| Andreeamaria555 a întrebat:

Cum pot retine mai usor comentariile la romana pentru BAC? Le incurc intre ele, mi se pare foarte greu! Voi cum ati procedat?

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Daca citesti operele nu ai cum sa le incurci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa o ****, garantat o n-o sa mai incurci nimic.

| Iunix a răspuns:

Normal că le încurci între ele dacă le citești pe toate într-o singură zi. Azi citești un comentariu, mâine îl citești din nou, poimâine scrii pe o foaie ce ai reținut din comentariul pe care l-ai citit. Și așa procedezi cu toate comentariile, și metoda asta o poți aplica la toate materiile.

| Copila2016 a răspuns:

Încearcă să le repeți într-un cântec sau poezie. Scrieți pe o foaie sau pe laptop versurile și le vei citi cu voce tare cântănd sau zicând poezie. Te va ajuta să reți mai bine.

| ElenaSt2011 a răspuns:

Salut. Daca vrei sa retii comentariile literare, este bine sa nu le tocesti - adica sa nu le inveti pe de rost. Este mult mai bine daca iti faci o schita cu ideile principale. Daca este vorba despre proza (de exemplu: un roman, o nuvela, un basm, etc.) este ideal sa respecti urmatorul tipar:
- zici ceva despre operele literare ale autorului respectiv, (eventual despre viata autorului - dar asta este facultativ);
- zici rezumatul pe scurt al romanului; (Ai grija aici sa respecti cele 5 puncte importante: expozitiunea, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant si deznodamantul).
- faci o descriere a personajelor;
- poti incheia cu niste concluzii.

| Pandaaaaaaaa a răspuns:

A facut Psihotrop melodii pentru asta, cauta pe Youtube "Mihai Preda".

| Pandaaaaaaaa a răspuns:

Cauta pe Youtube "Mihai Preda". Sper sa te fi ajutat.

| Gabriela_Urucu_1984 a răspuns:

Eu urasc din tot sufletul comentariile! Ideal este sa citesti operele, sa memorezi franturi/citate din ele, sa stii exact care este structura unui comentariu de text...
In introducere : Informatii despre text, despre autor.
In cuprins: sentimentele naratorului(eului liric), tema generala, moduri de expunere, imagini artistice, elemente de versificatie, timpul si actiunea.
Incheiere: parerea ta despre text, ce transmite autorul prin acest text sau ce sentimente are fata de personajul principal.
Mult succesc!