| Dumbi a întrebat:

Cum as putea sa scriu din nou frumos? In scoala primara scriam cel mai frumos din clasa, dar scriam destul de incet(asa zic eu). Acum, scriu destul de ok si scriu foarte repede(termin primul mereu daca e ceva de copiat sau de dictat, si nu am nici o greseala), dar as vrea sa scriu un pic mai frumos… Nu toata lumea imi intelege scrisul, doar cu cine stau in banca, s-a obisnuit cu scrisul meu si intelege.

Stiu ca doar prin exercitiu o sa faci din nou un scris frumos, dar nu pot sa scriu romane doar pentru scris. Si stiu si ca daca scrii mai incet scriu mai frumos, dar nu pot sa scriu ca melcul… Pierd sirul propozitii la dictare. Niste exercitii? Tata scrie super frumos, repede si caligrafic si pe el l-am intrebat cum a reusit sa aiba scrisul asta, si mi-a zis ca nu stie…

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ce drăguț din partea ta, băiat fiind, să-ți dorești a scrie caligrafic.
Mai ales azi, când mulți ignoră scrisul de mână, când nici măcar nu mai sunt interesați să-l înfrumusețeze, ori să-i dea un aspect plăcut și îngrijit. Pentru că butonarea tastaturilor și a smartphone-urilor e mult mai modernă. Acum, greșelile gramaticale au și ele, o scuză. Scriem de pe telefon, unde nu toți avem "norocul" să deținem majuscule, virgule, cratime. Mai lipsește și câte o tastă. )) Dar, ce mai contează, dacă telefonul poartă toată vina? La cât costă azi un telefon, poate ar trebui să scrie singur, după dictare.hee hee
Acum, tu ai două posibilități. Ori te faci doctor, unde scrisul ți-l poate descifra, doar cei cu studii în domeniu.
Ori, cu răbdare, poți învăța să scrii lizibil/frumos. Nu e o glumă, e ca și când ai învăța alfabetul, de la început. De cunoscut, îl cunoști, nu e nici o îndoială, însă acum, trebuie să înveți a-i 'picta' literele.
Sunt multe site-uri frumoase, de unde îți poți alege scrisul dorit. Eu am învățat să scriu frumos de la mama, dar poate fi vorba (și) de o moștenire genetică.
Important e să exersezi literele care-ți plac, apoi să încerci să le unești. Nu te grăbi să sari peste o literă, care nu îți place cum ai creionat-o, ci revino asupra ei, până ești mulțumit de rezultat, abia apoi treci mai departe.
Ai nevoie de multă răbdare, ambiție, conștiinciozitate. Dar în vacanțe, poți exersa, zilnic. Folosește creionul. Și e bine să ai lângă coala de scris, chiar și o gumă de șters (radieră).
Rapiditatea o obții, doar exersând zilnic. E ca atunci, când înveți stenografia. Nimic nu se obține fără muncă. Nici măcar un scris frumos...

5 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Exersand,exersand si iar exersand! Iti recomand sa inveti a scrie cu mana opusa a celei cu care scrii deja! iti va dezvolta creierul. e mai bine sa fi ambidextru. Eu zic sa te inveti sa scrii cu ambele maini, decat sa scrii mai frumos, asta daca nu scrii prea urat si trebuie sa te mai ''corectezi''. incetul cu incetul, iti vei reveni. scrie mai putin si de calitate. ce e mult si prost strica! numai bine iti doresc happy

| Dumbi explică (pentru Donsavas):

Cu ce ma ajuta sa scriu cu mana stanga?laughing Numai cei care sunt stangaci, pot scrie si cu dreapta si cu stanga, gen Cheloo.
Nu prea are rost sa imi perfectionez scrisul la mana stanga…

| Donsavas a răspuns (pentru Dumbi):

Iti dezvolta creierul. nu exista stangaci sau dreptaci. ei se formeaza in timp. Eu ti-am dat un sfat, te priveste daca il urmezi sau nu!

| Lukasz a răspuns:

Pai eu sunt la fel ca si tine, eu am incercat sa scriu asa pe o parte, si e destul de frumos, adica pe partea dreapta, dar te doare mana rau dupa.dar zic ca merita. De obicei pe mine nu ma intereseaza cum scriu, dacaa profesoara/profesorul mi l intelege.

| Costy9991 a răspuns:

Sa treci din nou pe la gradinita, clasele 1-4 big grin laughing