anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Am 11 ani, cam 150cm, si vreo 55 de kg(stiu, sunt grasa!)... Vreau sa slabesc macar 5 kilograme pana prin iulie.De luni pana vineri mananc asa:
-Dimineata(7/7:30)cativa biscuiti sau o punga de pufuleti(mai rar) sau, daca imi face mama, niste cornuri cu Finetti.
-Pranz- 2 feluri(felul 1- pe la 8:30/9 si felul doi pe la 9:30/10-intru la scoala la 12 sau la 1)
-La scoala am intre 4 si 6 ore.In general mananc cate 3 sandwich-uri in total.
-Cand vin de la scoala nu prea mananc, pentru ca nu am timp(multe teme...Am teme si pentru Scoala Altfel!)
-Seara(intre 7 si 8:30)-o minipizza facuta in casa sau doua oua prajite cu niste paine sau peste(rar) sau sandwich-uri(diverse)

M-am apucat de abdomene(alaltaieri, serios).

Ce sa mai fac? Cum as putea sa imi imbunatasesc meniul, ca sa pot slabi, si ce exercitii as mai putea sa fac, dar sa nu ia foarte mult timp si sa se vada rapid?

Funda si merci anticipat!

20 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și dacă ai învăța să mănânci și să practici un sport, ce ar fi?
Pa, pa.

| denis987 a răspuns:

Auzi ca sandwichuri cand ti dieta sua minipizza. frate astea trebuie sa dispara, fara sanndwichuri (decat la scoala ca mna), fara pizza, prajeli, carne grasa, paine si cam multe mese:O mananci la ora 7:30 dupa la 8:30 si la 9:30 :O eu dimineata nu mananc decat la 10 un sandwhich. ori cum mananca fructe, legume, fa mult sport. du-te la inot, handbal sau ce iti place, fa aerobi, alearga zilnic 30 min, cateva abdomene nu strica. ori cum baga id ul ista daca vrei sa te ajut: deniscampionul@yahoo.com

| baru a răspuns:

Sall. Coarda, alergari cu coarda, bazin si mobilitate. In trei luni garantat. In afara de faptul ca vei da jos din kg, vei avea un corp modelat. De hrana cat cuprinde. Pa!

| SamSon a răspuns:

Pfoaii. fara suparare, e normal sa te ingrasi daca mananci de dimineata finetii + 3 senvisuri? Dar nu conteaza asta, ideea e ca trebuie sa mananci asa: de dimineata un ceai sau ceva cereale la pranz poti sa mananci ceva consistent. un iaurt, o supa ceva. pe la 4-5 un corn ceva. iar seara ceva usor. bafta!

Răspuns utilizator avertizat
| Siracuzia a răspuns:

Buna! La varsta ta, tu tii cura de slabire? Nu este sanatos pentru organismul tau ceea ce faci, e un sfat prietenesc. Te poti imbolnavi de stomac. E bine sa ai o alimentatie variata, tu esti in crestere acum si ai nevoie de vitamine, fier, proteine, calciu si toate cele. Sfatul meu este urmatorul:evita pe cat posibil dulciurile in exces, fa mult sport, multa miscare in aer liber, mananca fructe si legume proaspete, renunta la sucurile acidulate.

| LoveForShania a răspuns:

Buna.
Fata mea, la inaltimea ta, vrei sa slabesti macar 5 kg, iti zic din propria experienta, nu se va observa deloc.
Tot grasa vei fi!
La inaltimea ta trebuie sa ai cam vreo 40 de kg!
Eu am 1, 72 si 52 kg si imi place mult cum arat, sunt mult mai inalta ca tine, si tu sa fi cu 2 kg mai slaba decat mine la inaltimea aia, tot grasa vei fi!

Degeaba faci abdomene, sport cat vrei, daca te umflii cu mancare!

Sportu`i bun, ajuta si el, dar nu foarte mult, ca sa poti slabi trebuie sa stai toata ziua, sa faci cate 200 de abdomene, sa alergi cate o ora pe banda, numa` atunci poti slabi.
Si sunt sigura ca nu o sa faci asta, la 11 ani.


Si maica'ta, ce naiba iti da atata sa mananci?
Crede ca i moare copilul de foame?
Pff, pai eu cand aveam cu 4 kg mai mult peste greutatea care o vroiam, nu ca tine cu 15, imi punea un sandvis la scoala si ala cu legume si putina sunca, la pranz, ce pranz, mancam o banana si cam asta a fost tot, mai mancam un mar ceva, si la cina, nici aia nu exista, mai mancam pe la 17-18 carne slaba, sau carne fiarta, legume etc.


Asa ca scump`o, daca vrei rezultate, pune=te pe treaba!
Uite cum ar trebui sa arate meniul tau, stiu ca ti se va parea greu, dar doar asta e o solutie:

- dimineata nu mai manca cornuri cu finetti, pufuleti sau biscuiti, bea o cana de ceai cu foarte putini biscuiti

- daca tu iei pranzu la 9, e clar
nu mai lua niciun pranz draga, mai ales, mananci si felu`1 si felu` 2 straight face doamne iarta-ma
- eventual ia o banana/ un mar

- la scoala, 3 sandvisuri, fereasca dumnezeu, mananca doar un sandvis, si ala cu rosii si putina sunca

-cand vi de la scoala, banuiesc ca pe la 4-5, atunci sa fie ultima ta masa!
Sa incerci sa nu mananci peste ora 6!
Si mananca carne fiarta, legume fierte, cartofi fierti, mancare de regimwinking

Dupaia, nu mai manca mini-pizza sau altcevahappy

Daca nu renunti la micul dejun cu care te-ai obisnuit, la ''pranzul'' cu care te-ai obisnuit, la cele 3 sandvisuri si la mini-pizza aia sau la paine, multa banuiesc, iti garantez ca peste vreo 3 ani, continuand asa, o sa ajungi obeza.
Asta e clar! Jur!

Daca nu te apuci de treaba!
Sincer, incepe incetu` cu incetu.
Altfel, nu reusesti.
Uite, eu am 16 ani, aproape 17, si mananc la scoala 2 sandvisuri, cand vin mancare ceva gatita, si seara mai mananc ceva, dar nu simt nevoia ca tine sa mananc cate 3 sandvisuri, felu 1, felu 2, mini-pizza sau altele

Dar tu, la 11 ani, e grav scump`o happy

Stiu ca la inceput o sa ti se faca foame, si asta e si solutia.
Tu de fapt nu mori de foame, pentru ca mananci doar, numai ca mai putin, dar stomacu` tau s-a obisnuit sa tot manance, si de asta ti se va face foame.

Daca ai un test la biologie din toate capitolele, ti se va parea greu, nu?
Ca va trebui sa inveti mult si sa faci progrese mari.

Asa e si acumwinking
Dar cu timpul te vei obisnui.
Succes.

| mat31new a răspuns:

Peste tot ce au zis fetele, inainte de fiecare masa bea un pahar sau doua de apa.

| 93Anna93 a răspuns:

Mananci cam mult! Adica sa fim seriosi! Cornuri cu finneti? Alea sunt pline de calorii! Eu cand invatam dupa-amiaza, nu mancam si dimineata si inainte de a pleca la scoala! Mancam o singura data, pe la 11. 30 si masa aia era si pranz si mic-dejun.La scoala, chiar sunt prea multe 3 sandwich-uri. Unul e suficient(si mai poti manca un mar, de exemplu). Nu mai manca pizza.Mananca paine mai putina(sau deloc). Mananca peste, dar gatit cat mai sanatos(de preferinta fript). Nu manca pana simti ca nu mai ai loc in stomac, mananca suficient cat sa nu mai simti senzatia de foame. Daca in timpul zilei ti se pare ca iti e foame, bea niste apa. Daca dupa ce ai baut apa, nu mai simti senzatia de foame, nu mai manca pentru ca nu iti era foame cu adevarat, iti era doar pofta. Fa sport cat cuprinde, ai grija sa nu te infometezi si cam atat.

| AlexaS a răspuns:

La varsta ta nu este indicata cura de slabire pentru ca tu inca te dezvolti si ai nevoie de toate proteinele, vitaminele care se gasesc in unele alimente pe care tu poate le dai deoparte. Cel mai important este sa mananci bine dimineata(bine nu inseamna sa te indopi) de exemplu Fructe si legume
Cereale
Lactate-lapte, iaurt, branza

Pranz:
Supa
Salata( de legume sau fructe)
Fructe
Iaurt

Cina:

Paine(macar 2 felii pe zi sa mananci in ce perioada a zilei crezi tu sau simti nevoia )
Orez
Carne pui
Peste

Intre aceste mese principare poti lua cate o gustare care consta in un fruct, un baton cu cereale sau un shake natural de fructe
Iar ca desert nu spune nimeni sa nu mananci macar o data pe saptamana(organismul are nevoie de zaharuri) dar cu masura.
Si nu in ultimul rand sa faci miscare nu sa te epuizezi dar conteaza (iar dupa sport stim cu totii ca ni se face foame) mananca un fruct daca este nevoie sau ceva scazut in calorii.

| WedDye a răspuns:

Pfoai! Daca vrei sa stii parerea mea nu manani deloc cu trebuie eu am 16 ani si 1. 65 si 40 de kg
Si pot sa spun ca mananc foarte multe
Acum nu ca as fi nutritionist dar uite parereea mea { vara mea mai mare este nutritionista si stie }
-Dimineata cativa biscuiti un mar sau un corn
-La scoala 3 sandwich-uri mi se pare multe... tot asa poti incerca mai bine la unul si la un fruct decat {chiar daca iti va fi foame trebuie sa mananci mai putin pentru ca atunci se depune ceeeeeeel mai muuuulte }
-Seara lasa temele si fa-ti o masa gatita { din nou sa nu iti lipseasca salata legumele } poti opta pentru un piure de cartofi o bucatica de snitel in general mancare din asta cu putina carne
-Seara mai poti incerca un iaurt si cam atat {nu e indicat sa mananci seara mai deloc }
Iar abdomenele nu prea ajuta
Mai bine iti iei un pulav gros gros de trening niste pantaloni la fel de grosi si te duci la alergat
Crede-ma astfel slabesti mult mai mult chiar daca in timpul scoli nu ai timp de alergat macar in weekend sau acum in vacanta
Succes in continuarekiss! 1

| Marius96 a răspuns:

Asa, cu alimentatia stai extrem de prost. Micul de jun este cea mai importanta masa a zilei, ea trebuie sa fie consistenta, si calitativa. Dimineata poti manca de exemplu oua (preferabil fierte) cu o cana de lapte, un iaurt (preferabil simplu), si in niciun caz biscuiti dimineata...
Pranz este foarte apropiat de micul dejun, ai putea schimba orele...De ce nu ai spus ce mananci la pranz trebuie sa ghicim noi?
Eu zic ca sa nu mai mananci asa multa paine 3 sandwich-uri mi se pare prea multa si proasta mancare...
Cina este cea mai rea, la cina trebuie sa mananci cel mai putin, si ceva satios, nici decum pizza... :O. Ai putea manca niste migdale, alune de padure...
Sper ca te-am ajutat cat de putin, oricum la 11 ani nu cred ca ai sa intelegi mare lucru, dar cu trecerea timpului iti vei da seama.

| daniellllaaaa a răspuns:

Buna! Nu e foarte greu sa slabesti. Cel mai important este sa mananci putin dar nu deloc. Respecta cele 3 mese principale ale zilei, iar pentru gustari consuma fructe! Nu manca foarte multe dulciuri sau alimente fast-food. Mananca cat mai multe legume si consuma putina paine. Exercitiile fizice sunt de asemenea foarte importante! 15 minute pe zi de miscare nu strica! Incearca sa mananci cat poti de regulat! Funda?

| Ameelia a răspuns:

Si eu sunt tot cam asa... Dar nu am 55 de kg, doar 43...Ma rog, mi se pare ca mananci mult, si eu eram asa, dar fac sport cate 1\2 pe zi si am slabit mult, dar nici nu mananc dulciuri, noroc!

| TraficantDePufuletzi a răspuns:

Salut.Itzi sugerez un sfat.La scoala mananci chiar prea mult.Redu sandwich-urile la un sandwich pe zi. Si ca sa te menti in forma trebuie sa alergi, sa faci abdomene, genoflexiuni. Si nu manca asa de mult redu mesele zilnice si o sa mearga. Bafta!

| ReflexxD a răspuns:

Poi, dimineata nu ar trebui sa mananci nimic, la pranz. un sandvis cu salata si salam de vara ar merge. Eu asa mananc, la scoala. 3 sandvisuri? Incearca sa mananci un mar, seara? Nu mai manca seara, incearca sa nu mananci dupa ora sapte. Antrenament? Ai putea face abdomene( 100 pe zi apoi cu 10 mai mult si tot asa ) Si cand termini cu abdomenele sa iesi afara si sa incepi sa faci miscare, asa sigur vei slabi.
Mult noroc. ^.^

| AlexaS a răspuns (pentru ReflexxD):

Daca ar urma cineva ce spui tu ar fi acum cu perfuzie fara suparare, dimineata trebuie sa mananci cel mai bine nu degeaba se numeste cea mai importanta masa a zilei (bineinteles cu masura si ceva potrivit)

| Kekupuku a răspuns:

Incearca sa nu mai mananci la scoala 3 sandwiciuri.Seara nu mai mananca paine..la pranz un singur fel de mancare. Daca iti mai e foame poti manca un fruct. E mult mai bine asa...

| adyta26 a răspuns:

Trebuie sa faci sport in fiecare zi cate jumatate de ora si sa mananci mai putin da cel mai important este ca trebuie sa faci genoflexiuni, flotari etc. Funda!

| PerfectSmile a răspuns:

Scumpa mea, nu esti grasa deloc, asta depinde cum te vezi tu. Poate ai oasele mai grele, sau asa esti tu de felul tau, dar daca ai greutatea asta nu inseamna ca esti grasa.Eu ultima data cand m-am cantarit aveam fix 55 kg, si inaltime 1.50 si ceva cred, si din contra nu sunt grasa, multa lume imi spune ca am un corp superb.Asa ca nu te lua dupa toti prostii, vrei sa ajungi anorexica sau ce?!