NOname
| NOname a întrebat:

Afaceri şi binefaceri: BOR vs ONG.
http://morometia.ro/ofcr/investigatii/afaceri-si-binefac eri-bor-vs-ong/
Păreri?

92 răspunsuri:
| DarkAndDreary a răspuns:

Nu se mai fac bani din biserici?

NOname
| NOname explică (pentru DarkAndDreary):

Adică?

| ElenaRomann a răspuns:

Sunt peste 570 de programe sociale initiate de Biserica. Din acestea doar vreo 20 sunt cu finantare mixta (si stat si Biserica), restul fiind cu finantare 100% oferita de Biserica.

| HowdidIgethere a răspuns:

Daca legea proprietatii ar fi fost respectata de Cuza si de comunisti, Biserica nu ar avea nevoie de finantare de la stat.

| Holiday a răspuns (pentru HowdidIgethere):

Daca legile ar fi respectate, atunci BOR-ul ar fi acuzata de inselaciune, printre altele, mai exact au vandut ceva ce nu pot oferi, si anume viata vesnica. Toate acele bunuri pe care le-au avut si le au sunt rodul acestei inselatorii. Asa ca nu doar trebuiau confiscate, dar, conform legii ar trebui sa raspunda si penal. Pe langa obligarea oameilor de a munci fara plata pe pamanturile bisericii si altele.

| HowdidIgethere a răspuns (pentru Holiday):

Eu de buna voia mea merg si cotizez la biserica, fara sa fiu inselat de nimeni. Nu m-a convins nimeni, m-am convins singur si am dreptul sa cred in ce vreau.
Nu este un argument pentru incalcarea legii proprietatii LEGAL obtinute.
Mai degraba poti spune ca o afacere este inselare, pentru ca platesti in pret un profit, fiindca nu ai incotro.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru NOname):

Nu inteleg ce pot face cu atatia bani.

| sublime89 a răspuns:

BOR = mafie sustinuta de stat. Iar un stat care sustine mafia nu poate fi numit decat stat mafiot. Romania a ales singura sa ramana o tara plina de indoctrinati. Nu ne-a impus nimeni asta, deci nu putem da vina pe altcineva. Poporul face o tara, iar poporul roman asa tara a stiut sa faca.

| Filip23 a răspuns:

Se cheltuie bani de la buget pentru sport, se cheltuie bani de la buget pentru teatru, pentru opera sau muzica simfonica.
De ce BOR vs ONG? De ce BOR versus copii saraci? De ce BOR versus batrani sau bolnavi? N-am auzit sa puneti in opozitie banii pentru sport sau teatru cu copii bolnavi. Oare de ce?
Raspunsul este : pentru ca va deranjeaza pe voi biserica. Din fericire nu faceti voi bugetul.

NOname
| NOname explică (pentru Filip23):

Pentru că finanţarea de către stat(/noi), din banii publici, a cultelor religioase, a bisericilor, a popilor nu se justifică în niciun fel şi sfidează logica şi bunul simţ, deranjând extrem de mult prin nedreptate, absurditate, nesimţire şi mai ales ipocrizie.

- http://www.tpu.ro/......aniei-are/

- http://www.tpu.ro/......impotriva/

- http://www.tpu.ro/......titudinea/

- http://www.tpu.ro/......-000-deja/

- http://www.tpu.ro/......ebook-com/

| KhludCiprian a răspuns:

Concluzia ce pare din comparatia acestor grafice e ca BOR nu e ONG. Adica nu exista o corelatie intre bani si beneficiu.

Mai mult, cu siguranta cand cineva (precum Remus Cernea) critica BOR, se pare ca statul chiar se simte ofensat:
http://www.hotnews.ro/......-lucru.htm

Rusine, oameni ca astia fac de rusine pe crestinii ce chiar fac o fapta buna din umanitate (sau ateii ce o fac, sau oricine altcineva) si chiar lucreaza in ONG-uri (sau nu numai)!

Pacat ca traim intr-o tara atat de anapoda!

NOname
| NOname explică (pentru KhludCiprian):

Absurdul mi-a ajuns până-n gât...
În loc să înceteze cu finanţarea cultelor sau măcar să reducă din ea, idioţii din parlament aprobă alte cretinităţi în defavoarea oamenilor. Parcă s-au tâmpit toţi în disperarea sa de a-şi păstra funcţiile.

Ruşine! Ruşine lor, ruşine "preafericilor" şi ruşine nouă, că încă-i mai suportăm!

| Holiday a răspuns (pentru HowdidIgethere):

Si la Caritas oamenii depuneau bani de buna voie, nu-i obliga nimeni, dar si aia au promis ceea ce nu puteau da, cine a zis ca esti obligat? Eu am spus ca nu ofera serviciul pentru care platesti.
Despre afaceri, preturi, profit, etc si cum functioneaza ele nu cred ca are rost sa vorbim, din cate vad nu ai nici minime cunostinte, dar ce trebuie sa retii e ca daca platesti cuiva ceva (si asta nu se reduce la bani), iar acel cineva nu iti da produsul sau serviciul promis la standardele promise se cheama inselaciune(cu exceptia cazurilor de forta majora, dar aici nu e nici pe departe vorba de asa ceva).

| Filip23 a răspuns (pentru NOname):

Nu are legatura cu ce am spus eu. In acelasi mod in care nu pui in opozitie sportul sau teatrul cu un scop caritabil nu pui nici biserica. Asta era ideea.
Sentimentele voastre fata de biserica le stiu.

NOname
| NOname explică (pentru Filip23):

Ideea e (printre multe altele, pe care văd că tot refuzi să le înţelegi) că biserica pretinde a avea scopuri caritabile - în folosul umanităţii - şi a desfăşura acţiuni caritabile - nu doar să-i hrănească pe oameni cu poveşti -, cifrele însă vorbesc de la sine.

Cerşeşte, escrochează, fură şi adună o grămadă de bani din toate direcţiile, inclusiv de la stat, iar "operele de caritate" sunt doar nişte picături în mare, praf în ochi...
Restul de peste 90% unde se duce?
Chiar şi cu tot luxul în care se scaldă, cu toate limuzinele, vilele şi acoperişurile de aur, nu se explică unde dispar, sub a cui saltea, acele uriaşe sume de bani...strânse de-a lungul zecilor, sutelor de ani, totalul carora putem doar bănui (căci aproape totul se face la negru şi este lipsit de sinceritate, onestitate, transparenţă).

E şi firesc că pe orice om întreg la cap, neorb şi neprost, îl revoltă această nedreptate şi ipocrizie: preoţii îndeamnă la sărăcie şi cumpătare, dar pentru alţii, nu şi pentru ei...şi mulg în continuare, cu aroganţă şi nesimţire, un stat, care şi aşa abia se mai ţine pe picioare. Parcă ar fi complet lipsiţi de empatie şi conştiinţă...

| milan9 a răspuns:

În eparhiile Patriarhiei Române se derulau acum doi ani 767 de proiecte şi programe sociale, din care 561 finanţate din fonduri proprii, 22 cu finanţare externă, 24 cu finanţare publică şi 160 cu finanţare mixtă.
Astazi aceste cifre cu siguranta s-au
"imbunatatit" si mai mult...

Sunt initiative binevenite, iar eu unul astept chiar si mai mult pe viitor...

| milan9 a răspuns:

În cadrul aşezămintelor social-filantropice şi prin intermediul programelor şi proiectelor sociale, au fost acordate 895.350 de servicii sociale unui număr de 211.495 de beneficiari unici.
Dintre acestea, 166.397 au fost servicii sociale pentru 105.717 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii şi Statului, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări,

40.987 - servicii sociale pentru 19.143 persoane cu dizabilităţi (deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA),

640.694 - servicii sociale pentru 74.752 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi cu grave probleme de sănătate,
47.272 - servicii sociale pentru 11.883 victime ale traficului de persoane, victime ale violenţei familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităţilor naturale, şomeri.

NOname
| NOname explică (pentru milan9):

Iar faci pe "avocatul diavolului", milan9?

Oricât ai despica firul în patru, oricâte liste mi-ai înşira, să simulezi productivitate şi cantitate, schimbă asta cu ceva faptul că "operele de caritate" ale Bisericii Ortodoxe Române reprezintă sub 5% din banii încasaţi de la bugetul de stat?

De ce să sponsorizăm Biserica Ortodoxă Română şi nu Organizaţiile NON-Profit, care chiar fac ceea ce spun?

De ce am prefera Filantropia BOR făcută parcă după modelul Filantropica?
http://youtu.be/0vVpsJnbq3A

O părere obiectivă şi sinceră despre articol se poate, milan9 (că spam-ul acesta l-am văzut deja de sute de ori şi nu m-a impresionat)? Mulţumesc.

| milan9 a răspuns (pentru NOname):

Suma primită de la stat NICI PE DEPARTE nu acoperă costul celor 40 % din salarii (cât oferă de fapt statul), costurile de renovare, restaurare monumente, construcţii de Biserici, etc...
Banii primiti de la stat sunt prea putini pentru ca dupa cheltuielile enumerate mai sus sa ajunga si pentru instituţiile sociale. In consecinta, instituţiile sociale patronate de Biserica sunt SUSTINUTE DIN FONDURI PROPRII.

Mai exact, în eparhiile Patriarhiei Române se derulau in 2012 (acum acestea sunt bineinteles mai multe) un numar de 767 de proiecte şi programe sociale, din care 561 finanţate din fonduri proprii, 22 cu finanţare externă, 24 cu finanţare publică şi 160 cu finanţare mixtă.

NOname
| NOname explică (pentru milan9):

Ce tupeu poţi avea... împreună cu nesimţiţii pe care-i aperi!
Nu văd de ce statul ar trebui să acopere vreun cost în ceea ce priveşte cultele religioase şi să plătească facturile vânzătorilor de iluzii. Iar tu te plângi că e prea puţin?!
Îmi provoci greaţă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Oamenii ca ea merg la spovedanie si impartasanie se gudura frumos pe langa preoti dar e clar ca in minte acestor omaeni nu e altceva decat ura ai lipsa informatiei. Citesc biblia ca pe un roman de prost gust, blameaza totul si reneaga apoi dzeu e de vina pentru problemele/stilul lor de viata. Dar uita esentialul: mergi la sfintele moaste te rogi sa fii vindecat si ajutat in conditiile in care acel sfant a fost ortodox, a predicat din biblie, a primit bani pentru ridicarea de manastiri si biserici si rezultatul este acesta.
Intr-adever preoti cu har sunt peste tot ochii sa ai sa-i vezi, si sa nu uitam ca:"orice padure are uscaturile ei!"
Asta asa... Ca tot blameaza ceva ce nu cunosc, nu vad, nu inteleg desi totul le sta la discretie.
Ce are de-a face credinta ta cu greselile altora? Ce treaba are drumul tau in dzeu cu pacatele altora? Cine suntem noi sa judecam? Nici o grija! Are cine!

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Ai venit şi aici cu bârfa ta de prost gust?

Nu ai habar ce fel de om sunt şi ce fac sau nu fac (îţi aduc la cunoştinţă că nu am călcat în biserică de ani de zile şi nu intenţionez), aşa că nu arunca cu afirmaţii idioate bazate exclusiv pe imaginaţia ta bolnavă!

Când îţi ignor tâmpeniile şi toate atacurile, toate băgările în seama stupide şi gratuite, nu ţi-e clar că nu mă interesezi, că nu-ţi înghit prostia şi nu o să stau să explic evidentul unui obtuz cu mintea spălată şi cu aere de mare moralist şi înţelept?

"Cine suntem noi sa judecam?"...şi faci pe judecătorul cu mine. Tare ipocrit mai eşti!

În loc să te porţi ca babele bârfitoare de la biserică, mai bine ai încerca să fii util şi la obiect. Până acum ai fost irelevant, stupid şi degeaba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Ar trebui sa mergi pe burta... In loc sa vii cu gura mare.Gratuit! Stii tu de ce! Sau sa zic: stim noi de ce? Relax nici nu m-am obisit sa iti citesc pomelnicul jalnic si lipsit de esenta. Lasa dex-ul! Succes!

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

"Cu gura mare, gratuit, jalnic si lipsit de esenta"...te-ai caracterizat perfect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

De ce te simti NONAME jignita in prorpiul amor? Nu faci cata realitatii tale? Trist. Stii si in cazul mirenilor se spune la fel:"e plina padurea de uscaturi!" E asa o placere sa discut cu tine gratuit chiar!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Am un asa chef de"barfa" si o pofta de o cafea numai buna la ora asta asa calduroasa.
Poate o "punem" de-o cafea! Ce zici? Gratuit chiar!

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Pentru mine e o plăcere să discut cu oamenii inteligenţi, neipocriţi şi interesanţi. Tu nu faci parte din această categorie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Cine se aseamna se aduna. laughing ce ai tu nu se poate numi inteligenta. Mai degraba frustrare aruncata la voia intamplarii pe acest site! Dupa cum spuneam gratuit chiar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Gata ai trecut la categoria "inteligentilor" sau "non existentilor"? Gratuit chiar laughing

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Tu te aduni cu fanaticii şi ipocriţii ca tine prin biserici. Aici te-ai băgat neinvitat (şi din 6 postări în niciuna nu mi-ai răspuns la întrebare).
Aprecierea din partea unui specimen ca tine ar fi o insultă, aşa că mulţumesc.

M-ai plictisit destul. Treci la o bârfă în altă parte!