care pot fi rezolvate, de nelamuriri care pot fi clasificate este infinit. De-abia daca faci asa cum zic eu vei vedea ca apare frustrarea ca nu poti face mai mult de 1% din ce ti-ai dori si ce te-ar interesa si ajuta in viitor.
Nu cred ca exista facultati care pot fi facute prost, doar facultati in care marea majoritate a studentilor se complac sa le faca prost si atunci nivelul e scazut. Dar niciodata nu te opreste nimeni sa o faci tu foarte foarte bine si la standarde exceptionale.

| Gizăz a răspuns:

Da. Când eşti un mega-geniu ca mine şi faci o Universitate bună afară cu-n post în cercetare asigurat. smug

| anonim_4396 explică (pentru Gizăz):

Nu-i cazul meu si a celor mai multi.
Oricum, felicitari!

| AvalohAlyn a răspuns:

Daca faci ceva din pasiune si din dragoste pentru acel domeniu, merita.O sa gasesti un job mai putin platit sau greu dar macar faci ceva ce iti place.
E trist tare, ca unii cu facultate ajung la KFC. diplomele nu mai au valoare ca pe vremuri..acum tot omul de orice fel are facultate. facuta la fara taxa sau cu putin noroc la buget.

Cei care au de castigat dupa ce termina o facultate sunt cei ce sunt prea pasionati si prea''nebuni'' pentru acel domeniu.Sa faci ce iti place niciodata nu e degeaba.E doar parerea mea.Si eu o sa fac facultate,asta imi doresc, dar sper sa nu ingros randurile celor de la KFC. oricum in Romania este posibil orice. Tara nimanui si a tuturor posibilitatilor(negative) sad
Fa ceea ce iti place, cand faci ce iti place, niciodata nu regreti, nu e un timp pierdut.

| FemeiaPisică a răspuns:

Faptul că unii nu au găsit un loc de muncă pentru specializarea sa, nu înseamnă că au făcut o facultate degeaba.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Merita sa faci o facultate daca iti dai interesul in domeniu. Multi dintre cei despre care vorbesti tu aici au impresia ca diploma aia le gaseste si loc de munca, si respect si bani multi. GRESIT. Toate astea ti le aduce munca ta impreuna cu diploma.

Degeaba faci o facultate de IT sa zicem daca nu ai constinte sa treci de testul de angajare, dar totdata e posibil nici sa nu ajungi la test daca nu ai diploma de facultate

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Cei cu facultate au prioritate pe piata muncii. Daca n-ai facultate si nici nu stii o meserie poti doar cara lazi in piata sau sa fii sofer. Mai nou si soferii au facultate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt de acord cu tine. Daca nu ai pile si relatii, nu ajungi undeva. Sunt oameni foarte inteligenti care traiesc in saracie, iar cei care nu au idee despre ce inseamna cuvantul "inteligenta" devin proprietari si cei mai "mari" in societate. Totusi, nu strica facultatea, uneori sunt si sanse sa reusesti, chiar daca, cheltuiesti o suma mare de bani, si dupa sa te trezesti ca ti-ai irosit viata, iar nu e bine. In viata a ajuns sa conduca rautatea si prostia. Toti spun ca trebuie sa fim buni, dar ar trebui sa asculte ceea ce spun, pentru ca sunt doar vorbe, nu si fapte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rind trebuie sa ai in consideratie in ce tara doresti sa-ti dezvolti influenta sociala de exemplu, eu traiesc in Moldova de peste Prut si voi pleca din tara cit mai curind deoarece aici nu exista viitor, dar daca ai capacitati si doresti sa te afirmi atunci trebuie macar sa incerci

| gratargratar a răspuns:

Daca faci facultatea cum trebuie, nu ajugi la kfc. Astea-s scuze pe care le lanseaza cei ce nu-si fac studiile serios.

Fii serios, invata si pe langa programa de curs, persevereaza. Nu vei ajunge la kfc garantat. Nu te lua dupa cei ce incurajeaza lenea si cauta scuze ieftine.