Întrebare recomandată | SergiuOsan a întrebat:

Considerati ora de religie importanta?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Sunt de parere ca orice materie predata in scoli ar trebui sa fie bazata pe lumea reala din jurul nostru. Religia nu e o astfel de materie. Ea nu aduce decat niste basme nesustinute de absolut nicio dovada, si-i sperie pe copii cu povesti despre iad si suferinta eterna. Religia trebuie inlocuita cu istoria religiilor, unde elevii sa invete despre originea reala a acestora si sa-si faca singuri o parere despre credibilitatea lor.

107 răspunsuri:
| MirelusRoxi a răspuns:

Nu prea :p

| Dumniezău a răspuns:

Nu.E indoctrinare in masa.Ar trebui ca orele de religie sa fie interzise in scoli.

| DarkAndDreary a răspuns:

Nu. Chiar dimpotriva.

| oprescudorin11 a răspuns:

Este o materie, macar de cultura generala, orice om trebuie sa aiba notiuni, doar traiesti in societate.E ca oricare materie. Daca dai la medicina iti mai trebuie 'analiza matematica'? Nu. Dar macar notiuni de baza se predau la colegiu.

| mODIN a răspuns:

Deloc

| KhludCiprian a răspuns:

As dori sa fie ora de religie in care sa se prezinte comparat: "religia crestina" vs "religia musulmana" vs "religia hindusa" vs "religia budista", nu sa invatam o versiune "curatita" a Bibliei, ca sa scuze oamenii sa nu citeasca Biblia si sa creada ce zice preotul si mai tare.

Dar visez cu ochii deschisi, stiu! happy

| Deaad a răspuns:

Deloc.Orele de religie sunt niste porcarii care nu ar trebui sa se predea in scoli.Este o insulta nenorocita la adresa scolii.
Dar daca tot se preda religia ca de..., n-ai ce face:sa se zica dracu despre istoria religiilor, despre mai multe religii, filosofiile lor desi sunt neimportante.E ora consumata degeaba.Iti pierzi ore bune din viata asistand la mizeria aia.Sa nu mai zic ca se spune si rugaciunea la inceput si la sfarsit de ora.Cel putin la mine asa se facea.

NOname
| NOname a răspuns:

Importantă pentru prostirea tineretului, ruperea lui de realitate şi pentru îmbogăţirea popilor? Da, probabil.

Orele de religie în educaţia copiilor le consider mai degrabă dăunătoare (mai ales sub forma sub care sunt predate în România).

| SergiuOsan explică (pentru oprescudorin11):

Daca dai o geana pe la orele de religie numai de notiuni de cultura generala nu te lovesti

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu e importanta. Suntem generatii intregi care n-am studiat religia in scoli...

| SergiuOsan explică (pentru KhludCiprian):

Si alternativa visata de Cernea mi se pare in regula (in loc de religie etica)

| milan9 a răspuns:

La aceasta ora de educatie morala se invata lucruri despre viata, despre suflet, nu sunt la fel de interesante precum o lecţie de anatomie sau geografie- (avem şi spiritual nevoie de o anumită,, natomie"), fiecare elev în formare are astfel ocazia de a avea mai multe cunoştinţe în realizarea unei ierarhii a valorilor pe plan moral, nu numai material;

Sunt valori în funţie de care se va conduce o viată întreagă şi de care va depinde si eternitatea…

| Inferno a răspuns:

Nu.

| SergiuOsan explică (pentru milan9):

Hmmm nu pentru asta era facuta biserica? Sau e pe principiul "daca nu vine Mahomed la munte vine muntele la Mahomed" thinking

| milan9 a răspuns:

Ora de religie presupune în primul rând educaţie morală şi mai puţin prezentare a unui specific dogmatic. Cel puţin, aşa cum ştiu din toate sursele pe care le am, cam pe această educaţie morală se insistă cel mai mult.

Eficienţa educaţiei morale nu constă atât într-o asimilare a unei culturi generale (lucruri care în general sunt cunoscute din familie), cât mai ales în punerea în discuţie a temelor morale generale, practice şi esenţiale pentru echilibrul psiho-fizic al persoanei umane...

Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive.

| SergiuOsan explică (pentru milan9):

Mda... foarte util e din punct de vedere moral sa invete copii despre cinstirea icoanelor, a moastelor care vindeca cancerul (cine dracu' mai are nevoie de medici), a pelerinajelor sau liturghie. Foarte folositor

NOname
| NOname a răspuns (pentru milan9):

Aha, desigur, poate doar în lumea ta de basm.

http://youtu.be/kSFTUCuJUs0

https://www.facebook.com/....../photo.php

E o îndoctrinare, milan, una care dezinformează, prosteşte şi traumatizează copiii. Li se umple capul cu basme, superstiţii şi tradiţii absurde.

Copiii sunt puşi să se roage, să stea în genunchi, să aibă credinţe iraţionale...şi doar în privinţa unui singur zeu, zeului creştin-ortodox. Toată "educaţia" este bazată pe subiectivism şi favoritism. Nu aşa se îmbogăţeşte cultura generală şi nu prin ameninţări se învaţă etica/morala (cea creştină fiind, oricum, în mare parte depaşită şi bizară).

http://i.imgur.com/C3J2wuL.png

| milan9 a răspuns (pentru NOname):

In materie de credinţa, orice exprimare care constrange libertatea este indezirabila...
De aceea orice educatie, morala, civica, atat in cadrul familiei si cu atat mai mult in cadrul public, vor trebui sa respecte in mod absolut libertatea persoanei.

Tot respectul pentru cei care reusesc acest lucru. Ceilalti..., fac un deserviciu credintei lor, si semenilor...

NOname
| NOname a răspuns (pentru milan9):

Vezi tu, milan, "vor trebui-ul" tău rămâne la stadiul de vorbe, praf în ochi. Realitatea e alta...şi este aprobată şi susţinută de Biserica Ortodoxă Română (asta în caz de ai iluzii că poţi da vina pentru toate relele ce se întâmplă şi pentru un program şcolar idiot, începând cu manualele de religie, pe cazuri particulare).

| TheAvenger a răspuns:

Dacă te referi la ora aia în care mă dau cu tuș și-mi conturez sprâncenele, atunci nu. Îi doar o oră bună de nimic în care îmi găsesc orice altă preocupare.

| Exilee a răspuns (pentru NOname):

Nu este vorba de asta. "Vor trebui-ul" acela trebuie sa fie esential. Ce putem dori mai mult de atat? Religia ne explica clar CUM TREBUI SA splicam desi este greu. Cel putin ar trbeui sa existe indrumatori. Gandeste-te ca religia promoveaza aplicarea / dobandirea virtutiilor, insa saocietatea le spulbera. Deja nu trebuie sa existe manipulare. Societatea aceasta ne inclina spre o parte negativa. Pur sisimplu se promoveaza egoismul fara a mai cunoaste si durerea celuilalt. Insa cum spunea si milan9 si foarte mare dreptate. Conteaza educatia, conteaza si capacitatea de autoeducatie, conteaza copilaria fiecaruia deoarece ea influenteaza organizarea vietii adolescentine si apoi a celei adulte happy

NOname
| NOname a răspuns (pentru Exilee):

Iar eşti pe lângă şi neîntrebat, VreauSaZborCatreStele.

Tu eşti o dovadă vie a faptului că religia dăunează grav unei minţi tinere şi neantrenate. Probabil ai şi uitat cum s-o foloseşti de unul singur şi să aplici o analiză critică, realistă, raţională şi sinceră.

Tot ce e pueril, prostesc şi neadevărat ţi se pare inteligent şi invers. Ţi-a distrus minţile de tot. Condoleanţe!

| Exilee a răspuns (pentru SergiuOsan):

Pai chiar este folositor... TIn sa-ti reamintesc faptul ca Dumnezeu este Doctorul suprem si ca el detine toata tainele stiintei? Stiinta exista gratie Lui si de-asemenea tin sa-ti reamintesc faptul ca s-au savarsit minuni si chiar au aparut vindecari de cancer cu ajutorul icoanelor facatoare de minuni? Da este adevarat! VIndecari au existat inca de la inceputul crestinismului si vor mai exista pentru cei care se roaga cu credinta.

Stiai ca fondatorii medicinei au fost persoanele religioase si cei care au construit spitalele au fost Sfintii Parinti?

| Exilee a răspuns (pentru NOname):

Foloseste-ti si tu mintea in scopuri constructiva, fara a emite niste critice la adresa altora intr-un mediu virtual. Viata este prea scurta. Te afli intr-o tara cu numeroase bogatii naturale. De ce va risipiti din timp intr-un mediu virutla si sa dezbateti astfel de subeicte?

NOname
| NOname a răspuns (pentru Exilee):

Aceeaşi întrebare poţi să-ţi adresezi şi ţie, mai ales că internetul, în viziunea religioşilor, e "lucrarea diavolului".
Ce cauţi aici?

| BiuL a răspuns:

Nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Exilee):

Nu trebuie sa te superi pe NOname. Ea spue,referindu-se la tine: "Tu eşti o dovadă vie a faptului că religia dăunează grav unei minţi tinere şi neantrenate" Prin consecinta, ea nefiind religioasa, este o minte "batrana si antrenata". In ce consta batranetea se desprinde din sfaturile pe care le da, dar oare antrenamentul mintii sa constea in exprimari de genul: "
Tot ce e pueril, prostesc şi neadevărat ţi se pare inteligent şi invers. Ţi-a distrus minţile de tot. Condoleanţe!"? Asa se educa, nu prin amenintare, ci prin afirmatii categorice! Invata de la experienta EI nereligioasa cum se exprima o "minte antrenata".

| OnuOnulică a răspuns:

Nu, nu o consider.

NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Metanie, vezi-ţi de mătănii şi nu te tot băga aiurea în seamă.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru SergiuOsan):

Eu spuneam ca ar conta ora de religie. Daca o fac profesori incompetenti, asta nu am de unde sa stiu.Doar sa banuiesc vazand nemultumirea ta.