Întrebare recomandată | SucDeGuava a întrebat:

Cum si cand se manifesta astenia de primavara? Cum o putem "alunga"?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Azµre a răspuns:

Printr-o alimentație sănătoasă și multă mișcare! nici nu vei simți această astenie.

| SucDeGuava explică (pentru Azµre):

Thanks, buddy!

| Azµre a răspuns (pentru SucDeGuava):

N-ai pentru ce happy
Ai prieteni? Prietenă / Prieten? Petreceți timpul împreună în aer liber să vezi cât de bine este happy

| SucDeGuava explică (pentru Azµre):

Stiu, sper doar sa se incalzeasca vremea cat mai repede ca sa pot sta din nou toata ziua pe-afara.

| Azµre a răspuns (pentru SucDeGuava):

Se încălzește ai să vezi happy multă sănătate și distracție!

| SucDeGuava explică (pentru Azµre):

Multumesc, la fel!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Trecerea bruscă de la temperatura rece la cea caldă poate produce aşa-zisa astenie de primăvară. Este vorba despre o stare de slăbiciune generală a organismului, manifestată prin oboseală, care poate antrena insuficienţe funcţionale multiple. Uneori, oboseala se instaurează la cel mai mic efort (cum ar fi mersul) sau la un efort susţinut (urcatul scărilor). Apar palpitaţiile, gâfâi la cel mai mic efort, simţi cum îţi pulsează tâmplele. Alteori, oboseala îţi cuprinde muşchii, care încep să te doară şi te simţi epuizată.
Astenia poate fi însoţită de tremurături şi slăbiciune a picioarelor, spasme (cârcei), senzaţie de leşin. Lipsa de sete în cursul zilei poate apărea şi ea, dar, atunci când apare senzaţia de accentuare a oboselii, asociată cu un disconfort psihic, apare şi senzaţia urgentă de a bea apă. Aceste simptome sunt determinate de alimentaţia săracă în vitamine, de lipsa soarelui şi a mişcării, de statul prelungit în faţa televizorului în timpul iernii.
Pentru a te simţi mai bine, optează pentru un regim alimentar bogat în fibre, fructe şi legume proaspete, miere, ginseng, vitamine, minerale, antioxidanţi. Toate categoriile de vârstă sunt vulnerabile în faţa asteniei, dar în special persoanele stresate, copiii şi bătrânii. De regulă, femeile sunt mai afectate decât bărbaţii.
Astenia poate fi prevenită printr-o alimentaţie echilibrată, dar şi cu o medicaţie moderată.
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se manifesta la sfarsitul iernii / inceputul primaverii.
Mananca multe fructe, legume, cereale integrale, bea multa apa ai grija sa te odihnesti destul. Fa si un pic de miscare sau plimbari in aer liber. Asa nu ar trebui sa ai probleme happy

Întrebări similare