| Victoria18 a întrebat:

Hei.Cum imi dau seama daca am o infectie vaginala si de la ce apare ea? Infectia vaginala e aceeasi cu infectia urinara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

NU!
Infectia urinara se produce in uretra, sau pe tractul urinar, sau chiar in rinichi si se scurge afara pe uretra (gaurica mica prin care iese urina/pipi).
Infectia vaginala are loc in vagin si poti sa o capeti prin: manipularea manilor murdare cand te stergi la poponet, sau cand schimbi tamponul la menstruatie, sau cand folosesti obiecte sa te masturbezi ori cand faci sex fara protectie.
Dupa cum vezi, sunt 3 gauri disponibile la fata/femeie: una f mica sus (cea prin care urinam), cea din mijloc, intre labii, destul de mare, este cea vaginala (prin care facem sex, se scurge menstruatia si iese copilul) si evident anusul (cea pe unde iese treaba mare).

Cumva ma asteptam ca la varsta de 17-18 ani sa ai habar de anatomia ta, asta oricum se studiaza la scoala generala, in clasa a clasa a VII-a, la ora de anatomie. Oi fii lipsit...

| Legion7X a răspuns:

Ce întrebări puneți și voi fetele cum naiba să nu primiți răspunsuri aiurea pe asemenea chesti
Sfatul meu dacă ai probleme
Du-te la medic

| IFeelS0Alone a răspuns:

Vad ca un imbecil mai jos trateaza o problema serioasa ca si un cioban pe mioara. La orice farmacie te duci o sa te ajute doamnele de acolo, nu este nevoie de doctor. Le explici situatia iar farmaciststele o sa iti recomande un tratament.

| anamariarot a răspuns (pentru IFeelS0Alone):

Și de unde ar ști farmacistul ce fel de infecție are? Tocmai de asta e nevoie de doctor

| Adriankuala a răspuns:

Mergi la un medic

| RusseCamelia27 a răspuns:

Printre cele mai frecvente semne ale unei asemenea infectii sunt:

urinarile repetate cu usturime;
urina tulbure;
prezenta sangelui in urina;
nevoia de a urina tot timpul, fara ca vezica sa fie plina;
presiune in regiunea pelviana;
o stare generala de diconfort.Nu ignora niciun simptom din cele prezentate mai sus si consulta un medic urolog pentru a-ti prescrie un tratament corespunzator, in functie de infectia urinara de care suferi. De regula, tratamentul care se administreaza consta in antibiotice, insa niciodata inainte de efectuarea unei uroculturi pentru a pune un diagnostic corect. In cazul in care suferi de cistita, cel mai adesea ti se va recomanda ofloxacin, ciprofloxacin sau biseptol, iar daca nu se poate realiza urocultura se administreaza norfloxacina cate 2 tablete pe zi, timp 3-5 zile, potrivit informatiilor specificate de specialistii in urologie.