anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se fac sarmalele?happy

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

Buna, pai mai intai trebuie sa faci tocatura.
Ingrediente pentru tocatura:carne, orez, ceapa, vegeta sau delicat, piper, bulion.
Prepararea tocaturii:tai ceapa si o undesti intr-o cratita cu ulei, apoi adaugi carnea si bulionul, cind vezi ca s-au tras un pic adaugi orezul, mesteci sa nu se prinda, la nevoie poti adauga 2-3 linguri de apa, apoi condimentezi dupa gust cu delicatsau vegeta si piper; Frunzele le pregatesti daca sint prea mari le tai in doua daca sint potrivite le lasi, asta in baza dimensiunilor preferate de tine.In frunza pui compozitia de carne si incepi sa le rulezi. Le pui la fiert si cind crezi tu ca sint gata(le gusti sa vezi daca sint fierte), adaugi deasupra chimen care va da un gust foarte placut.Cind le scoti in farfurie pentru a le servi adaugi peste ele smantana. Pofta sa ai.

9 răspunsuri:
Anna
| Anna a răspuns:

Retete de sarmale

Sarmalele contin in general carne tocata( se poate sa fie de porc, vita sau chiar peste), orez si multe alte ingrediente care le ofera un gust delicios.
Varianta 1

Ingrediente

* 1 kg varza acra
* 500 g carne de viata cu porc tocata
* 1 ceapa potrivita
* 1 cescuta de orez
* 500 ml bors
* 1 lingura pasta de tomate
* sare
* piper
Mod de preparare

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile.
Intr-o craticioara cu putin ulei se caleste putin ceapa, se adauga orezul si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata. Se adauga sare si piper dupa gust.
Carnea se pune pe foile de varza (acestea ar trebui sa fie de marimea unei palme) si se infasoara formandu-se sarmale.
In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pune varza tocata fin si apoi se aseaza si sarmalele in cratita. Se pune apa peste ele, suficienta cat sa le acopere.
Se baga la cuptor.
Se servesc calde. Sunt excelente pentru sarbatori.

Pofta buna!

Varianta 2
ngrediente

- 1 kg de carne tocata de porc
- 150 g slanina
- 2 verze acre
- 300 g ceapa
- 100 g orez
- un pahar mic de bulion
- sare
- piper
Mod de preparare

Trebuie sa ai grija cum desfaci frunzele de varza ca sa nu se rupa.
Continutul verzei (partea din mijloc) se toaca marunt si se pune pe fundul cratitei in care se vor pune sarmalele.
Ceapa trebuie sa fie calita si apoi se amesteca cu bucata de slanina, orezul si carnea tocata. In aceasta compozitie se pune si sare si piper dupa gust.

Se ia carne cat sa poata fi bine impaturita de frunza de varza si se formeaza sarmalute. Acestea se pun in cratita pe mai multe straturi. In cratita se pune apa peste sarmale cat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba si cand dau in clocot se pune bulionul si apoi se baga la cuptor.

Se servesc calde. Alaturi de ele se poate servi si o mamaliguta si ardei iute.

Pofta buna!

Varianta 3
# 1 kg hribi
# 250 ml suc de rosii
# 250 ml de apa
# 2 cepe potrivite
# 3 ardei grasi
# 7 linguri de ulei
# 3 rosii
# 1 varza
# 4 linguri orez
# sare
# patrunjel

d de preparare

Hribii se spala bine si se taie in bucatele mici.
Ceapa si ardei se toaca si ele foarte mic, se amesteca bine cu hribii si se pun intr-o tigaie in care s-au incins 3 linguri de ulei.
Dupa ce scade apa de la hribii se pun si rosiile curatate de pielite si taiate marunt. Se adauga apoi si patrunjelul tocat marunt, piper si orezul bine spalat. Intreaga compozitie se lasa sa fiarba pana cand scade apa de la rosii.
Aceasta compozitie se pune in foi de varza acra si se formeaza sarmale.
Se pun intr-o cratita mai multe randuri de sarnale si peste acestea se mai pun 2 linguri de ulei, 250 ml de apa si 250 de ml de suc de rosii.
Sarmalele se lasa la cuptor pana sunt gata de servit.

Sunt delicioase calde.

Pofta buna!


assiris
| assiris a răspuns:

Stiu cum se fac dar cel mai bine ma pricep sa le manânc

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Ehe...vine Pastele...toate gospodinele fac sarmale...
As putea sa-ti scriu reteta pe-ndelete, dar cred ca mai bine iti dau un site specializat de unde poti sa alegi, dupa gustul tau, mai multe feluri de sarmale si multe alte retete, care te vor ajuta...www.gustos.ro...SUCCES!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc pentru raspunsuri.happy

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum se face strudelul?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu iubesc sarmalele cu varza si ciolan :D uite reteta pe care o folosesc: http://bit.ly/9TdxNn

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Întrebări similare