| Holiday a întrebat:

Daca preotii sustin ca exista icoane facatoare de minuni, izvoare tamaduitoare, moaste, rugaciuni vindecatoare si alte prostii de genul asta, de ce cand se imbolnavesc dau fuga la spital si nu apeleaza la unul din mijloacele propovaduite chiar de ei pentru vindecare?

Poate exista ceva mai evident de atat ca ceea ce spun ei nu sunt decat minciuni aducatoare de venituri bisericii?

28 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Astia cu justitia si doctorii sunt cei mai mari hoti ai tarii.

| Elvina a răspuns:

Pai vezi ca stii. E vorba de bani si nimic altceva. Chiar mi-a povestit un prieten care cunoaste un preot si i-a zis ca multe dintre moaste nici nu sunt reale, sunt niste oase doar pentru a atrage credinciosi si implicit banii lor.

| danay72 a răspuns:

Bun argumentul tau.De fapt, in prezent Dumnezeu nu mai face miracole.Matei7:21-23

| Holiday explică (pentru danay72):

N-a facut niciodata, "miracolele" de prin Biblie nu se diferentiaza cu nimic de cele care sustin unii ca s-ar intampla azi, toate sunt doar minciuni.
Povestea in ansamblul ei, de fapt, nu e decat o forma de manipulare, fara nici o baza reala.

| danay72 a răspuns (pentru Holiday):

Sper sa iti fie utile aceste informatii.
Putem avea încredere în miracolele consemnate în Biblie?

SĂ PRESUPUNEM că aţi auzi o întâmplare uluitoare. I-aţi da crezare? Nu-i aşa că depinde mult de credibilitatea persoanei care v-a relatat-o? Credibilitatea ei are legătură nu numai cu felul în care relatează întâmplarea, ci şi cu reputaţia ei de persoană care spune sau nu adevărul. La urma urmei, dacă de-a lungul anilor ea v-a spus întotdeauna adevărul şi nu v-a minţit niciodată cu bună ştiinţă, aveţi toate motivele să credeţi că şi de data aceasta vă spune adevărul.
La fel stau lucrurile şi cu miracolele consemnate în Biblie. Niciunul dintre noi nu era în viaţă când au avut loc acele evenimente. Dar putem stabili dacă o relatare biblică este credibilă, dacă poartă sau nu pecetea adevărului. Cum anume? Vom analiza în continuare câţiva factori care dau credibilitate relatărilor biblice despre miracole.
Multe miracole au fost înfăptuite în locuri publice. Uneori, ele au fost observate de mii, dacă nu chiar de milioane de persoane (Exodul 14:21–31; 19:16–19). Ele nu au fost făcute în secret, departe de ochii oamenilor.
Miracolele s-au caracterizat prin simplitate. Nu a existat o recuzită specială sau un decor spectaculos şi nici n-au fost folosite efecte luminoase înşelătoare. De cele mai multe ori, miracolele consemnate în Biblie au avut loc în urma unor întâlniri întâmplătoare sau a unor cereri venite din partea anumitor persoane (Marcu 5:25–29; Luca 7:11–16). În aceste situaţii, ele nu puteau fi regizate de persoana care le-a înfăptuit.
Motivaţia celor care au făcut miracolele nu a fost aceea de a obţine faimă sau bogăţii. Mai degrabă, motivaţia lor a fost să-i aducă glorie lui Dumnezeu (Ioan 11:1–4, 15, 40). Iehova a condamnat orice încercare de a obţine bogăţii de pe urma puterii de a face miracole (2 Regi 5:15, 16, 20, 25–27; Faptele 8:18–23).
Varietatea miracolelor consemnate în Biblie arată că ele nu puteau fi lucrarea oamenilor. De exemplu, în Biblie se vorbeşte despre diferite miracole: marea sau vântul au fost potolite, apa a fost transformată în vin, la cuvântul cuiva a plouat sau a încetat să plouă, bolnavii au fost vindecaţi, iar orbilor li s-a redat vederea. Aceste miracole şi multe altele arată că în spatele lor trebuie să fi fost o putere supraomenească ce poate controla toate lucrurile (1 Regi 17:1–7; 18:41–45; Matei 8:24–27; Luca 17:11–19; Ioan 2:1–11; 9:1–7).
Nici chiar împotrivitorii care au văzut miracolele nu au spus că ele n-ar fi avut loc. Când Isus l-a înviat pe prietenul său Lazăr, conducătorii religioşi care i se împotriveau lui Isus n-au pus la îndoială faptul că Lazăr murise. Şi nici n-ar fi putut să facă aşa ceva, întrucât Lazăr stătuse în mormânt patru zile (Ioan 11:45–48; 12:9–11). Chiar şi după secole de la moartea lui Isus, autorii Talmudului recunoşteau că Isus a avut puteri miraculoase. Ei doar puneau la îndoială sursa acestor puteri. În mod asemănător, când discipolii lui Isus au fost aduşi înaintea unei instanţe evreieşti, ei n-au fost întrebaţi dacă făcuseră un miracol. Dimpotrivă, conducătorii i-au întrebat: „Cu ce putere sau în numele cui aţi făcut lucrul acesta?" (Faptele 4:1–13).
Aşadar, putem avea încredere în ceea ce spune Biblia despre miracole? Din cele analizate până acum reiese clar că relatările Bibliei despre miracole sunt credibile. Dar există şi alte motive pentru care putem crede aceste relatări. De exemplu, când Biblia vorbeşte despre un anumit eveniment, ea indică adesea timpul, locul şi numele persoanelor implicate. Chiar şi criticii Bibliei sunt uimiţi de exactitatea informaţiilor istorice consemnate în Biblie. Sute de profeţii biblice s-au împlinit deja până în cele mai mici detalii. În plus, Biblia conţine multe sfaturi care contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor interumane, sfaturi care au ajutat oameni de toate vârstele şi din toate mediile sociale. În această privinţă, sfaturile Bibliei sunt fără egal.
Dacă nu aveţi încă încredere deplină în Biblie, vă îndemnăm să vă faceţi timp pentru a o examina cu mai multă atenţie. Cu cât o veţi cunoaşte mai bine, cu atât veţi avea mai multă încredere în ea (Ioan 17:17). Veţi constata că puteţi crede ce spune Biblia despre miracolele care au avut loc în trecut. Astfel, veţi avea motive întemeiate să credeţi şi ceea ce spune Biblia că se va întâmpla în viitorul apropiat.

| Holiday explică (pentru danay72):

" Uneori, ele au fost observate de mii, dacă nu chiar de milioane de persoane."

Pe vremea aia evreii erau cateva zeci de mii toti, daca erau si atatia, de unde naiba milioane de oameni pe acolo, plus ca nu stateau toti in acelasi loc si nici nu i-a chemat cineva sa asiste la "miracol".
Faci si tu niste afirmatii pe care nu le gandesti deloc, iei ce auzi prin diferite scrieri religioase de bun fara sa gandesti.

"Din cele analizate până acum reiese clar că relatările Bibliei despre miracole sunt credibile"

Aceleasi argumente, in paranteza fie spus, stupide, sunt aduse si de alte religii in incercarea de a face credibile diverse "miracole", dar bineinteles ca acelea le consderi minciuni, fiind facute de alti zei, in alt context.
De fapt toate, si cele din Biblie, si celelalte sunt doar fantezii.

"Chiar şi criticii Bibliei sunt uimiţi de exactitatea informaţiilor istorice consemnate în Biblie."

O trimitere catre un critic al Bibliei uimit ai? Dar una reala, nu de pe un site religios plin de minciuni.

" Sute de profeţii biblice s-au împlinit deja până în cele mai mici detalii."

Faptul ca faceti voi niste interpretari ale unor evenimente in asa fel incat sa para ca au vreo legatura cu vreo "profetie", nu inseamna ca s-a indeplinit ceva. Dar cand mintea ti-e orientata si spalata de "invataturi" biblice, ai impresia ca orice zboara se mananca.

"În plus, Biblia conţine multe sfaturi care contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor interumane..."

Omul care, din mîndrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, Dumnezeului tau, sau care nu va asculta de judecator, omul acela sa fie pedepsit cu moartea.

Si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.

Atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s'o nimicesti cu desavîrsire împreuna cu tot ce va fi în ea, si sa -i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.

7dintre dumnezeii popoarelor cari va înconjoara, lînga tine sau departe de tine, dela o margine a pamîntului pana la cealalta-
8sa nu te învoiesti si sa nu -l asculti; sa n'arunci spre el o privire de mila, sa nu -l cruti, si sa nu -l ascunzi.
9Ci sa -l omori; întai mîna ta sa se ridice asupra lui ca sa -l omoare, si apoi mîna întregului popor;
10sa -l ucizi cu pietre, si sa moara,

Etc, etc, etc...

Intr-adevar toate astea imbunatatesc relatiile interumane cum spui tu...e greu sa enunti o penibilitate mai mare, nu-i asa?

" Astfel, veţi avea motive întemeiate să credeţi şi ceea ce spune Biblia că se va întâmpla în viitorul apropiat."

O jumatate de profetie tot exista, cea referitoare la disparitie, doar ca nu e vorba de disparitia oamenilor, ci a religiei crestine.
Nu poti duce o minciuna la infinit, oricat de frumos ai ambala-o, sau oricat de frumos suna.

| milan9 a răspuns:

Contrar fumigenelor aruncate de iehovista @danay, prin apostoli nicidecum nu s-a încheiat posibilitatea de a a face minuni. Prin apostoli minunile de abia au început.

Hristos îi trimite pe Apostoli în lume să predice și să facă minuni:
Luca 9, 2 - Şi i-a trimis să propovăduiască împărăţia lui Dumnezeu şi să vindece pe cei bolnavi.

Nu s-au mai făcut minuni? Cine a spus? De ce, pentru că vor unii să nu se mai facă? În credința lor nici că se vor face vreodată! Interpretarea tipic aberantă! Otrăvitoare interpretare a Scripturii, jenant de penibilă! Din moment ce toată Scripura este o colecție întreagă de minuni prezente la tot pasul, nimic din acest model și mod de viață nu avea să mai continue după?

Mai ales că Hristos de abia își începuse lucrarea în lume și de abia se împlinise făgăduința coborârii în lume a Duhului Sfânt despre care NIMENI NU A SPUS CĂ AR FI PLECAT DIN LUME, ci a rămas lucrător în cadrul lasat de Fiul lui Dumnezeu...

| Holiday explică (pentru milan9):

"Din moment ce toată Scripura este o colecție întreagă de minuni prezente la tot pasul."

Da, ori aia, ori O mie si una de nopti tot aia, numai minuni la tot pasul...

| sublime89 a răspuns:

Ii cam lasa zeul la greu, se pare. Zeul la nevoie se cunoaste, sau ar trebui sa se cunoasca. laughing

| Alcyon a răspuns:

Fiindca minunile nu se intampla prea des. Daca s-ar intampla mereu si oricui, logic, nu ar mai fi un fenomen iesit din comun.

| Jardelin a răspuns:

Si eu m-am intrebat odata, de ce oameni care toata viata l-au respins pe Dumnezeu (cum sinteti voi ateii) atunci cind sint intr-o situatie disperata si medicii nu mai pot face nimic, brusc isi aduc aminte de Dumnezeu si incep sa i se roage Lui?

De ce nu-si mai pun speranta in medici si incep sa-si puna speranta in Dumnezeu?

| Holiday explică (pentru Jardelin):

Te-ai intrebat prost, aia care fac asa nu sunt atei.
Cum sa-ti pui sperante in ceva inexistent?!?

| Jardelin a răspuns (pentru Holiday):

Da sigur, au fost credinciosi toata viata! Viteazule, ai curaj sa infrunti moartea cu ochii si sa spui in clipele acelea "Asta e viata, asta este evolutia. Mor si eu la fel ca toti viermii, ciinii si plantele din lumea asta!"

| Holiday explică (pentru Jardelin):

Daca ai sa cauti prin raspunsurile mele ai sa gasesti asta de mai multe ori, si eu ca si tine vom muri, si ne vor manca viermii sau vom ajunge ingrasamant pentru plante. Daca ai murit e gata, nici viata de apoi, nici inviere, nici suflet, nimic. Ai murit, adio, s-a terminat. Dar sunt destui ca tine atat de speriati si disperati incat sunt in stare sa creada toate porcariile religioase, numai in speranta stupida ca poate au sansa sa traiasca vesnic.
Asta de fapt e baza religiilor, prosteala cu viata vesnica, si nu doar vesnica dar si intr-un loc sau intr-un mod foarte placut. Evident, mega-bullshit-uri, dar uite ca sunt unii care inca mai cred astea...

Nu e vorba de nici o vitejie, e doar realitatea, pe care unii o accepta, altii ca tine prefera sa o ignore si sa creada in fantezii religioase care de fapt nu sunt create decat pentru a profita de naivitatea voastra.

| KodrutZ a răspuns (pentru Jardelin):

Fiindca de fapt nu erau atei. Erau doar niste limbrici duplicitari fara pic de coloana vertebrala.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Jardelin):

Omul caruia ii este frica de moarte ii este frica ca n-a facut ceea ce trebuie in viata. De aceea toti oamenii religiosi se tem de "ultimul ceas". Apare mereu in subconstient acea intrebare "Exista viata de apoi?" sau "Oare Dumnezeu chiar exista? Am ales zeul care trebuie?". Numai cei care sunt impacati cu ideea existentei sau cei care si-au trait viata cum au crezut de cuviinta (dupa cum le-a placut) mor fericiti. Ceilalti mor in teroare si frica. O moarte josnica raportandu-ne la nivelul evolutiei noastre ca oameni, ca civilizatie.

| Alcyon a răspuns (pentru Holiday):

Asta crezi tu. Dar in realitate, n-are cum sa stie nimeni ce se intampla dupa ce mori. Tot ce putem face e sa ne dam cu parerea. Tu te bazezi in afirmatiile tale pe stiinta, care insa nu e infailibila. Cel mai bine e sa fii rezervat.

| relian a răspuns (pentru Jardelin):

Medicii nu isi pun speranta in Dzeu atunci cind nu pot rezolva ceva, doar spun catre familia pacientului respectiv sa le mai dea o sansa sau, cu scopul sa-i faca sa le fie mai usor, ceva de genul imi pare rau bla bla.Niciodata un medic nu spun ajuta-ma doamen sa-l fac pe asta bine.Asa ceva nu exista, medicului respectiv nu-i pasa el doar taie, face cea invatat, cit stie, cit se pricepe si daca reuseste sal salveze bine daca nu pentru el nu e nici o pierdere.Dar medicul respectiv lucreaza undeva unde este platit si trebuie sa se poarte frumos cu clientii. Apoi cum mai toti is religiosi ce vrei sa-i zica? II spune ce ala vrea sa auda si asa il mai linistetste cumva.Bine ca ala tot moare, dar macar nu merge sal ia de git pe mdic pentru neputinta lui, spune da uite saracu doctor se roaga la dzeu pentru noi.Sint chestii doar de estetica nu de conceptie, deci sa nu amestecam avioanele cu submarinele cum spunea cineva.

| pet555 a răspuns (pentru Jardelin):

Am si eu o curiozitate pe care ti-o spun tie fiindca nu prea vad ortodocsi pe aici. Daca omul trebuie sa se intoarca in tarana, ceea ce e in Biblie, de ce sfintii sunt scutiti? Ce ati cautat sa ii dezgropati pe cei care erau ingropati? Desi sunt constienta ca multe "moaste" sunt oase de dinozaur sau altceva...

| DarkAndDreary a răspuns:

Preotii nu sunt "slujitorii Domnului".
Ei stiu exact ce fac, iau bani de la toti credinciosii.

| pet555 a răspuns:

La fel ca oamenii care lesina in pelerinaje. Oare nu si-ar reveni? Moastele si icoanele cu" puteri miraculoase" sunt pacaleli pe care le cred bietii oameni. Oamenii se inghesuie sa pupe oase si sunt numiti "crestini". Eu, spre deosebire de voi insa, cred ca exista Dumnezeu si face multe minuni. Atunci cand vrea.

| Denly a răspuns:

Pentru ca nimeni nu e sigur ca merita o minune din cauza pacatelor sale!

| KaSS a răspuns:

Trebuie sa va deschideti ochii si sa vedeti ca religia nu e ceea ce promite sau a facut. Biserica e un business.

| Razvaneserios a răspuns:

Citeste Cele 10 porunci Dumnezeiesti si o sa vezi ca la porunca a doua zice asa:"sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor". Preotii stiu cum functioneaza astea frate. Nu sunt de acord cu religia, mai ales cea ortodoxa. Probabil sunt ateu nu stiu. Oricum, Dumnezeu a zis sa nu ne inchinam la chipuri cioplite de oameni dar tot El ne da aceste icoane "facatoare de minuni" PICTATE TOT DE OAMENI. Pentru mine nu are sens. Preotii isi bat joc de oameni, De ce trebuie sa mergem la preot sa ne spunem pacatele. Daca Dumnezeu ne asculta pe toti de ce nu putem vorbi direct cu El si sa ne cerem iertare. Pentru ca obicei e sa dai cativa lei la fiecare spovedanie si asa se fac baniI.

| Sinchevici_Maria_1987 a răspuns:

Pentruca o icoana nu poate sa vindice(este facuta de un om). Acel care poate sa vindece este Dumnezeu.Dar preoti se imbogatesc pe banii unei batrinica.

| pet555 a răspuns (pentru Sinchevici_Maria_1987):

Asa e. O icoana facuta de om nu are cum sa vindece.
Doamnelor si domnilor, popoor care se cheama crestin se inghesuie sa pupe oase si sa inconjoare manastiri in coate si genunchi(a doua parte nu e asa rea, dar sa stiti ca Dumnezeu nu e impresionat de show-uri cum sunt astea, ci de o viata care corespunde unui popor crestin!)

| pet555 a răspuns (pentru pet555):

P.s. Nu am nimic cu poporul roman, ci cu bietii oameni.